Full Stack Developer  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Full Stack Developer
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€1619,00
1457,10
of 
12 x €133,65
4.8/5

Beoordeeld door 4 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Ontdek alle aspecten van website-ontwikkeling met de Full Stack Developer opleiding

Wil jij aan de slag in de meest innovatieve sector van dit moment? De ICT-sector staat te springen om goed opgeleide professionals. Met kennis van ICT ben jij dan ook een aanwinst voor elk bedrijf, zeker als jij verstand hebt van programmeren. De beste keus is dan een Full Stack Developer opleiding, zo krijg je verstand van de voor- én achterkant van een website.

Als full stack developer ben jij de expert op het gebied van front-end en back-end development. Het gaat hierbij om zowel de voorkant die alle bezoekers van een website zien, als ook de achterkant die niet zichtbaar is maar wel essentieel voor een goedwerkende website. Met andere woorden, met een opleiding Full Stack Developer word jij klaargestoomd om de verantwoordelijkheid voor de volledige website te dragen.

 

Aan de slag als full stack developer: opleiding voor beginners en gevorderden

Wil jij aan de slag in de IT-branche? Of ben je hier al werkzaam, maar wil jij je verder ontwikkelen tot full stack developer? Of misschien heb je gewoon heel veel interesse in het programmeren van zowel de back-end als de front-end van websites? Dan is deze Full Stack Developer opleiding geschikt voor jou!

Iedereen die droomt van het bouwen van een prachtige, visueel aantrekkelijk website doet er goed aan om deze Full Stack Developer opleiding te volgen. Maar niet alleen het bouwen van een goede website komt aan orde, ook het onderhouden en volledig aanpassen naar jouw wensen.

Dat maakt deze opleiding tot Full Stack Developer helemaal compleet. Een zeer waardevolle aanvulling voor op je cv. Maar ook ontzettend waardevol wanneer je je eigen website of webshop wilt bouwen en onderhouden. Jij hoeft straks niemand in te huren. Alle touwtjes heb je zelf in handen.

Je hebt geen specifieke voorkennis nodig om te starten met deze opleiding. Full stack developer worden vereist echter wel ervaring met computers. En jij hebt een echte voorsprong als jij ervaring met of kennis van de programmeertalen C++, C# of Java hebt.

 

Draag verantwoordelijkheid voor de front-end en back-end

Een full stack developer houdt zich bezig met zowel de voor- als de achterkant van websites. Tijdens de Full Stack Developer opleiding ga je daarom aan de slag met alle facetten die belangrijk zijn tijdens het programmeren.

Om de voorkant van een website te creëren, is het van belang dat je niet alleen verstand hebt van programmeren en ontwerpen, maar dat je ook weet hoe je moet testen en implementeren. Tijdens de opleiding Full Stack Developer ga je daarom aan de slag met onderwerpen als webdesign, Adobe XD, Python en Javascript & jQuery. Een technisch goed werkend en toegankelijk geheel is jouw doel.

Om deze voorkant goed te laten werken is het essentieel dat ook de achterkant volledig op orde is. Deze back-end bestaat uit verschillende onderdelen die niet zichtbaar zijn voor gebruikers. Ze zijn wel van essentieel belang en komen daarom uitgebreid aan bod tijdens deze opleiding. Als full stack developer moet je immers weten uit welke onderdelen de back-end bestaat en hoe jij ervoor zorgt dat ze kunnen samenwerken en communiceren. Jij ontdekt hoe je de achterkant maakt, onderhoudt, test en debugt!

Na het afronden van deze Full Stack Developer opleiding beschik je over de kennis en vaardigheden die nodig zijn om als full stack developer aan de slag te gaan. Je bent er nu klaar voor om de volledige verantwoordelijkheid over een website te dragen.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

De opleiding Full Stack Developer bestaat uit zeven onderdelen:

1. Webdesign

 • Beginnen met webdesign
  Leer alles over de structuur van een HTML-pagina, het structureren van tekst en het toevoegen van links, afbeeldingen, tabellen en formulieren. Maar je leert ook rekening te houden met zoekmachines en je doelgroep.
 • Het internet mooier maken
  Ga aan de slag met CSS. Je leert de eerste stappen van deze opmaaktaal. Je gaat aan de slag met responsive design en animaties. Alles om een prachtige website op te zetten.
 • Online expert
  Inmiddels ben je op de hoogte van de basiskennis van het opzetten van een website. Tijd voor de volgende stap! Breid je kennis uit met user experience, wireframes, JavaScript en privacywetgeving.

