Patisserie  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Patisserie
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
419,00
of 
6 x €77,00
4.4/5

Beoordeeld door 23 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Patisserie opleiding; allround bakken vanuit de basis

Taarten, desserts, koekjes en meer. Een patissier is een bakker gespecialiseerd in gebak en zoete lekkernijen. Wil jij jezelf onderdompelen in de wondere wereld van de ambachtelijke patisserie? Loop jouw droombaan niet langer mis en schrijf je in voor de Patisserie opleiding van NHA!

Hoe maak je een mousse luchtig? Hoe zorg je dat karamel niet aanbrandt? En waarom krijgt jouw chocolade niet die prachtige glans? Dat leer je allemaal in de opleiding Patisserie! Van gereedschap tot grondstof en van marsepein tot meringue. Na deze opleiding komen kant-en-klare producten jouw keuken niet meer in, want voortaan ga jij aan de slag als een echte patissier!

Maak zelf heerlijke lekkernijen in de Patisserie opleiding

Sta jij in je vrije tijd graag in de keuken en zou je hier graag je beroep van willen maken? Wil jij leren hoe je zelf de lekkerste luxe taarten, koekjes, chocoladewerk en desserts kunt maken voor verkoop? Dan is de cursus Patisserie speciaal geschikt voor jou! Wacht niet langer en schrijf je in voor de opleiding. Dan kun jij binnenkort professioneel aan de slag in een patisserie!

De opleiding is laagdrempelig en start bij de absolute basis. Je hoeft dus nog geen voorkennis van koken of bakken te hebben om met de Patisserie opleiding te kunnen starten.

Maak kennis met de bekendste delicatessen     

Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging en maak jij voortaan zelf bonbons, klein gebak en snoepgoed? Dan zit je met de Patisserie cursus helemaal goed. In deze opleiding maak jij uitgebreid kennis met de bekendste zoete lekkernijen zodat jij deze kunstwerkjes voortaan zelf tot stand brengt.

Tijdens de Patisserie opleiding leer jij meer over de belangrijkste verhoudingen, basisrecepten en technieken en ga je dieper in op de geschiedenis van de baksels. Alles wat jij nodig hebt om aan de slag te kunnen, wordt aangereikt in deze opleiding! Patisserie is uiteraard meer dan de achterliggende theorie. Daarom ga je tijdens deze opleiding ook praktisch aan de slag. Zo leer jij eenvoudig welke werkwijzen er zijn en waarom je ze toepast. Ook ga je dieper in op de kwaliteit van jouw ingrediënten en het gebruik van apparatuur.

Verfijn je vaardigheden met de praktische cursus Patisserie

Jij gaat aan de slag met het kneden van deeg, het modelleren van chocolade, het smelten van suiker en het spuiten van vullingen. Aan het eind van de cursus Patisserie laat jij iedereen versteld staan met jouw meesterlijke baksels uit een professionele patisserie.

Met de handige tips die jij krijgt gedurende de Patisserie opleiding maak je eenvoudig de vertaalslag naar de praktijk. Door veel te oefenen, verfijn jij jouw vaardigheden. Til jouw bakkunsten naar een hoger niveau. Start vandaag nog met de Patisserie cursus en ga direct aan de slag!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Tijdens de Patisserie opleiding leer jij alles wat je nodig hebt om als patissier aan de slag te kunnen. Je gaat dieper in op de volgende onderwerpen;

 • Bakgereedschappen
 • Degen
 • Vullingen
 • Chocolade
 • Suiker
 • Karamel
 • Grondstoffen
 • Divers gebak
 • Fondant, marsepein en modeling chocolate
 • Meringue
 • Spuiten en garneren
 • Suikerdecoraties
 • Vegan
 • Landen
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Patisserie, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Patisserie

Het is een heerlijke cursus waarbij je niet alleen de mooiste en leukste bakkers maakt, maar ook de kennis en oorsprong van het baksel leert. Voor mijzelf betekent het ook dat ik rustig moet lezen en geduldig moet zijn....wat nogal moeilijk is voor mij. Maar het resultaat geeft zoveel voldoening en energie.....ook mijn omgeving is heel blij met deze cursus!!

8/10
Patisserie

Het is een duidelijke studie, met alle stof goed uitgelegd. Ook de begeleiding en beoordeling van een coach is heel fijn! Nu mezelf er nog even toe zetten de studie voort te zetten, er is nl. het een en ander tussendoor gekomen, waardoor studeren even stillag.

8/10
Patisserie

Een leuke cursus. Ik ben nu op de helft, er mag meer diepgang inzitten. Ook de huiswerk opdrachten zijn erg makkelijk. Huiswerk lijkt mij een uitdaging, laat de cursist iets produceren. Bij sommige gerechten staat vermeld dat men een bakblik nodig heeft. Er staat niet bij welke afmeting.

10/10
Patisserie

het is een leuke opleiding ik vind niet alle opdrachten even leuk maar het is wel een leuke leerzame opleiding opdrachten worden snel nagekeken ik heb een vriendelijke leerkracht mijn volgende opleiding is banket

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Patisserie valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Patisserie uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Patisserie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Patisserie staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Patisserie
€419,00
of  6x 77,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€419,00
of  6x 77,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Het is een heerlijke cursus waarbij je niet alleen de mooiste en leukste bakkers maakt, maar ook de kennis en oorsprong van het baksel leert. Voor mijzelf betekent het ook dat ik rustig moet lezen en geduldig moet zijn....wat nogal moeilijk is voor mij. Maar het resultaat geeft zoveel voldoening en energie.....ook mijn omgeving is heel blij met deze cursus!!

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!