Je hebt nog geen opleiding als favoriet toegevoegd.

077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis studiegids

Basisopleiding Verzorgende IG

Basisopleiding Verzorgende IG
Gratis proefles
Inschrijven
10x
88,00
of ineens
€1598,00 €799,00
ALGEMEEN

Basisopleiding Verzorgende: Maak kennis met het veelzijdige beroep

De zorg een zorgenkindje? Niet als het aan de mensen ligt die dagelijks voor anderen zorgen. Droom je van een leuke baan in de zorg? Laat je dromen nu uitkomen. Misschien werk je al in deze sector en wil je jouw kennis opfrissen?  Ook dat kan met de Basisopleiding Verzorgende Individuele Gezondheidszorg.

Sommige mensen hebben professionele hulp nodig bij de persoonlijke verzorging en bij de huishouding. Mensen in een verzorgingshuis, verpleeghuis of speciale woonvorm voor mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Soms hebben ook mensen die thuis wonen behoefte aan professionele hulp: chronisch zieken, ouderen, mensen met een beperking of vrouwen die net bevallen zijn.

 

Van kraamzorg tot gehandicaptenzorg

Werk in de zorgsector: van kraamzorg tot geestelijke gezondheidszorg en van thuiszorg tot gehandicaptenzorg. Leer hoe je voor iedere hulpbehoevende een persoonlijk zorgplan opstelt.

Je hebt veel vrijheid want je werkt zelfstandig. In speciale situaties krijg je hulp van een verpleegkundige. Werken in de zorg is teamwork: je overlegt regelmatig met collega's en de teamleider.

Wil jij jouw kennis uit het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding tot Verzorgende IG en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!

PROGRAMMA

Studieprogramma Basisopleiding Verzorgende IG

In deze Basisopleiding Verzorgende IG komen de volgende onderdelen aan bod:

 • organisatie van de gezondheidszorg;
 • wet- en regelgeving;
 • zorg voor wonen en huishouden;
 • voorlichting, advies en communicatie;
 • persoonlijke zorg bieden;
 • anatomie/fysiologie;
 • begeleiden, plannen en afstemmen.

De goed te volgen lessen krijg je in twee delen toegezonden. 

DIPLOMA

Diploma MBO-basisopleiding Verzorgende IG

Wanneer je geslaagd bent voor de examens, ontvang je het officiële NHA-instituutsdiploma.

Examen

Tentamenlocaties in NederlandDe opleiding wordt afgesloten met 2 examens voor het officiële NHA-instituutsdiploma. Het examengeld bedraagt € 75,- per examen.

Dagelijks kun je digitaal examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond.
 

Schoolverklaring

Een officiële schoolverklaring kun je voor € 19,- aanvragen, wanneer je de opleiding voortijdig stopt. In deze verklaring worden de behaalde examens vermeld.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met je hobby's. En starten met een studie kan op elke dag van het jaar!

Persoonlijke begeleiding via internet

Dankzij de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er nooit alleen voor en boek je de beste resultaten. Je kunt de huiswerkopgaven, voorzien van eventuele vragen, per post of via internet naar je eigen privédocent sturen. Hij kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een cijfer. Hij is je steun en toeverlaat die je optimaal begeleidt. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Studiebegeleiding

Wanneer je start met deze opleiding, stelt jouw vakdocent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op ons studentenplaza en direct in contact komen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het studeren extra leuk.

STUDIEDUUR

Studieduur

10 maanden bij een gemiddeld studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuis-studie.

Leerboeken

Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houd je overzicht en bespaar je geld.

Ringband

Bij de eerste lessen ontvang je GRATIS een fraaie ringband om je lessen in te bewaren.

Vragen?

Bel ons: 077-30 67 000 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Basisopleiding Verzorgende-IG
10x €88,00 of ineens €1598,00 €799,00
Inschrijven
Met hulp
10x 88,00
of ineens €1598,00 €799,00
Inschrijven
Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen op proef
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!