Hotelmanagement  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Hotelmanagement
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
459,00
of 
6 x €84,50
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Zit gastvrijheid in jouw DNA?
Volg de opleiding Hotelmanagement en leer over het reilen en zeilen binnen een hotel!

Zit gastvrijheid in jouw DNA? En staan kwaliteit en comfort voor jou centraal? Dan is een carrière als hotelmanager iets voor jou! Met deze veelzijdige baan ben jij van alle markten thuis. Leer alles over het reilen en zeilen binnen een hotel en zet die eerste stap naar een carrière in de hotelbranche. Volg de opleiding Hotelmanagement!

Als hotelmanager heb jij een dynamische baan. Van financiële aspecten tot het garanderen van topservice. Jij houdt je bezig met alles wat er voor en achter de schermen van een hotel gebeurt. Met de opleiding Hotelmanagement kun jij zelfs aan de slag in het buitenland.

 

De wereld aan je voeten

Ben je klantgericht en wil je aan de slag in de hotel- of evenementensector? Dan is de opleiding Hotelmanagement iets voor jou!

De opleiding is laagdrempelig en begint bij de absolute basis. Je hebt dus geen specifieke voorkennis van de hotelbranche nodig om te starten. Wel moet je voor deze opleiding beschikken over basiskennis van de Engelse taal en is het van belang dat je Engels kunt lezen.

Met een opleiding Hotelmanagement ligt de wereld voor je open. Jaag jij een internationale carrière achterna? of manage jij liever je eigen hotel? In binnen- of buitenland, met hotelmanagement kun jij alle kanten op!

 

Hotelmanagement; opleiding in topservice!

Als hotelmanager zorg je ervoor dat jouw gasten een aangenaam verblijf hebben. Jij moet je daarom goed kunnen verplaatsen in jouw gasten. Je regelt dat het hotel goed onderhouden is, dat de receptie bemand is, de vragen van gasten beantwoord worden en dat er een goede planning gemaakt wordt op basis van inkomende reserveringen. In deze opleiding leer jij hoe je dat doet.

Daarnaast is effectief management essentieel in de hotelbranche. Tijdens de opleiding Hotelmanagement leer je hoe je personeel instrueert en motiveert en hoe je gebruik maakt van hun talenten bij het indelen van werkzaamheden. Je leert hoe je helder communiceert en de teamspirit bevordert.

De kwaliteit van het hotel waarborgen staat voor jou centraal. In een goed onderhouden hotel waar medewerkers kennis van zaken hebben en zich dienstverlenend opstellen zodat gasten een fijn vakantiegevoel krijgen, komen ze graag nog een keer terug. Kortom, in de opleiding Hotelmanagement leer jij alles over leiding geven, in en rondom het hotel.

Bereid je voor op een succesvolle carrière in de hotelbranche. Start vandaag nog met de opleiding Hotelmanagement!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Hotelmanagement

In de opleiding Hotelmanagement komen verschillende onderwerpen aan bod. Je leert meer over;

 • Classificatie Systeem Hotels;
 • organisatie van een hotel;
 • food and beverage;
 • room divisions;
 • front office en guest relations;
 • personeelszaken;
 • sales en marketing;
 • financiën;
 • verandermanagement en kwaliteitsmanagement.

Na de opleiding Hotelmanagement liggen de carrièrekansen voor het oprapen. Start jij in de toerismebranche in het buitenland, of is het jouw droom om manager te worden van een vijfsterrenhotel? Met jouw kennis van hotelmanagement kun je alle kanten op. Dus start vandaag nog!

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Hotelmanagement valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Hotelmanagement uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Hotelmanagement, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Hotelmanagement duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Hotelmanagement
€459,00
of  6x 84,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€459,00
of  6x 84,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!