Programmeren voor Beginners  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Programmeren voor Beginners
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€239,00
215,10
of 
3 x €75,60
4.6/5

Beoordeeld door 8 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 3 maanden
ALGEMEEN

Leer stap voor stap programmeren met de cursus Programmeren voor Beginners

Programmeren is de toekomst! Je hoort het steeds vaker. Wanneer je kunt programmeren dan gaan er vele carrièredeuren voor je open. De programmeerwereld blijft alsmaar doorgroeien en de vraag naar programmeurs is enorm groot. Droom jij van een carrière in deze fascinerende wereld, maar heb je nog geen ervaring met programmeren? Start dan met de cursus Programmeren voor Beginners en leg de grondbeginselen voor een mooie toekomst.

Met de cursus Programmeren voor Beginners ontdek je de vele mogelijkheden van het ‘schrijven in code’. Stap voor stap leer je alle basistechnieken. Aan de hand van talloze voorbeelden, video’s en afbeeldingen word je meegenomen in de wereld van het programmeren.

 

Ontdek de programmeertalen

Ben jij nieuwsgierig of programmeren iets voor jou is? Op een laagdrempelige manier maak je kennis met de basisbeginselen van codetaal in deze cursus Programmeren. Voor beginners is dit de ideale manier om te starten. Je hebt geen voorkennis nodig en iedereen kan dan ook direct aan de slag. Je leert gaandeweg programmeertaal kennen. Door de duidelijke stap voor stap uitleg is de programmeertaal relatief eenvoudig te leren.

Ook als je je wil omscholen naar de ICT-sector dan is deze cursus Programmeren voor Beginners erg interessant voor jou. Met kennis van programmeren heb je een voorsprong op anderen. In veel ICT functies is kennis van programmeren van grote toegevoegde waarde. Na het succesvol afronden van de cursus kun je met trots deze vaardigheid op je cv vermelden.

Daarnaast maakt deze cursus Programmeren voor Beginners de opstap naar het leren van een andere programmeertaal een stuk eenvoudiger. Je verder ontwikkelen in het programmeren behoort dus zeker tot één de vele mogelijkheden die deze cursus biedt.

 

Ontwikkel jezelf met Programmeren voor Beginners

Programmeren klinkt ingewikkeld, maar met een goede basis kan vrijwel iedereen deze gewilde vaardigheid leren. Alleen zonder kennis deze wereld in stappen is vrijwel niet te doen. Wil je graag leren programmeren? Maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is deze cursus Programmeren voor Beginners de perfecte basis.

Je gaat kennis maken met enkele belangrijke basisbeginselen en ontwikkelt je niveau gaandeweg. Al snel ga je bijvoorbeeld aan de slag met het bouwen van een simpele webshop voor een ijssalon. Dat maakt leren programmeren een stuk leuker!

Je leert de programmeertaal begrijpen aan de hand van vele voorbeelden, video’s en afbeeldingen in deze cursus Programmeren. Voor beginners zijn de diverse oefeningen perfect om de opgedane kennis meteen in de praktijk toe te passen.

Heb je de smaak van het programmeren te pakken na het volgen van deze cursus? Dan is de overstap naar een andere programmeertaal een stuk gemakkelijker. Zo bouw je je kennis alsmaar verder uit.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de cursus Programmeren voor Beginners komen diverse onderwerpen aan bod, zoals:

 • wat programmeren is;
 • welke programmeertalen we zoal kennen en wat de verschillen zijn;
 • werken met een code editor;
 • versiebeheer;
 • de bouwstenen van een programma;
 • datamanipulatie;
 • programmastructuren;
 • functies en variabelen;
 • debugging;
 • werken met pakketten en frameworks;
 • het kiezen van een vervolgtaal.

 

Met de cursus Programmeren voor Beginners krijg jij een veelzijdig studieprogramma dat je kennis laat maken met alle belangrijke basistechnieken van het programmeren. Alles wat je moet weten om de basis van het programmeren onder de knie te krijgen komt stap voor stap aan bod.

Een uitstekend begin voor iedereen die wil leren programmeren maar hiervan nog geen kennis heeft. 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Programmeren voor Beginners, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Programmeren voor Beginners

De cursus heeft duidelijke stapsgewijze instructies en het huiswerk wordt snel nagekeken. Het is handig dat er ook een cursusboek beschikbaar is, zodat je niet constant de laptop hoeft te gebruiken en de cursus later nog een keer kunt raadplegen. Kortom, als je wilt leren programmeren en een solide basis wilt leggen voor een toekomst in deze boeiende wereld, is de cursus Programmeren voor Beginners een uitstekende keuze!

10/10
Programmeren voor Beginners

De cursus programmeren voor beginners is een goede manier om de basisbeginselen van programmeren te leren. De cursus heeft duidelijke stapsgewijze instructies. Het huiswerk wordt snel nagekeken. Het is goed dat er ook een cursusboek beschikbaar is, zodat je niet constant de laptop hoeft te gebruiken en de cursus later nog een keer terug kan lezen.

10/10
Programmeren voor Beginners

Duidelijke uitleg en instructie, zowel de lesstof en leraar begeleiding.

10/10
Programmeren voor Beginners

Nu bij hoofdstuk 5 en erg tevreden over de duidelijke uitleg in deze cursus.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je Programmeren voor Beginners cursus af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze cursus kun je afronden met twee examens. Ben je geslaagd voor de examens, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Het theorie-examen kun je dagelijks afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao.

Aanmelden voor het praktijkexamen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50 per examen.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze cursus Programmeren voor Beginners is geen specifieke vooropleiding nodig. Enige ervaring met de computer is gewenst.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Programmeren voor Beginners valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Programmeren voor Beginners uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Programmeren voor Beginners, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Programmeren voor Beginners staat een studieduur van 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Programmeren voor Beginners

€239,00 €215,10
of  3x 75,60
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€239,00 €215,10
of  3x 75,60
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

De cursus heeft duidelijke stapsgewijze instructies en het huiswerk wordt snel nagekeken. Het is handig dat er ook een cursusboek beschikbaar is, zodat je niet constant de laptop hoeft te gebruiken en de cursus later nog een keer kunt raadplegen. Kortom, als je wilt leren programmeren en een solide basis wilt leggen voor een toekomst in deze boeiende wereld, is de cursus Programmeren voor Beginners een uitstekende keuze!

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!