Banketbakker  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Banketbakker
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
659,00
of 
12 x €60,50
4.1/5

Beoordeeld door 30 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Volg de opleiding Banketbakker en creëer je eigen meesterbaksels

Loopt het water je in de mond bij het zien van lekkere taarten en zoete broden? Ben jij creatief, steek jij graag de handen uit de mouwen én hou jij van ambachtelijk werken? Dan is de opleiding Banketbakker echt iets voor jou! Waar wacht je nog op? Schrijf je in en start jouw carrière als banketbakker.

Hoe maak je een brood krokant van buiten maar luchtig van binnen? Hoe zorg je ervoor dat jouw soesjes de juiste verhouding van deeg en vulling hebben? Van gist tot luxe suikerbrood en van chocolademousse tot marsepein. Met de Banketbakker opleiding verfijn jij jouw bakkunsten tot in de puntjes!        
  

Ontwikkel je tot een echte allround bakker met deze Banketbakker opleiding

De opleiding Banketbakker is geschikt voor iedereen die allround wil leren bakken. Hou jij van broden, maar ook van zoet gebak, chocola en snoepgoed? En wil jij leren hoe je deze zelf maakt en hier je beroep van maken? Dan zit je met de Banketbakker opleiding van NHA helemaal goed!

De opleiding is laagdrempelig en start bij de absolute basis. Je hoeft dus nog geen specifieke voorkennis te hebben van koken of bakken om te kunnen starten.          


Specialiseer je in brood en zoetigheden  

Om een echte banketbakker te worden, heb je verstand nodig van brood én van banket. Dat begint bij de juiste achtergrondkennis. Daarom leer je in de Banketbakker opleiding alles wat je moet weten over de verschillende grondstoffen en ingrediënten en hun functies.

Ook de nodige materialen, verschillende technieken en hygiënevoorschriften worden uitgebreid besproken tijdens de opleiding, zodat jij optimaal bent voorbereid.
 

Praktisch aan de slag met de opleiding Banketbakker

In de Banketbakker opleiding ga jij ook praktisch aan de slag. De lessen zijn van professioneel niveau, opgesteld voor de échte banketbakker. Heb je de theorie en vaktechnische kennis onder de knie? Dan maak je kennis met het bakken van broden. Van krokant kleinbrood tot internationale recepten voor luxe broden.

Jij verdiept je niet alleen in de recepten, ingrediënten en werkwijze, maar ook in de geschiedenis van de producten. Daarnaast ontdek je in de Banketbakker opleiding welke verschillende soorten ovens er zijn en leer je hoe jij het perfecte brood bakt.

Vervolgens ga jij aan de slag met het kneden van deeg, het modelleren van chocolade, het smelten van suiker en het spuiten van vullingen. Je leert meer over de belangrijkste verhoudingen, basisrecepten en technieken. Aan het eind van de opleiding beheers jij die baktechnieken écht en kun jij aan de slag als professioneel banketbakker!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de opleiding Banketbakker leer jij alles wat je moet weten om ambachtelijk te bakken. De volgende onderwerpen komen uitgebreid aan bod;

 • Alle verschillende ingrediënten
 • Brood met gist en met desem
 • Kleinbrood
 • Luxe broden
 • Keuring en kwaliteit
 • Internationaal brood en patisserie
 • Bakgereedschappen
 • Degen
 • Vullingen
 • Chocolade
 • Suiker en karamel
 • Grondstoffen
 • Divers gebak
 • Fondant, marsepein en modeling chocolate
 • Meringue
 • Spuiten en garneren
 • Suikerdecoraties
 • Vegan

 

Na het afronden van de Banketbakker opleiding

Na het succesvol voltooien van de opleiding Banketbakker ben jij gereed om jouw banketbakkersvaardigheden in de praktijk te brengen. Je zult niet alleen in staat zijn om heerlijke en prachtig gepresenteerde lekkernijen te maken, maar je zult ook de kunst begrijpen van het combineren van smaken, texturen en aroma's.

Of je nu droomt van het openen van een eigen bakkerij, het creëren van verrukkelijke lekkernijen voor speciale gelegenheden, of het simpelweg genieten van het bakken voor jezelf en anderen, deze opleiding Banketbakker zal jou de kennis en vaardigheden geven om dit alles te bereiken.

Je zult vol zelfvertrouwen de wereld van banketbakken betreden en een blijvende indruk maken met jouw culinaire creaties.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Banketbakker, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Banketbakker

Ik ben tevreden want het is thuisstudie , en de klantenservice en de leraaren antworden snel

6/10
Banketbakker

Onlangs ook bij de evaluatie 18-4 (via website) aangegeven: Docentbegeleiding Graag wanneer er een opmerking is op het huiswerk (nog geen cijfer) zou ik hier graag een melding - bijvoorbeeld via e-mail - willen ontvangen. Vorige week was ik aan het 'wachten' op mijn cijfer en bleek na een paar dagen dat in Plaza er een reactie van de docent stond. Ik moest een aanpassing doen om vervolgens nogmaals het huiswerk in te kunnen leveren. Een notificatie via e-mail was dan wel handig geweest. Verder een pluspunt te vermelden; de docent is erg snel met nakijken, superfijn! Lesmateriaal Veeeeel meer video´s / linkjes van video's toevoegen. Nu is het ontzettend veel opzoeken op het internet (had dit liever in de lesstof verwerkt gezien). Ook had ik de aanschaf van de ingrediënten/materialenlijst misschien wel handig gevonden om via jullie samen met de lesstof te ontvangen (of met korting ergens te kunnen bestellen). Ook een register aan het einde van de map (met alle 'dikgedrukte' (of belangrijke) woorden mis ik enorm. Dan lees ik een woord in de lesstof en weet dat dit in een andere les in behandeld, een zoektocht om dit weer terug te vinden, adhv een register aan het einde is dit volgens mij heel eenvoudig te verhelpen. Plaza Geen idee of het handig / haalbaar is: maar iets meer interactief met de mede studiegenoten is misschien wel leuk en ook leerzaam. Mogelijk als iets is gebakken of je hebt vragen hoe iemand iets oplost (los van het vraagmoment van de docent), leuk om te sparren met lot-studiegenoten.

6/10
Banketbakker

De cursus was redelijk goed. Naar mijn persoonlijke mening was het beter en nuttiger geweest als er video's waren van het toepassen van de recepten in de lessen, omdat alleen theoretische informatie niet voldoende is om alles te leren..

10/10
Banketbakker

Uitermate leerzaam en toepasbaar op mijn werk. Snelle en goede reactie van de docenten

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met twee examens. Ben je geslaagd voor de examens, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken zodra je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao.

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50 per examen. Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift 

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Banketbakker valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Banketbakker uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Banketbakker, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Banketbakker staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Banketbakker
€659,00
of  12x 60,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€659,00
of  12x 60,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik ben tevreden want het is thuisstudie , en de klantenservice en de leraaren antworden snel

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!