Gratis studiegids

Krapteberoepen: school je om met een thuisstudie

De arbeidsmarkt is constant in beweging. Mensen groeien door in hun functies, scholen zich om naar een nieuw vakgebied of gaan bij een ander bedrijf werken. Op de Nederlandse arbeidmarkt is er in bepaalde sectoren al langere tijd een tekort aan gekwalificeerd personeel. Daardoor zijn er bepaalde krapteberoepen ontstaan. Wij leggen je uit welke beroepen dit zijn en welke kansen dit voor jou als werkzoekende oplevert!
 

Bekijk direct onze opleidingen »

School je om naar een krapteberoep
 

Wat zijn krapteberoepen?

Er bestaat dus een tekort aan goed opgeleid personeel in bepaalde sectoren. Hierdoor zijn er zogenoemde krapteberoepen ontstaan: specifieke beroepen waarin er een tekort is aan gekwalificeerd personeel.

Vaak gaat het ook om beroepen waar een specifieke vooropleiding voor nodig is. Het is werk dat niet iedereen zomaar kan doen. Sectoren met veel krapteberoepen zijn bijvoorbeeld de zorg, ICT en logistiek. 
  

 

Krapteberoepen: kansen voor werkzoekenden!

De krapte op de arbeidsmarkt levert veel problemen op. Vacatures blijven lang onvervuld en de werkdruk op het bestaande personeel neemt toe. Erg vervelend voor werkgevers en werknemers dus. 

Maar krapteberoepen bieden ook kansen, met name voor werkzoekenden. Doordat het aantal sollicitanten op een vacature in sommige sectoren lager is, maak je als sollicitant meer kans om aangenomen te worden. Krapteberoepen zijn dus ook vaak kansrijke beroepen

Ben jij op zoek naar een baan en lukt het je niet om iets passends te vinden? Of word je telkens afgewezen door de hoge concurrentie? Overweeg dan eens om je om te scholen naar een krapteberoep!
 

School je om met een thuisstudie

Wil jij aan de slag in een krapteberoep, maar heb je niet de juiste opleiding gedaan? Dan kun je altijd je kennis uitbreiden door een opleiding te gaan volgen. Bij NHA bieden we een ruim aanbod aan thuisstudies die opleiden voor krapteberoepen in verschillende sectoren. 

Het voordeel van een thuisstudie is dat je altijd in je eigen tempo studeert. Je kunt dus studeren waar en wanneer het jou uitkomt. Tijdens je opleiding word je begeleid door een ervaren vakdocent. Je staat er dus nooit alleen voor! 
  

 
 
Bekijk hieronder al onze opleidingen die
opleiden tot een krapteberoep.

  

Groen

 

 
Horeca & Evenementen

 

HRM

 

Techniek

 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!