Gratis studiegids

 

Een adviesbureau starten - dit moet je weten!

Wil jij een adviesbureau starten om zo mensen en organisaties te helpen met deskundig advies? Kies voor een van de cursussen van NHA. Een eigen adviesbureau opzetten? Begin met de beste voorbereiding.

 

Een adviesbureau starten? Vergroot je succeskansen

Elk jaar beginnen meer dan 100.000 mensen een eigen bedrijf. Wat is het populairste bedrijf onder starters? Managementadvies. Zo'n 10 procent van de startende bedrijven valt in de categorie adviesbureau. In 2017 waren dat er 12.000 volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Een adviesbureau starten is één ding. Je wilt klanten, geld verdienen en een goedlopende onderneming. Jij wil bij die helft van de starters horen die blijft ondernemen. Vanzelfsprekend wil je niet bij de helft horen die stopt. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw adviesbureau succesvol wordt?
 

Wat garandeert succes?

Wat is de sleutel tot succes? Is het kennis van zaken of juist een goed netwerk? Is marketingkennis belangrijker of klantvriendelijkheid? Succes is helaas geen garantie, maar met een goede voorbereiding vergroot jij jouw succeskansen! 

Ga je beginnen als managementconsultant of een juridisch adviesbureau starten? Kies dan voor een van de opleidingen van NHA en verzeker je van de beste voorbereiding. Kies bijvoorbeeld een van de volgende opleidingen of cursussen:

 

Een adviesbureau starten? Je werkt met en voor mensen. Je helpt gezinnen beter omgaan met geld als budgetcoach of je adviseert mensen bij de aanschaf van een woning en adviseert welke hypotheek het beste past. Als managementconsultant adviseer je bedrijven en zorg je dat de mensen die samen een bedrijf vormen beter presteren.

 

Leer projectmatig werken

Als jij een adviesbureau gaat starten zul je veel projectmatig gaan werken. Daarom is het handig om meer te leren over projectmanagement. Bij NHA volg je bijvoorbeeld een Prince2® training, waarin je kennis maakt met een van de populairste projectmanagementmethoden. Ook voor een opleiding Agile Scrum of een opleiding Scrum Master ben je bij NHA aan het juiste adres. 

 

 

Een adviesbureau starten: adviseren is mensenwerk

Hoe beter je met mensen kunt omgaan, hoe succesvoller je bent. En het maakt niet uit of je bij de meer dan 90 procent hoort die een eenmanszaak begint of bij de minderheid die voor een andere rechtsvorm kiest.

Een adviesbureau starten? Begin vandaag en maak je droom waar. Bij NHA studeer je waar en wanneer het jou uitkomt in je eigen tempo. Zo combineer je werk en studie optimaal.

Over advies gesproken, bij de docenten van NHA kun je met al jouw vragen terecht. Of je nu meer financiële kennis wilt opdoen, hulp nodig hebt bij het schrijven van een marketingplan of problemen hebt met het bouwen van je website voor jouw adviesbureau.

 

NHA biedt in elke branche beroepscursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle beroepscursussen bekijken »
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!