Gratis studiegids

 

Een bed en breakfast beginnen

Geld verdienen met gastvrijheid

Je kent ze wel. De televisieprogramma's waarbij mensen hun droom uit laten komen en een B&B beginnen. Wat een feest. Gasten hebben vakantie. Zijn er een paar dagen tussenuit. In een Bed and Breakfast geef je ze gastvrijheid. En daar krijg je veel voor terug. Heel veel.

 

Geef mensen een vakantiegevoel

Toeristen vieren vakantie. Mensen gaan er graag een paar dagen tussenuit om tot rust te komen. Even weg. Genieten van een andere stad, een andere omgeving.

Een bed en breakfast beginnen betekent mensen ontvangen die plezier willen hebben. Gewoon in je woonhuis. De meeste gasten komen voor een of een paar dagen. 's Ochtends serveer je ontbijt en je kunt ook avondeten aanbieden. Geef je gasten het ultieme vakantiegevoel en serveer extra luxe maaltijden. Leer bijvoorbeeld zelf zoete delicatessen maken die je bij het ontbijt aanbiedt. Hiervoor hoef je geen lange opleiding te volgen om patissier te worden, maar dit leer je gewoon vanuit huis bij NHA!

 

Hoe een b&b starten?

Je verhuurt een of meerdere kamers in je huis. Een Bed and Breakfast beginnen is eigenlijk best eenvoudig. Het wordt ook wel logies en ontbijt genoemd of kleinschalige verblijfsaccomodatie.

Een b&b starten? Zet je aanbod op internet. Maak een website en gebruik een marketingmix die past bij je bed en breakfast. Beginnen met geld verdienen doe je zodra de eerste gasten zich aandienen.

Alle ins en outs van het horecavak kennen? Volg de cursus Basisvaardigheden Horeca.

Wil je deel uitmaken van iets groters dan een bed & breakfast. Wat dacht je van een hotel? Met de opleiding Hotelmanagement run jij je eigen hotel waar je honderden gasten kunt ontvangen.

 

Een bed en breakfast beginnen? Join the club

Een deel van je huis openstellen? Je bent niet de enige.

Enkele feiten en cijfers over kleinschalige verblijfsaccommodaties in Nederland:

  • in Nederland zijn zo'n 5000 kleinschalige verblijfsaccomodaties;
  • een bed en breakfast heeft gemiddeld 2,3 kamers;
  • je hebt ook bed en breakfast in molens en monumenten. 

Een hotel is een beschermde naam. Bed and breakfast is dat niet. Iedereen mag zijn woning of een gebouw 'bed and breakfast' noemen. 

Een bed and breakfast beginnen in het buitenland? In Frankrijk een chambre d'hôtes openen of in Duitsland een gästezimmer?

 

Bed and breakfast in de Middeleeuwen

Gastenkamers bestaan duizenden jaren. In de Middeleeuwen boden klooster overnachting met ontbijt aan. Tijdens de economische recessie in de jaren dertig van de twintigste eeuw, openden meer mensen hun deuren voor reizigers. Een bed and breakfast beginnen, geld verdienen en zo de Grote Depressie financieel overleven.

Wil jij niet alleen een bed and breakfast beginnen, maar je gasten de ultieme ervaring bieden wanneer ze bij jou overnachten? Dan vind je de juiste kennis bij NHA.

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Met de opleiding Banketbakker en een Barista cursus regel jij het perfecte ontbijbuffet voor jouw gasten!

 

Naast een lekker ontbijt wil je er natuurlijk ook voor zorgen dat jouw gasten 's avonds kunnen genieten van een heerlijk diner dat gepaard gaat met een passend drankje. Om jouw gasten te adviseren is de juiste kennis van wijn en bier essentieel. Wil je daarnaast ook leren hoe je de perfecte cocktail maakt en juist serveert? Dan zit je met de cursus Bartender helemaal goed!

 

Uiteindelijk begint jouw sucesvolle bed and breakfast natuurlijk bij het aantrekken van jouw gasten. Met een Marketing cursus of cursus Webdesign zorg jij dat jouw bedrijf op de kaart komt te staan!

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!