Gratis studiegids

 

Startende ondernemer?

Spijker je zakelijke kennis bij en volg een van de cursussen van NHA

Van een website bouwen tot boekhouden: bij NHA vind je als startende ondernemer praktische cursussen die jouw onderneming vooruit helpen. Succesvol ondernemen is een kwestie van jezelf goed voorbereiden en valkuilen vermijden.

Je eigen spaarpot, financiering door een bank of subsidie. Startende ondernemer betekent dat je geld nodig hebt. Een startkapitaal? Bedenk: welke financieringsmogelijkheden zijn er? Welke eisen stellen banken aan de administratie van een startende onderneming? Leer het in de cursussen van NHA.

Startende ondernemer en het internet

Het begint met een idee. Je wilt bijvoorbeeld zelf een uitzendbureau beginnen of een eigen café starten. En dan? Hoe bouw je een idee uit tot een bloeiende onderneming? Begin je met een website? Heb je een startende onderneming maar nog geen website? Dat is als een zakenman zonder visitekaartje of een autoverkoper zonder showroom. Het zelf maken van een website, of uitbesteden hiervan, is onmisbaar voor een beginnende ondernemer. 

Een website werkt namelijk als een uithangbord voor je startende onderneming. En er zijn ook manieren om geld te verdienen via je website. Bijvoorbeeld door een webshop te koppelen aan je site.

NHA biedt internetcursussen voor de startende ondernemer. Denk bijvoorbeeld ook aan een cursus Online Marketing:

 

Praktische vragen van de startende ondernemer beantwoord 

Je bent startende ondernemer. Je begint een bedrijf dat ruimte in zeecontainers verhuurt. Handig voor mensen die spullen verschepen van Rio de Janeiro naar Dakar of van Shanghai naar Rotterdam. Hoe verzeker je dat je bent voorbereid als de zaken beter lopen dan verwacht? Wat doe je bij calamiteiten? Hoe bepaal je de optimale prijs voor de dienst of het product dat je levert? Ga je je salarisadministratie zelf doen? En welke kosten mag je bijvoorbeeld van de belasting aftrekken?

Wij helpen je om een antwoord op deze vragen te vinden met onze ondernemerscursussen. Van een cursus BKL tot een opleiding Ondernemer Goederenvervoer: voor de startende ondernemer heeft NHA praktische cursussen op beginnersniveau.

Problemen van beginnende ondernemers

Weet je wat de 5 meestgenoemde problemen zijn van startende ondernemers? Dit zijn de 5 grootste problemen op een rij:

 • Tijdgebrek
 • Focus op bestaande klanten of nieuwe klanten?
 • Werk en privé combineren
 • Stoppen als je moe bent of stoppen als het werk af is?
 • Focus op de lange termijn of focus op urgente zaken?


Reality check: een cursus lost niet al je problemen op en is zeker geen garantie voor meer klandizie. Een cursus zorgt er wel voor dat je met meer kennis van zaken aan de slag gaat en leert van de praktijkervaring en de theoretische kennis van anderen. Doe er je voordeel mee. Met een cursus van NHA voor de startende ondernemer.

 

NHA biedt in elke branche bedrijfscursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
 

Alle bedrijfscursussen bekijken »
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!