 

2. Python

Python is één van de meest populaire en toegankelijke programmeertalen. Jij gaat er mee aan de slag en leert er alles over dat je moet weten als developer.

 

3. Django

Maak kennis met de Python-framework Django. Dit framework maakt het schrijven van codes aanzienlijk gemakkelijker.

 

4. Adobe XD

Inmiddels ben je goed op de hoogte van back-end. Nu is het tijd voor het front-end gedeelte. Tijdens de lessen Webdesign heb je al de beginselen hiervan geleerd. Nu ga je verder met dit gedeelte. Je leert werken met Adobe XD, een programma dat veel front-end developers gebruiken.

 

5. JavaScript & jQuery

Als front-end developer ga je ook veel werken met JavaScript. Over deze programmeertaal ga je nu alles leren.

 

6. JavaScript-uitbreidingen

Je kennis over JavaScript is op dit moment al vrij uitgebreid. Maar tijdens deze fase van de Full Stack Developer opleiding ga je nog veel meer bijleren. Maak kennis met Node.js en React.js. Twee uitbreidingen van JavaScript.

 

7. Agile Scrum

Veel bedrijven werken met scrum teams. Als Full Stack Developer kun jij deel uitmaken van zo’n team. Tenminste als je kunt werken volgens de Agile-principes. Na het volgen van dit onderdeel van de Full Stack Developer opleiding weet jij precies hoe dit in zijn werk gaat.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Full Stack Developer, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Full Stack Developer

Ik ben net begonnen met de opleiding Full-Stack developer en tot op heden ben ik zeer tevreden goede begeleiding en je krijgt ook goede en snelle feedback.

10/10
Full Stack Developer

Deze cursus word duidelijk beschreven. het werktempo kun je zelf bepalen, maar zit je eenmaal in de drive dan leer je makkelijk 1 a 2 lesblokken ineens weg zonder dat dat je in de gaten hebt dat je zo lang bezig bent(prettig leesritme).

8/10
Full Stack Developer

Ik ervaar de leeromgeving als prettig, fijn dat je ook met studiegenoten contact kan leggen. Ik mis nog wel een soort 'directe hulplijn' waarbij je meteen antwoord krijgt, iemand even meekijkt of even kan sparren over een stukje lesstof. Nu kan ik wel eenmalig een vraag stellen (waarom maar 1 per les? en waarom maar 500 woorden? Dat is best irritant.) maar ik ontvang dan antwoord en dat is het. Je kunt niet doorvragen of zeggen dat het antwoord niet is wat je bedoelt. Ik val nu steeds contacten in mijn sociale netwerk lastig met vragen omdat je daarmee wel in gesprek kan.

10/10
Full Stack Developer

Bevalt me goed

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met vier examens. Ben je geslaagd voor de examens, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.Voor de modules Webdesign, Python en JavaScript kun jij je aanmelden voor een theorie-examen. Deze drie examens kun je dagelijks afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt ze meteen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je de NHA-examens wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao.

Daarnaast maak je een overkoepelend praktijkexamen, dat je gewoon thuis maakt. Aanmelden voor het praktijkexamen kan heel eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50 per examen. Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.
 
Tot slot kun je ervoor kiezen om de de module Agile Scrum kun je afronden met het EXIN Agile Scrum Foundation examen. Je ontvangt dan een officieel certificaat. EXIN certificeert wereldwijd ICT-professionals en is actief in meer dan 165 landen. Dit is uiteraard niet verplicht. 

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar EXIN.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Enige ervaring met de computer is gewenst.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Full Stack Developer valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Full Stack Developer uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Full Stack Developer, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Full Stack Developer staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van drie à vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Full Stack Developer

€1619,00 €1457,10
of  12x 133,65
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€1619,00 €1457,10
of  12x 133,65
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik ben net begonnen met de opleiding Full-Stack developer en tot op heden ben ik zeer tevreden goede begeleiding en je krijgt ook goede en snelle feedback.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!