Basisopleiding Verzorgende IG  

Tijdelijk met GRATIS tablet 10% korting met 'lente10'
Basisopleiding Verzorgende IG
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
849,00
of 
10 x €93,50
4.6/5

Beoordeeld door 24 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 10 maanden
ALGEMEEN

Basisopleiding Verzorgende IG: Maak kennis met het veelzijdige beroep

Droom je ervan om in de kraamzorg, ouderenzorg, gehandicaptenzorg of thuiszorg te kunnen werken?  Zet de eerste stap in de juiste richting met deze basisopleiding! Een perfecte opstap naar de volledige opleiding Verzorgende IG. Of werk je misschien al in deze branche en wil je jouw kennis opfrissen? Ook dat kan met de Basisopleiding Verzorgende Individuele Gezondheidszorg.

Sommige mensen hebben professionele hulp nodig bij de persoonlijke verzorging en in de huishouding, bijvoorbeeld mensen in een verzorgingshuis, verpleeghuis of speciale woonvorm voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Ook mensen die thuis wonen hebben soms behoefte aan professionele hulp: chronisch zieken, ouderen, mensen met een beperking of vrouwen die net bevallen zijn.

 

De ideale kennismaking met het vak van Verzorgende IG

Met deze basisopleiding Verzorging IG maak je kennis met het prachtige vak van verzorgende.  Na het succesvol afronden heb je kennis gemaakt met alle aspecten van dit vak en weet je zeker of de volledige opleiding Verzorgende IG helemaal bij jou past. 

Dat maakt deze basisopleiding Verzorgende IG perfect voor als je twijfelt of het vak van verzorgende IG iets voor jou is. Dat maakt de uiteindelijk keuze of je door wilt gaan en studeren voor verzorgende IG een stuk gemakkelijker. 

Ook als je al werkt als verzorgende IG en je wilt je kennis opfrissen, dan is deze basisopleiding perfect voor jou.  Na het volgen van de cursus ben jij weer helemaal op de hoogte van alle ontwikkelingen en vaardigheden. Een mooie stap in je carriere en een goede aanvulling op je cv! 

 

Van kraamzorg tot gehandicaptenzorg

Werk in de zorgsector: van kraamzorg tot geesteljike gezondheidszorg en van thuiszorg tot gehandicaptenzorg. Leer hoe je voor iedere zorgvrager een persoonlijk zorgplan opstelt en leer hoe je de zorgvrager kunt ondersteunen op vlakken waarop ze dat zelf niet kunnen.

Werken in de zorg is teamwork: de verzorgende overlegt regelmatig met collega’s. Wil jij jouw kennis uit het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding tot Verzorgende IG en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Basisopleiding Verzorgende IG

In deze Basisopleiding Verzorgende IG komen de volgende onderdelen aan bod:

- zorgverlening, beroep en organisatie;
- persoonlijke basiszorg;
- zorgplan;
- communicatie en begeleiden;
- gezondheidsbevordering en preventie.

De goed te volgen lessen krijg je in twee delen toegezonden.
 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Basisopleiding Verzorgende IG, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Basisopleiding Verzorgende IG

De studie is goed up to date met de laatste zorgontwikkelingen.

10/10
Basisopleiding Verzorgende IG

Opleiding is super interesant,veel thema's over het zorg komt naar voren in de modules. Je leert op je eigen tempo,maar het is best wel veel. Huiswerk controleren gaat snel. Ik heb het naar mijn zin met deze opleiding,en raad iedereen die in di richting wil gaan.

6/10
Basisopleiding Verzorgende IG

Doordat alles theorie is leren we de praktijk niet. Dat had ik van te voren natuurlijk kunnen weten maar ik vraag me af in hoeverre we dan Verzorgende IG zijn na afronding van de examens.

8/10
Basisopleiding Verzorgende IG

Goed te begrijpen, goede begeleiding, zeer tevreden

DIPLOMA

Diploma basisopleiding Verzorgende IG

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met twee examens. Ben je geslaagd voor de examens, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken zodra je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao.
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50 per examen. Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift 

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Basisopleiding Verzorgende IG valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de Basisopleiding Verzorgende IG uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze Basisopleiding Verzorgende IG, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De basisopleiding Verzorgende IG duurt 10 maanden bij een gemiddeld studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuis-studie.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Basisopleiding Verzorgende IG
€849,00
of  10x 93,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€849,00
of  10x 93,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de NHA e-bookbibliotheek

10/10

Opleiding is super interesant,veel thema's over het zorg komt naar voren in de modules. Je leert op je eigen tempo,maar het is best wel veel. Huiswerk controleren gaat snel. Ik heb het naar mijn zin met deze opleiding,en raad iedereen die in di richting wil gaan.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!