Gratis studiegids

Basiskennis Boekhouden (BKB)  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Basiskennis Boekhouden (BKB)
associatie%20test
Winnaar Website van het jaar
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€178,00
89,00
of betaal
6 x €16,50
4/5

Beoordeeld door 34 student(en)

 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
ALGEMEEN

Leer snel en makkelijk met de cursus basiskennis van boekhouden

Boekhouden saai? Valt best mee. Het is voor een boekhouder de uitdaging om gegevens zo goed mogelijk te verwerken. Overzicht boven alles.

Werk je beroepsmatig veel met cijfers? Of wil je dat graag? Maar mis je een boekhoudkundige achtergrond? Start met de cursus Basiskennis Boekhouden (BKB) van NHA.

De correcte omgang met (boekhoudkundige) cijfers is voor een bedrijf van levensbelang. Uitgaven en inkomsten verwerk je in de boekhouding en dat geldt ook voor winst of verlies.

Met de cursus Basiskennis Boekhouden leer je een balans en een verlies- en winstrekening ‘lezen’. Een belangrijke vaardigheid voor mensen op sleutelposities zoals filiaalmanagers, penningmeesters, magazijnmanagers.

De cursus Basiskennis Boekhouden leidt je op voor het officieel erkende diploma Basiskennis Boekhouden van de Associatie voor Examinering. De Nederlandse Associatie voor Examinering is één van de grootste onafhankelijke exameninstituten van Nederland.

Het door het bedrijfsleven erkende diploma maakt je succesvolle deelname aan de cursus waardevol én waardevast.

Studieprogramma

De BKB cursus is ontwikkeld aan de hand van de eisen van de Associatie voor Examinering en sluit aan bij het nieuwste examenprogramma. De lesstof is volledig up-to-date en de volledige examenstof komt aan bod. Van inventaris tot balans, grootboek en mutaties: alle onderwerpen die met boekhouden te maken hebben, komen uitgebreid aan bod.

Combinatiecursus Financial Assistant

Wil je meer dan alleen boekhouden leren? Je kunt ook de cursussen Basiskennis Boekhouden en Basiskennis Calculatie als (zeer voordelige) combinatiecursus volgen. Als je beide examens met goed gevolg hebt afgelegd, ontvang je (naast het BKB en BKC-diploma) ook het diploma Financial Assistant.

Doorstromen naar Praktijkdiploma Boekhouden?

Je kennis van boekhouden en administratieve processen nog verder vergroten? Kies voor de vervolgcursus Praktijkdiploma Boekhouden.

PROGRAMMA

Studieprogramma Basiskennis Boekhouden (BKB)

De cursus Boekhouden (BKB) is ontwikkeld aan de hand van de eisen van de Associatie voor Examinering en sluit aan bij het nieuwste examenprogramma. De lesstof is dus zeer up-to-date en de volledige examenstof wordt behandeld.

De volgende onderwerpen zijn onder andere opgenomen:

 • inventaris;
 • balans;
 • dagboeken;
 • journaalposten;
 • grootboek;
 • kolommenbalans;
 • mutatielijsten;
 • administratie van duurzame produktiemiddelen, enz.


Een greep uit tal van onderwerpen die jou de basiskennis van het boekhouden bijbrengen. Kennis waar je veel mee kunt doen, dat blijkt als je ermee bezig bent. NHA ontwikkelde een van de beste cursussen Basiskennis Boekhouden van Nederland.

Combinatiecursus Financial Assistant

Je kunt er ook voor kiezen om de cursussen Basiskennis Boekhouden en Basiskennis Calculatie als (zeer voordelige!) combinatiecursus te volgen. Als je beide examens met goed gevolg hebt afgelegd, ontvang je naast het BKB en BKC diploma ook nog eens het diploma Financial Assistant.

Doorstromen naar Praktijkdiploma Boekhouden?

Je kennis van boekhouden en administratieve processen nog verder vergroten? Kies voor de vervolgcursus Praktijkdiploma Boekhouden.

DIPLOMA

Diploma Basiskennis Boekhouden (BKB)

Het examen Basiskennis Boekhouden (BKB) wordt flexibel per computer afgenomen en je kunt zelf aangeven wanneer je het examen wenst af te leggen. De examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. Je kunt een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.

Je kunt je voor dit examen aanmelden bij:
Associatie voor Examinering

associatie

Postbus 642
3800 AP Amersfoort
Telefoon: (033) 461 21 59
Internet: www.associatie.nl

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor de opleiding Basiskennis Boekhouden (BKB) is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhevig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus Basiskennis Boekhouden (BKB) uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Basiskennis Boekhouden (BKB), stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

4 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo met de cursus boekhouden van NHA.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

REVIEWS

Reviews Cursus Boekhouden

5/5
Basiskennis boekhouden (BKB)

STOF MAKKELIJK TOegangkelijk. Makkelijk te begrijpen en het contact met de leraar. Is allemaal prima in orde. Kan het aanbevelen.

4/5
Basiskennis boekhouden (BKB)

Ik heb een cursus bijna afgerond en ik ben nu bezig met nieuwe cursus. Ik ben tevreden over de lesmateriaal . Goede service en snele antwoord van de docent

3/5
Basiskennis boekhouden (BKB)

Ik ben nog niet lang bezig met de Basiskennis Boekhouden, maar vindt het een fijne cursus. Wel merk ik dat ik soms nog wat moeite heb met alle stof goed te volgen; dit is omdat ik werken met cijfers altijd best lastig heb gevonden en dus soms wat extra regels uitleg nodig heb. Ook heb ik gemerkt dat de leraar niet altijd antwoord terug geeft op mijn vragen, wat het soms dan ook weer lastig maakt. Verder echt super geregeld! Super service aan de telefoon, alles was snel binnen. Zit alleen nog te wachten op de producten die je bij de cursus krijgt, maar weet zeker dat als ik hierover bel, dat het snel geregeld is.

5/5
Basiskennis boekhouden (BKB)

Ik ben tevreden over het onderwijsproduct die aan de beschrijvingen en verwachtingen voldoet. Alleen beschik ik niet over het thuisprogramma pakket Microsoft 365. Het zou fijn zijn als het bestand van Libre office ( ODT van het linuxprogramma) voor het huiswerk in de digitale inzending wordt geaccepteerd. Verder ben ik te spreken over de digitale contact met docent.

LESGELD

Lesgeld

Basiskennis boekhouden (BKB)
meest gekozen Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 5 jaar lang begeleiding!
€218,00 €109,00
of betaal 6x 20,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€178,00 €89,00
of betaal 6x 16,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt

5/5

STOF MAKKELIJK TOegangkelijk. Makkelijk te begrijpen en het contact met de leraar. Is allemaal prima in orde. Kan het aanbevelen.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!