Gratis studiegids

Python  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Python Winnaar Website van het jaar
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€638,00
319,00
of betaal
6 x €58,50
 • Populaire programmeertaal
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Start vanuit de basis
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Python cursus: Leer programmeren in Python

Hoe kun je een frisdrankautomaat gepast geld laten teruggeven in zo weinig mogelijk munten? Hoe weet een schaakcomputer welke zet hij kan doen? Hoe maakt men een complexe website zoals Facebook? Voor deze en andere toepassingen wordt de programmeertaal Python gebruikt. Deze taal is door een Nederlander ontwikkeld en is een van de snelst groeiende programmeertalen ter wereld. Wil jij python leren? Dan maak je een goede keuze voor een toekomstbestendige carrière.

 

Machine learning en AI

Python programmeren wordt onder andere gebruikt voor het analyseren en manipuleren van data, het communiceren met een databank, het programmeren van kassasystemen en het ontwerpen van complexere webpagina’s. Vooral in de data science hoek is Python erg populair, bijvoorbeeld binnen de vakgebieden Machine Learning en Artificial Intelligence. Heb je ambities in deze gebieden? Dan is een cursus Python een goede start!

 

Starten met programmeren

De cursus is geschikt voor iedereen die wil leren programmeren met Python. Door de aanwezigheid van extra uitleg en vraagmomenten waarin je je docent specifieke vragen kunt stellen, kun je in principe zonder voorkennis aan de cursus beginnen. Je werkt langzaam naar de meer uitdagende materie. Mocht je al enige kennis hebben van programmeren in C#, C++ of Java, dan heb je zeker voordeel. 

Wat je startniveau ook is: je krijgt begeleiding van een ervaren Python programmeur. Deze zal je huiswerk beoordelen en eventuele vragen beantwoorden. Tevens kun je de lessen bespreken met je medecursisten, waarmee je via plaza contact kunt hebben indien je daar behoefte aan hebt. Python leren doe je dus zeker niet alleen!

 

Wat leer je in de cursus Python?

In deze cursus ga je leren programmeren met Python. De cursus is een praktische en grondige inleiding in deze programmeertaal. Je wordt voorzien van de inzichten en kennis die je nodig hebt om een productieve deelnemer te worden aan bijna elk Python-project. Na het volgen van deze cursus heb je een solide kennisbasis opgebouwd en kun je ervoor kiezen om zelfstandig verder te leren.

Aan het einde van de cursus weet jij hoe je syntax van Python moet gebruiken en kun je object-georiënteerd programmeren. Je kunt je eigen programma ontwerpen, bouwen en beschikbaar maken voor derden. Ook leer je software producten van andere testen, verbeteren en bijwerken.

 

Programmeren in Python: een cursus met toekomstperspectief

Wanneer je kiest voor de Python cursus van NHA, dan kies je voor een cursus met veel toekomstperspectief. Het is niet voor niets de snelstgroeiende programmeertaal. Door de brede toepassing zul je met deze kennis een goede basis leggen voor een mooie carrière.

PROGRAMMA

Studieprogramma Python 

In de cursus Python leer je vanaf de basis hoe je met de programmeertaal kunt werken. Het programma bestaat onder andere uit de volgende onderwerpen:

 • Python downloaden en installeren;
 • werken met operatoren, gegevenstypen en lussen;
 • Python-modules ontwikkelen;
 • werken met het objectmodel, ingebouwde typen en collectietypen;
 • werken met comprehensions, iterables en generators;
 • objectgeoriënteerd programmeren: werken met klassen;
 • werken met bestanden;
 • exceptions verwerken, testen uitvoeren en debuggen.

 

Python leren doe je in de gratis programmeeromgeving Thonny, geschikt voor Windows, Linux en Mac. Indien je al ervaring hebt met andere programmeertalen, kun je ook een andere programmeeromgeving naar keuze gebruiken.

DIPLOMA

Diploma Python

Bij NHA rond jij je Python cursus af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze cursus kun je afronden met twee examens. Ben je geslaagd voor de examens, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.Het theorie-examen kun je dagelijks afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.

Aanmelden voor het praktijkexamen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 75,- per examen.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze cursus Python is geen specifieke vooropleiding nodig. Enige ervaring met de computer is gewenst.

Tevens is voorkennis van programmeren in C#, C++ of Java absoluut een pré. 

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus Python uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Python, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur cursus Python

De studieduur voor de cursus Python is 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD
Python
€638,00 €319,00
of betaal 6x 58,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€638,00 €319,00
of betaal 6x 58,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Belastingteruggaaf voor NHA studie

Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst een gedeelte (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van € 250. Dat maakt je studie bij NHA nog voordeliger!

Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!