Basiskennis Boekhouden (BKB)  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Basiskennis Boekhouden (BKB)
associatie%20test
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
149,00
of 
4 x €39,50
4.3/5

Beoordeeld door 68 student(en)

 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: Associatie-erkend diploma
 • Studieduur: 4 maanden
ALGEMEEN

Cursus Basiskennis Boekhouden: snel de basis onder de knie

Wil jij graag aan de slag als boekhouder? Wil je de basis van het boekhouden onder de knie krijgen? Met de cursus Boekhouden van NHA leer jij al in slechts 4 maanden hoe je de meest relevante boekhoudkundige werkzaamheden uitvoert en het overzicht bewaart! Want een correcte omgang met (boekhoudkundige) cijfers is voor een bedrijf van levensbelang. 

   Behaal een erkend diploma
   Studeer met hulp
van een ervaren vakdocent
   
Leer al in 4 maanden boekhouden

Benieuwd of de cursus Basiskennis Boekhouden iets voor jou is?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles

 

Ga praktisch aan de slag met een cursus Boekhouden

Het is voor een boekhouder de uitdaging om gegevens zo goed mogelijk te verwerken. Tijdens deze cursus Boekhouden ga je daarom veel oefenen. Je past jouw opgedane kennis direct toe in de praktijk. 

Uitgaven en inkomsten verwerk je in de boekhouding en dat geldt ook voor winst of verlies. Met de cursus Basiskennis Boekhouden leer je een balans en een verlies- en winstrekening lezen. Een belangrijke vaardigheid voor mensen op sleutelposities zoals filiaalmanagers, penningmeesters, magazijnmanagers.
 

Behaal het officieel erkende diploma Basiskennis Boekhouden

De cursus Boekhouden leidt je op voor het officieel erkende diploma Basiskennis Boekhouden van de Associatie voor Examinering. De Nederlandse Associatie voor Examinering is één van de grootste onafhankelijke exameninstituten van Nederland.

Dit door het bedrijfsleven erkende diploma maakt je succesvolle deelname aan de cursus waardevol én waardevast.


Up-to-date lesstof

De BKB cursus is ontwikkeld aan de hand van de eisen van de Associatie voor Examinering en sluit aan bij het nieuwste examenprogramma. De lesstof is volledig up-to-date en de volledige examenstof komt aan bod.

Van inventaris tot balans, grootboek en mutaties: alle onderwerpen die met boekhouden te maken hebben, worden uitgebreid besproken tijden deze opleiding. Dat betekent dat jij met deze cursus Boekhouden optimaal bent voorbereid voor jouw examen. 

Werk je beroepsmatig veel met cijfers? Of wil je dat graag maar mis je een boekhoudkundige achtergrond? Start vandaag nog met de cursus Basiskennis Boekhouden (BKB) van NHA en begin direct.
 

Jouw docent

Mijn naam is Ard; ik ben één van de docenten van deze opleidingIk ben na mijn middelbareschooltijd economie gaan studeren aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hier heb ik mijn kandidaatsfase afgesloten. Vervolgens ben ik overgestapt naar de Universiteit van Amsterdam, waar ik mijn doctoraal economie heb behaald. Ik help je graag verder tijdens deze cursus!

 

Combinatiecursus Basiskennis Boekhouden + Basiskennis Calculatie (BKC)

Wil je meer dan alleen boekhouden leren? Je kunt de cursus Boekhouden ook combineren met Basiskennis Calculatie en deze als extra voordelige combinatiecursus volgen. Als je beide examens met goed gevolg hebt afgelegd, ontvang je (naast het BKB en BKC-diploma) ook het overkoepelende diploma Financial Assistant.
 

Combinatiecursus Basiskennis Boekhouden + Computerboekhouden met Exact Online

Online boekhouden is de toekomst. Het is snel, eenvoudig en kostenbesparend. Maar daarvoor moet je wel weten hoe het werkt.

Wil je niet alleen de basis van het boekhouden leren, maar ook leren hoe jij online je boekhouding doet? Dan is de combinatiecursus Basiskennis Boekhouden + Computerboekhouden met Exact Online de ideale oplossing! Stap voor stap leer jij hoe je online jouw boekhouding doet met het boekhoudpakket “Exact Online”.
 

Verder doorgroeien met de Praktijkdiploma Boekhouden cursus

Wil je jouw kennis van boekhouden en administratieve processen nog verder vergroten? Kies dan voor de vervolgcursus Praktijkdiploma Boekhouden.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Basiskennis Boekhouden (BKB)

De cursus Boekhouden (BKB) is ontwikkeld aan de hand van de eisen van de Associatie voor Examinering en sluit aan bij het nieuwste examenprogramma. De lesstof is dus volledig up-to-date en de examenstof wordt compleet behandeld zodat jij uitstekend bent voorbereid op het examen.

