SEO (Zoekmachine Optimalisatie)  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
SEO (Zoekmachine Optimalisatie)
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€399,00
359,10
of 
6 x €66,15
4.5/5

Beoordeeld door 8 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 3 maanden
ALGEMEEN

Sky high ranken in de zoekresultaten van zoekmachines? Volg de cursus SEO (Zoekmachine Optimalisatie)

Jouw website hoger laten ranken in de zoekresultaten van Google? Dan ben je hier op de juiste plek. De cursus SEO (Zoekmachine Optimalisatiebevat veel interessante theorie én praktische tips en trucs, die je meteen kunt toepassen in de praktijk.

Succes behalen met Zoekmachine Optimalisatie? Met de juiste kennis en strategie is het mogelijk. De kennis die je opdoet tijdens de SEO cursus is in de praktijk getest én bewezen!

Pas de kennis die je opdoet tijdens de opleiding toe in de praktijk en laat jouw website stijgen in de zoekresultaten van zoekmachines.
 

SEO cursus: voor marketeer tot webshopeigenaar

Deze SEO cursus is bijzonder geschikt voor iedere (beginnende) online marketeer, contentmarketeer, communicatiemedewerker, copywriter, zelfstandig ondernemer of webshopeigenaar.

Doe nieuwe kennis op óf fris je kennis op. Van zoekwoordenonderzoek en backlinks vergaren tot doeltreffende content creëren: al deze onderwerpen en meer komen uitgebreid aan bod tijdens de SEO cursus.

Kennis van Zoekmachine Optimalisatie is een pré wanneer jij hoog wil ranken in de zoekresultaten van zoekmachines.
 

Hoog in de resultaten blijven met Zoekmachine Optimalisatie

Het is zeker niet eenvoudig om hoog in de zoekresultaten van zoekmachines te verschijnen. Maar niet onmogelijk! Met behulp van de SEO cursus doe je alle kennis op die nodig is om zoekmachine optimalisatie de basis van een marketingstrategie te laten zijn. De cursus start bij de onmisbare SEO-basis. Gaandeweg leer je alle ins en outs van het vak.

De duidelijke uitleg en praktijkgerichte voorbeelden in de SEO cursus bieden een praktisch stappenplan om jouw website hoger te laten ranken in zoekmachines. Tijdens de cursus doe je onder andere kennis op over keywords, rijke content, SEO-structuur, backlinks, interactie, social media, mobiele apparaten en Google RankBrain.

Zoekmachines voeren continu updates uit. Zoekmachine Optimalisatie is dan ook nooit klaar. In de laatste les van deze SEO cursus krijg je daarom handige tips die jou helpen om jouw kennis te blijven ontwikkelen. Hoog in de zoekresultaten van Google komen is namelijk één ding, maar daar blijven is minstens zo belangrijk!
 

Combineer jouw SEO cursus: verdiep je ook in copywriting

Weten hoe jij jouw pagina hoog kan laten scoren is niet altijd genoeg. Om jouw doel te bereiken en klanten te laten converteren, is het belangrijk dat de content die je plaatst van hoge kwaliteit is. Dit is niet alleen handig voor de bezoekers van je pagina, maar telt ook steeds zwaarder mee in Zoekmachine Optimalisatie.

Met de voordelige combinatiecursus SEO + Copywriter leer jij hoe je effectieve teksten schrijft én hoe je die vervolgens hoog laat ranken.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma SEO cursus (Zoekmachine Optimalisatie)

Tijdens de SEO cursus komen alle facetten van Zoekmachine Optimalisatie aan bod. Het studieprogramma bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

 • de onmisbare SEO-basis;
 • zoekwoordenonderzoek;
 • content van hoge kwaliteit;
 • SEO-structuur opbouwen
 • backlinks vergaren;
 • sociale media en SEO;
 • doeltreffende content creëren;
 • optimaliseer uw website;
 • SEO voor mobiele apparaten;
 • SEO in de praktijk.

 

Met de kennis die je opdoet tijdens de SEO (Zoekmachine Optimalisatie) cursus til je jouw website letterlijk naar een hoger niveau. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, met de juiste SEO kennis kom je heel ver!

 

Studieprogramma SEO + Copywriter

In de combinatiecursus SEO + Copywriter komen niet alleen bovengenoemde onderwerpen uitgebreid aan bod, maar leer je ook meer over de volgende onderwerpen:

 • de basis van communicatie
 • het bepalen van je doelgroepen;
 • schrijftechnieken voor wervende teksten;
 • Je communicatiestrategie ontwikkelen met unieke USP’s;
 • jezelf verkopen in een sollicitatiebrief;
 • de kracht van geadresseerde reclame met direct mailing;
 • inzet van commerciële instrumenten (flyers, folders en brochures);
 • speeches en bedrijfspresentaties voor een boeiende toespraak;
 • free publicity: een nieuwswaardig persbericht schrijven;
 • een goede slogan formuleren;
 • teksten schrijven voor het internet:
 • gebruik van verschillende kanalen om jouw boodschap te verspreiden.
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over SEO (Zoekmachine Optimalisatie), afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
SEO (Zoekmachine Optimalisatie)

Cursus is duidelijk in boek en begeleidende map. Alles kan in eigen tempo. Enige nadeel is wel dat je maar 1 vraag per les kan stellen aan de docent. Dat kan echt beter.

10/10
SEO (Zoekmachine Optimalisatie)

Degelijke en overzichtelijke cursus.

10/10
SEO (Zoekmachine Optimalisatie)

Een erg leerzame cursus met duidelijke praktijk voorbeelden.

8/10
SEO (Zoekmachine Optimalisatie)

Een goed studieboek, helder geschreven en daardoor prettig leesbaar. Duidelijke voorbeelden en figuren. Interessante inhoud.

DIPLOMA

Diploma SEO (Zoekmachine Optimalisatie)

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao.
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Enige kennis van (online) marketing is gewenst.

 

Copywriter + SEO

Na het afronden van de combinatiecursus SEO + Copywriter kun je deelnemen aan twee NHA-examens:

 • Na het afronden van het onderdeel Commerciële Teksten Schrijven kun je deelnemen aan het gelijknamige NHA-examen. Je behaalt een voldoende wanneer je dit examen met minimaal een 5,5 (op 10) als beoordeling afsluit.
 • Na het afronden van het onderdeel SEO kun je deelnemen aan het gelijknamige NHA-examen. Je behaalt een voldoende wanneer je dit examen met minimaal een 5,5 (op 10) als beoordeling afsluit.

Heb je beide examens afgerond met een voldoende? Dan kun je het overkoepelende NHA Instituutsdiploma Copywriter + SEO aanvragen.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. SEO (Zoekmachine Optimalisatie) valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding SEO (Zoekmachine Optimalisatie) uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding SEO (Zoekmachine Optimalisatie), stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur SEO (Zoekmachine Optimalisatie)

Voor de opleiding SEO (Zoekmachine Optimalisatie) staat een studieduur van drie maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Combinatiecursus SEO+ Copywriter

Voor de combinatiecursus SEO + Copywriter staat een studieduur van 11 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

SEO (Zoekmachine Optimalisatie)

€399,00 €359,10
of  6x 66,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€399,00 €359,10
of  6x 66,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!