Gratis studiegidsZelf een eigen winkel beginnen zonder diploma

Haal de verplichte diploma's bij NHA

Van een kapperszaak tot een eigen restaurant: je wilt zelf je eigen winkel openen in een paar maanden tijd? Dat kan. Kies voor de cursussen van NHA. Cursussen die je in je eigen tempo voltooit, waar en wanneer het jou uitkomt. Met deze 5 tips voor opleidingen open jij straks jouw eigen winkel.

 

Bekijk de mogelijkheden! »

 

Een eigen winkel beginnen

Je eigen winkel beginnen: wat komt erbij kijken? Je hebt een ondernemingsplan nodig en voldoende financiële middelen. Welke vergunningen heb je nodig? Welke wettelijke eisen stelt de overheid aan je? Zelf een winkel beginnen? Zet nu de eerste stap. De cursussen van NHA helpen je om precies in kaart te brengen wat nodig is.

Het is de droom van velen: elke ochtend de deuren van je eigen winkel openen. Klanten begroeten. Eigen baas zijn. Misschien droom je er niet van en is het een logische stap. Je wilt een eigen winkel beginnen vanwege de inkomsten of omdat je een zaak overneemt.

 

Het is de droom van velen: elke ochtend de deuren van je eigen winkel openen.

 

 

 

Eigen winkel beginnen zonder opleiding

Heb je geen opleiding gedaan voor ondernemerschap? Dat is geen probleem. Bij een cursus van NHA doe je alle kennis open die je nodig hebt om jouw eigen winkel te openen.

Wil jij bloemist worden, of kapper? Van een opleiding tot cateraar tot een cursus om een kledingzaak te starten: NHA biedt cursussen voor mensen die een winkel beginnen zonder diploma. Wil je ook voor jezelf beginnen?

 

Top ondernemerscursussen:

 

In 5 stappen een eigen winkel openen

Een eigen winkel openen doe je niet zomaar even. Het is een lang proces waar veel bij komt kijken. Een goede voorbereiding bepaalt het succes van jouw winkel. Probeer contact te leggen met andere ondernemers die ook een winkel hebben geopend. De meeste ondernemers staan ervoor open om startende winkeleigenaren te coachen of adviseren. In combinatie met een cursus heb je op die manier een stevige basis om mee te starten.

 

Stap 1

Volg een ondernemerscursus van NHA

voor het type zaak dat jij wil openen. Voor een eigen winkel heb je grondige basiskennis nodig van ondernemerschap in het midden- en kleinbedrijf. Ook kennis van boekhouding en marketing is zeer gewenst. Een eigen winkel beginnen zonder enig diploma is niet aan te raden

 

Stap 2

Schrijf een ondernemingsplan

Een ondernemingsplan schrijven is een belangrijke stap bij het beginnen van een eigen onderneming. Zonder goed plan is de kans van slagen niet groot. Breng altijd eerst de kansen en de risico’s (met een SWOT-analyse) goed in kaart voor je begint. Ook het doen van marktonderzoek is een essentieel onderdeel van je ondernemingsplan.

 

Tip! 

Zorg dat je helder helpt wat je precies gaat verkopen, waar je dit gaat inkopen en welke aantallen je gaat inkopen.

 

 

 

Stap 3

Zorg voor goed voorraadbeheer

Bij een winkel horen meestal ook artikelen die je gaat verkopen. Zorg dat je helder helpt wat je precies gaat verkopen, waar je dit gaat inkopen en welke aantallen je gaat inkopen.

 

Stap 4

Zet een administratie op

Bij een eigen bedrijf hoort ook een boekhouding. Een basiscursus boekhouden is geen overbodige luxe. Daarnaast is het verstandig om een betrouwbare boekhouder in te huren die jou hierbij kan helpen.

 

Stap 5

Vind een goed winkelpand

Natuurlijk heb je ook een winkelpand nodig. Zorg dat het pand functioneel is, let op de locatie en breng in kaart hoeveel je moet investeren om je winkel te openen. Houd ook rekening met de juridische kanten van het huurcontract en het bestemmingsplan.

 
Na het doorlopen van deze 5 stappen ben jij dicht bij de opening van jouw eigen winkel. In de praktijk komt er nog veel meer bij kijken. In een cursus leer je exact wat je allemaal moet weten en kunnen als je een eigen zaak start.

 

eigen winkel beginnen

 

Eigen winkel beginnen: wat zijn de kosten?

Wat zijn de kosten van een eigen winkel? Dat is vanzelfsprekend afhankelijk van een heleboel zaken zoals het type winkel, de locatie en de hoeveelheid inkoop die nodig is. De kosten voor een cursus bij NHA zijn maar een klein (maar essentieel) onderdeel van de totale kosten voor een winkel.

De grootste kostenposten zijn meestal het winkelpand, de verbouwing van het pand en de bevoorrading. Breng van tevoren goed de kosten in kaart in een ondernemingsplan. Als je investeerders weet te vinden komt jouw droom van een eigen winkel al snel een stuk dichterbij.

 

Heb je al een eigen winkel?

Ook voor wie al een eigen winkel heeft geopend valt er te leren. Beginnen met een van de ondernemerscursussen van NHA vergroot je slagvaardigheid.

 

Veiligheid voor winkeleigenaren

Met welke stoffen mag een kapper werken? Welke risico's loopt je huid als je dagelijks werkt met gel, shampoo en kleurspoeling? Hoe bescherm je jezelf tegen risico's? Elk soort winkel kent specifieke risico's en er zijn ook vergelijkbare risico's.

Ondernemers bereiden zich goed voor voordat zij een eigen winkel beginnen. Ben jij ook voorbereid op succes? Wat doe je als je een eigen uitzendbureau begint waar het net even anders gaat en ineens willen mensen in verschillende steden met je samenwerken en precies zo'n eigen winkel beginnen?

 

Schrijf je vandaag nog in voor een van de ondernemende cursussen van NHA.

 

Bekijk de mogelijkheden! »

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!