Gratis studiegids

 

Duurzaam ondernemen

Volg de cursus duurzaam ondernemen van NHA

Duurzaam ondernemen betekent een hoger bedrijfsrendement nastreven en tegelijkertijd kansen benutten voor het milieu én voor mensen.

De definitie van duurzaam ondernemen lijkt eenvoudig: ondernemen en daarbij een balans vinden tussen people, planet en profit. Hoe werkt dat in de praktijk? Is er een opleiding duurzaam ondernemen waar je leert hoe je dat doet?

Door duurzaam te ondernemen vind je het evenwicht tussen mensen, milieu en winst.

Tussen 2011 en 2015 bracht Heineken het watergebruik terug van 4,3 naar 3,9 liter water per liter gebrouwen bier. Waarom? Waarom publiceert het bedrijf hierover in het jaarlijkse duurzaamheidsverslag? De bierbrouwer zegt het zelf: 'Als we over 10 of 20 jaar nog 'In Ieders Glas, In Ieders Hart' willen zitten, dan moeten we nu actie ondernemen.' 
 

Leer van anderen, doe het zelf

De cursus duurzaam ondernemen is momenteel niet meer beschikbaar, maar we hebben nog een groot aantal andere ondernemerscursussen waarmee je een eigen bedrijf kunt starten. Bekijk alle cursussen en kies de cursus Ondernemen  die bij jou past. 

Blijf jezelf ontwikkelen met duurzame beroepen

Jezelf ontwikkelen is een ontzettend belangrijk thema, maar hoe doe je dit?  Bijvoorbeeld door de impact van de Omgevingswet te bestuderen. Leg de focus op  milieuvriendelijke en toekomstbestendige praktijken. Het aanbieden van duurzame beroepsopleidingen helpt individuen om zich aan te passen aan deze veranderende eisen. Door voortdurende professionele groei kunnen ze bijdragen aan een meer duurzame en veerkrachtige samenleving.

Duurzaam ondernemen in je eigen organisatie

Draag bij aan een betere wereld voor onszelf en voor onze kinderen en ontdek dat idealisme regelmatig hand in hand gaat met winst en uitstekende financiële resultaten.

Grote bedrijven als Heineken, Shell en Triodos profileren zich met duurzaam ondernemen, maar ook midden- en kleinbedrijven benutten duurzaam ondernemen. Leer de link leggen tussen marketing, winstbejag en duurzaam ondernemen.

 

NHA biedt in elke branche beroepsopleidingen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film

Alle beroepsopleidingen bekijken »
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!