Gratis studiegids

 

Aan de slag in de horeca?

Volg een cursus en laat je droom uitkomen. Van Hotelmanagement tot een carrière als bartender: geef je ambitie alle ruimte met een cursus horeca van NHA. In de horeca is volop werk. Van portiers tot koks: in Nederland werken honderdduizenden mensen in de horeca. Denk aan café's, restaurants, lunchrooms en hotels.

 

Volg een cursus horeca

Is een hygiënecodeboek wettelijk verplicht? Hoe maak je een piña colada? Hoe begin je een eigen café? Je vaardigheden vergroten begint met de belangrijkste vraag: wat wil je leren?

Van een Barista cursus tot een biercursus: waar je keuze ook naar uit gaat, bij NHA vergroot je je horecavaardigheden. Kies bijvoorbeeld voor een van de volgende horeca cursussen:

 

Gastvrijheid en geld verdienen met een cursus horeca

Horeca is bij uitstek de branche waar gastvrijheid belangrijk is. Aandacht voor gasten die een glas wijn kiezen bij hun diner. Gastvrijheid betekent bijvoorbeeld dat je gasten uitlegt welke wijn bij welk gerecht past. Je vertelt het verhaal achter de wijn die je schenkt en je biedt de horecagasten dus meer dan alleen een glas wijn.

Volg een cursus horeca en je leert hoe horeca-ondernemers met wijn geld verdienen. Hoeveel vraag je voor een fles wijn die bij inkoop 12 euro kost? Twee keer zo veel, drie keer zo veel of misschien wel tien keer de inkoopprijs? Bovendien bederft wijn in tegenstelling tot gerechten minder snel en is het serveren minder arbeidsintensief. Leer alles wat je wilde weten over wijn in de cursus Wijnbrevet.

Ook kun je een cocktail cursus volgen om te leren hoe je lekkere cocktails maakt. Deze alcoholische drankjes kun je ook duurder verkopen waardoor je meer winst maakt. Er zijn veel manieren om je winst te vergroten in de horeca. Ook door het verkopen van specifiekere producten zoals heerlijke patisserie kun je gasten aan je binden. Leer hoe je patissier kunt worden en hoe je deze zoete delicatessen zelf maakt. Of je ontdekt hoe jij je eigen bier maakt met een cursus Bierbrouwen!

 

NHA helpt

Een cursus horeca vergroot je mogelijkheden in de horecabranche. Kies voor de beste cursus. Horeca vraagt natuurlijk om meer dan alleen kennis over dranken. Daarom is er niet alleen een horeca opleiding tot sommelier, of enkel biersommelier, maar veel meer.

Van Basisvaardigheden Horeca tot een cursus Horecaportier: je vindt bij NHA de beste opleidingen die aansluiten bij jouw horeca-ambities. Ook bereiden verschillende opleidingen van NHA jou voor op het behalen van een SVH diploma

En ja, bij NHA studeer je in je eigen tempo. Waar en wanneer je wilt. Ideaal als je al werkt in de horeca en naast je werk studeert en je vaardigheden vergroot.

Bekijk alle horecacursussen van NHA en laat je inspireren. Kies de cursus die het beste bij je past. Of je nu je eigen cafébedrijf wilt beginnen of alle ins en outs van bier wilt kennen. Of je bent een geboren portier. Er is een horecacursus die naadloos bij je past.

 

NHA biedt in elke branche beroepsopleidingen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film

Alle beroepsopleidingen bekijken »
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!