Gratis studiegidsEen eigen café beginnen? Volg de cursus Cafébedrijf!

'Het is tijd, de hoogste tijd...' Ben je een gangmaker? Bedanken mensen je voor je gezelligheid? Houd je van mensen en van uitgaan? Dan is de horeca dé plek voor je. Volg de cursus Cafébedrijf (waar ook de Sociale Hygiëne cursus bij zit inbegrepen), en open over 6 maanden de deuren van je eigen café. Een eigen café beginnen is misschien wel makkelijker dan je denkt.


Eigen café beginnen in 5 stappen

Een eigen café beginnen? Dat begint met vakkennis. Je weet alles over alcoholische en niet-alcoholische dranken. Over houdbaarheid, hoe je drankjes maakt en hoe je ze schenkt. Weet je dat nog niet? Start dan eerst met onze cursus Bartender! Op een praktische manier leer jij van Nederlands favoriete barman Victor Abeln hoe jij de beste cocktails en longdrinks maakt!

 

Beschik jij wel al over deze noodzakelijke kennis? Dan kun je aan de slag met de volgende stappen. Voor je het weet heb jij je eigen café!

 

1. Bedenk een concept en werk dit uit

Een eigen cafebedrijf begint bij een goed idee. In de horeca biedt je gastvrijheid. Aandacht voor je gasten. Hoe doe je dat? Een café beginnen? Wat voor café of horecabedrijf begin je? Een bruine kroeg, een snackbar, een café met een terras? Ontwikkel je eigen stijl.

 

2. Zorg dat je de juiste papieren hebt

Volg een cursus Cafebedrijf en haal een diploma. Je moet bijvoorbeeld alles leren over hygiëne in de horeca. De apparatuur leren bedienen. Van lunchroom tot café en van petit-restaurant tot bruine kroeg: je leert alle ins en outs kennen in de cursus Cafébedrijf. Ook word je in deze cursus voorbereid om je SVH diploma Sociale Hygiëne te behalen.

Denk ook aan aanvullende cursussen, zoals een cursus Barista, een wijncursus of een cocktail cursus. Zo kun je je klanten straks optimaal bedienen.

Naast een opleiding heb je natuurlijk ook vergunningen nodig van de gemeente. 

 

3. Bereken de rentabiliteit van je eigen cafe

Hoe je dat doet leer je tijdens de cursus. Wie een eigen café wil beginnen heeft een businessplan nodig. daarin werk je uit hoe je jouw cafebedrijf gaat aanpakken en hoe je het rendabel denkt te maken. 

 

4. Je kunt het niet alleen

Hoe goed je ook hebt gestudeerd, een eigen café start je niet zomaar. Probeer niet alles alleen te doen, maar schakel de juiste experts in om je te helpen. Denk aan een boekhouder, businesscoach, zakenpartner en adviseur voor de aanvraag van vergunningen.

 

5. Begin je eigen cafe

Ben je er klaar voor? dan kun jij binnenkort jouw eigen café openen. Een goede voorbereiding is heel belangrijk. heb je de juiste opleiding en alle stappen doorlopen. Dan is de kans groot dat jij straks eigenaar bent van een goed lopend café.

 

HOV Horeca en Cafébedrijf?

Een eigen café beginnen? De meeste mensen combineren de cursus Cafébedrijf met de cursus HOV Horeca. Van marketing en bedrijfsformule tot personeel en organisatie, CAO en Arbo, wetten, belastingen en verzekeringen en nog veel meer: je leert alle ins en outs van het horecavak.

De cursussen HOV Horeca Ondernemer en Cafébedrijf vullen elkaar perfect aan. Zo ben je in een half jaar klaar voor een eigen café. Beginnen doe je op elk moment. Studeren doe je wanneer het jou uitkomt. In je eigen tempo.

Een eigen café beginnen, zodat je aan het eind van de avond, bij de laatste ronde, tegen je gasten zegt: "U wordt bedankt voor weer een avond gezelligheid". 

 

Schrijf je nu in voor de cursus

Droom je van een eigen café beginnen? Alles wat nodig is om te beginnen leer je in de cursussen Cafébedrijf en HOV Horeca. Zet de champagne maar alvast klaar. Na de cursussen ben je goed voorbereid op de beroepspraktijk en weet je waar je aan toe bent als toekomstig café-eigenaar. Op naar een goede start.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!