Gratis studiegids

 

Een taxibedrijf beginnen

Kies voor een van de cursussen van NHA

Wil jij passagiers naar hun bestemming brengen en geld verdienen? Een taxichauffeur houdt zijn ogen op de weg en is ook een alert ondernemer.

 

Waarom een taxibedrijf beginnen?

Als je van het betere autorijden houdt, dan is het duidelijk: taxi's zijn betere auto's. Bij de taxistandplaats zie je geen vierdehands Fiat Panda of Renault Clio staan.

De kosten van de auto zijn meegenomen in de prijs van een taxirit. Betekent een taxibedrijf beginnen automatisch dat je in de mooiste auto's rijdt? Niet noodzakelijk, dat bepaal je zelf.

Vrijheid. Altijd onderweg. Altijd ergens zijn. Behalve op kantoor. En je spreekt onderweg ook nog eens interessante mensen. Als taxichauffeur heeft elke nieuwe dag nieuwe verrassingen voor je in petto.

 

Het CCV-examen is verplicht

Mensen professioneel vervoeren met een taxi? Een taxibedrijf beginnen vereist het wettelijk verplichte CCV-examen. Volg de opleiding Taxichauffeur (CCV) van NHA.

 

Een taxibedrijf starten? De opleiding Taxichauffeur (CCV) leidt je op voor het theoriedeel. Het erkende diploma is nodig voor de verplichte chauffeurskaart. Deze chauffeurskaart vraag je aan bij het KIWA-register (www.kiwa.nl). 

Tijdens de opleiding krijg je antwoord op vragen als:

 • Hoe los ik een storing op?
 • Wat moet ik na elke rit registreren?
 • Wat doe je als een boze klant steeds bozer wordt?

Volg de opleiding Taxichauffeur (CCV) en begin je eigen taxibedrijf. Beginnen bij kennis van de wet- en regelgeving, kennis van auto's of mensenkennis? Begin waar en wanneer het je uitkomt, want bij NHA studeer je in je eigen tempo.

Inzicht in wat mensen beweegt, komt goed van pas. Een taxibedrijf starten? Vul je mensenkennis aan met de verschillende psychologische tips die je krijgt aangereikt in deze beroepsopleiding.

In de opleiding behandel je ook onderwerpen als:

 • wet- en regelgeving
 • communicatie- en boordcomputer
 • ongevallen en calamiteiten

En wat doe je als de navigatie onverhoopt uitvalt? Dan is het handig als je zelf al over behoorlijk wat topografische kennis beschikt. In de opleiding oefen je ook met woonplaatsen en adressen.

Je topografiekennis benut je bij het bepalen van routes en rijtijden. Zeer nuttig voor mensen zonder richtingsgevoel die een taxi-onderneming beginnen.

 

Je taxibedrijf beginnen

Stoom jezelf klaar en zet de eerste stap als gediplomeerd taxichauffeur. Volg de beroepsopleiding Taxichauffeur (CCV).

 

CCV-diploma behalen

 Wil je jouw CCV-diploma halen, maar geen taxichauffeur worden? Bij NHA vind je ook andere cursussen die jou klaarstomen voor je CCV-examen! Bekijk bijvoorbeeld eens de volgende cursussen:

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!