De volgende onderwerpen zijn onder andere opgenomen:

 • inventaris;
 • balans;
 • dagboeken;
 • journaalposten;
 • grootboek;
 • kolommenbalans;
 • mutatielijsten;
 • administratie van duurzame produktiemiddelen, enz.

Deze onderwerpen  brengen jou de basiskennis van het boekhouden bij. Kennis waar je veel mee kunt, dat blijkt als je ermee bezig bent. NHA ontwikkelde een van de beste cursussen Basiskennis Boekhouden van Nederland.
 

Combinatie cursus boekhouden of doorstromen? 

Bij NHA helpen we je graag verder, dus we geven je een paar mogelijkheden rondom de cursus Boekhouden. Zo kun je bijvoorbeeld de voordelige combinatiecursus Financial Assistant volgen. Hierin wordt BKB gecombineerd met BKC (Basiskennis Calculatie). 

Wil je juist dieper op het onderdeel boekhouden ingaan? Dan kun je na de cursus Boekhouden de vervolgcursus Praktijkdiploma Boekhouden volgen. Hiermee vergroot je je kennis op het gebied van administratieve processen en boekhouden nog verder. 
 

Combinatiecursus Basiskennis Boekhouden + Computerboekhouden met Exact Online

In de combinatiecursus Basiskennis Boekhouden + Computerboekhouden met Exact Online leer je enkelvoudige journaalposten maken voor een eenmanszaak en voor een bv. Ook leer je voorafgaande journaalposten te verwerken in een saldibalans en het samenstellen van boekhoudkundige modellen.

Daarnaast maak je uitgebreid kennis met het programma Exact Online in de module Computerboekhouden met Exact Online. Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Inventaris
 • Balans
 • Dagboeken
 • Journaalposten
 • Grootboek
 • Kolommenbalans
 • Mutatielijsten
 • administratie van duurzame productiemiddelen
REVIEWS

Reviews Cursus Boekhouden

Dit zijn specifieke reviews over Basiskennis Boekhouden (BKB), afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Basiskennis Boekhouden + Computerboekhouden met Exact Online

Ik vind het heel leuk spanned alleen ik ben een beetje traag want ik moet de stof veel keren lezen en met 2 kinderen is niet makkelijk

8/10
Basiskennis Boekhouden + Computerboekhouden met Exact Online

Het is heel veel informatie in een keer. Dit kan vooral voor iemand die totaal nog niks van boekhouding af weet teveel in een keer zijn. De stof zelf is aan de pittige kant, maar zeker te doen.

8/10
Basiskennis Boekhouden (BKB)

Heldere opleiding, prima uitleg, fijne begeleiding

10/10
Basiskennis Boekhouden (BKB)

Je doet de cursus in je eigen tempo, krijgt heel snel de correcties terug. Prima!

DIPLOMA

Diploma Basiskennis Boekhouden (BKB)

Het examen Basiskennis Boekhouden (BKB) wordt flexibel per computer afgenomen en je kunt zelf aangeven wanneer je het examen wenst af te leggen. De examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. Je kunt een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Associatie voor Examinering.

associatie

Postbus 1230
3800 BE Amersfoort
Telefoon: (033) 461 21 59
Internet: associatie.nl

Combinatiecursus Basiskennis Boekhouden + Computerboekhouden met Exact Online

Heb je het diploma van het onderdeel Basiskennis Boekhouden behaald en heb je alle huiswerkopgaven van de lessen Computerboekhouden met Exact Online ingestuurd en hiervoor een gemiddeld cijfer van minimaal 5,5 gescoord?

Dan kun je het overkoepelende NHA Instituutsdiploma Basiskennis Boekhouden + Computerboekhouden met Exact Online aanvragen.
 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor de opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB) is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.
 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Basiskennis Boekhouden (BKB) valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus Basiskennis Boekhouden (BKB) uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Basiskennis Boekhouden (BKB), stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Boekhouden staat een studieduur van 4 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo met de cursus boekhouden van NHA.

Combinatiecursus Basiskennis Boekhouden + Computerboekhouden met Exact Online

Voor de combinatie opleiding Basiskennis Boekhouden + Computerboekhouden met Exact Online staat een studieduur van 8 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo met de cursus boekhouden van NHA.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Basiskennis Boekhouden (BKB)
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€179,00
of  4x 47,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€149,00
of  4x 39,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Basiskennis Boekhouden + Computerboekhouden met Exact Online
€439,00
of  8x 60,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€439,00
of  8x 60,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Tot nu toe is alles in de lessen duidelijk en is de uitleg zeer voldoende

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!