Gratis studiegids

 

Wil jij een uitzendbureau beginnen? Dit moet je weten!

Ben je van plan om een eigen bedrijf te starten en wil jij graag een uitzendbureau beginnen? Daar komt heel wat bij kijken. Om succesvol van start te gaan met jouw bedrijf is het belangrijk dat je je goed voorbereidt. Daarom hebben wij de belangrijkste zaken die je écht moet weten voor jou op een rijtje gezet. Zo ben jij al een stap dichter bij jouw droom!

Ga je een uitzendbureau beginnen, dan is jouw hoofddoel om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar te brengen. Jij helpt zowel bedrijven die arbeidskrachten zoeken als uitzendkrachten die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging en graag aan de slag willen. Vaak doe je dit in de rol van recruiter. De opleiding Recruiter van NHA helpt jou daarmee op weg. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een eigen uitzendbureau te beginnen en recruiters aan te sturen.

Voor welke manier je ook kiest, met een goede voorbereiding heeft jouw bedrijf een grotere kans van slagen, lees dus snel verder!

 

Uitzendbureau beginnen: de eerste stappen

Bij het starten van een eigen bedrijf is de eerste stap vaak dat je je laat inschrijven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Ga je een uitzendbureau beginnen dan is dat niet anders. Bekijk van tevoren aan welke voorwaarden je moet voldoen om je in te kunnen schrijven. Denk ook na over welke rechtsvorm je kiest.

Het schrijven van een ondernemingsplan is een belangrijke eerste stap bij het starten van een uitzendbureau. Hierin werk je uit hoe jouw bedrijf er uit komt te zien en hoe je jouw bedrijfsdoelen gaat behalen. Denk bijvoorbeeld goed na over welke doelgroep je wilt aanspreken. Vaak is het slim om voor een specifieke niche te kiezen. Bedenk ook een pakkende bedrijfsnaam en check meteen even of de domeinnaam nog beschikbaar is!  

Vind je het moeilijk om een goed plan te schrijven? De cursus Zelfstandig Ondernemer Basis kan je hierbij helpen! Niet alleen het schrijven van een ondernemingsplan komt aan bod, je ontwikkelt ook een ondernemersvisie en leert meer over financiële administratie en marketing. Daarover later meer.

Bekijk al onze opleidingen voor ondernemers

 

 

De financiële kant van een uitzendbureau beginnen

Ga je zelf een uitzendbureau beginnen? Dan is het belangrijk dat je financieel gezien alles goed geregeld hebt. Om een onderneming te starten heb je een startkapitaal nodig. Hiervoor kun je natuurlijk zelf een gedeelte gaan sparen, maar je kunt ook naar een bank stappen voor een lening of op zoek gaan naar een investeerder. Er zijn verschillende opties.

Ook een goede boekhouding is erg belangrijk als je voor jezelf begint. Zo houd jij de uitgaven en inkomsten van je uitzendbureau goed in de gaten en zorg je dat je rekeningen op tijd betaalt. Ook voor de aangifte van je inkomstenbelasting is het van belang dat je een goed overzicht hebt van je financiën en je geen aftrekposten over het hoofd ziet. Met de cursus Basiskennis Boekhouden krijg jij snel de belangrijkste vaardigheden onder de knie. Ga je een uitzendbureau beginnen, dan is dit een onmisbare cursus!

Bekijk al onze Administratie opleidingen

 

Vermijd vervelende verrassingen

Een uitzendbureau beginnen betekent dat je ook verantwoordelijk bent voor de loon- en personeelsadministratie van jouw uitzendkrachten. Ook hier heb je verschillende opties. Ga je bijvoorbeeld zelf zorgen voor het uitbetalen van de salarissen of besteed je dit uit aan een payroll bedrijf?

Denk daarnaast ook aan de wet- en regelgeving waar je als ondernemer met een eigen uitzendbureau aan moet voldoen. Het is belangrijk om de veranderende regelgeving goed in de gaten te houden en hiervan op de hoogte te zijn. Ook loop je als ondernemer bepaalde risico’s. Ga je een uitzendbureau beginnen? Dan is het slim om te bekijken welke verzekeringen je wilt afsluiten.

 

Uitzendbureau beginnen? Maak jouw bedrijf succesvol!

Heb jij alle formele zaken goed geregeld? Dan is het natuurlijk belangrijk dat jouw uitzendbureau goed gaat lopen! Gelukkig heb je hier zelf veel invloed op. Een uitzendbureau beginnen betekent ook dat je je moet verdiepen in hoe je een onderneming succesvol maakt. In de cursus Succesvol Ondernemen ga je dieper in op verschillende onderwerpen die het succes van jouw bedrijf bepalen.

Ook kennis van Online Marketing kan je helpen om de bekendheid van jouw bedrijf te vergroten en zo meer geïnteresseerde bedrijven en uitzendkrachten aan te trekken. Ben je bijvoorbeeld van plan om ook actief gebruik van LinkedIn te maken in de werving? Overweeg dan ook een cursus Social Media.

Bekijk al onze Marketing opleidingen

 

Fris jouw kennis van de uitzendbranche op

Wil je jouw kennis van de uitzendbranche nog wat opfrissen voordat je een uitzendbureau gaat beginnen? Of wil je een uitzendbureau beginnen zonder ervaring? Dan is het een goed idee om je te verdiepen in het werk van een intercedent.

In de opleiding Intercedent leer je hoe je de perfecte match maakt tussen een bedrijf, de vacature en een kandidaat. Je verdiept je in de hele procedure van werving, selectie en plaatsing. Ook leer je meer over arbeids- en sociaal recht en over personeel en organisatie.

Na deze opleiding kun je examen doen voor een erkend diploma Intercedent van de Stichting Examens Uitzendbranche (SEU). Met dit diploma kun je je laten registreren bij de brancheorganisaties ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) of NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen). Wil je een uitzendbureau beginnen, dan geeft lidmaatschap van deze organisaties extra vertrouwen aan bedrijven en werknemers.

Bekijk al onze HRM opleidingen


Bij een uitzendbureau beginnen komt uiteraard nog veel meer kijken, maar als jij aan de slag gaat met deze punten dan ben jij al goed op weg! Heb je een interessante opleiding gezien? Vraag dan een gratis proefles aan! 

 

 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!