Python  

Tijdelijk met GRATIS tablet Black Friday actie: €30 korting!
Python
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€778,00
389,00
of 
6 x €71,50
4.1/5

Beoordeeld door 14 student(en)

  • Populaire programmeertaal
  • Inclusief persoonlijke begeleiding
  • Start vanuit de basis
  • Afronding: NHA-instituutsdiploma
  • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Python cursus: Leer programmeren in Python

Hoe kun je een frisdrankautomaat gepast geld laten teruggeven in zo weinig mogelijk munten? Hoe weet een schaakcomputer welke zet hij kan doen? Hoe maakt men een complexe website zoals Facebook? Voor deze en andere toepassingen wordt de programmeertaal Python gebruikt. Deze taal is door een Nederlander ontwikkeld en is een van de snelst groeiende programmeertalen ter wereld. Wil jij python leren? Dan maak je een goede keuze voor een toekomstbestendige carrière.

 

Machine learning en AI

Python programmeren wordt onder andere gebruikt voor het analyseren en manipuleren van data, het communiceren met een databank, het programmeren van kassasystemen en het ontwerpen van complexere webpagina’s. Vooral in de data science hoek is Python erg populair, bijvoorbeeld binnen de vakgebieden Machine Learning en Artificial Intelligence. Heb je ambities in deze gebieden? Dan is een cursus Python een goede start!

 

Starten met programmeren

De cursus is geschikt voor iedereen die wil leren programmeren met Python. Door de aanwezigheid van extra uitleg en vraagmomenten waarin je je docent specifieke vragen kunt stellen, kun je in principe zonder voorkennis aan de cursus beginnen. Je werkt langzaam naar de meer uitdagende materie. Mocht je al enige kennis hebben van programmeren in C#, C++ of Java, dan heb je zeker voordeel. 

Wat je startniveau ook is: je krijgt begeleiding van een ervaren Python programmeur. Deze zal je huiswerk beoordelen en eventuele vragen beantwoorden. Tevens kun je de lessen bespreken met je medecursisten, waarmee je via plaza contact kunt hebben indien je daar behoefte aan hebt. Python leren doe je dus zeker niet alleen!

 

Wat leer je in de cursus Python?

In deze cursus ga je leren programmeren met Python. De cursus is een praktische en grondige inleiding in deze programmeertaal. Je wordt voorzien van de inzichten en kennis die je nodig hebt om een productieve deelnemer te worden aan bijna elk Python-project. Na het volgen van deze cursus heb je een solide kennisbasis opgebouwd en kun je ervoor kiezen om zelfstandig verder te leren.

Aan het einde van de cursus weet jij hoe je syntax van Python moet gebruiken en kun je object-georiënteerd programmeren. Je kunt je eigen programma ontwerpen, bouwen en beschikbaar maken voor derden. Ook leer je software producten van andere testen, verbeteren en bijwerken.

 

Programmeren in Python: een cursus met toekomstperspectief

Wanneer je kiest voor de Python cursus van NHA, dan kies je voor een cursus met veel toekomstperspectief. Het is niet voor niets de snelstgroeiende programmeertaal. Door de brede toepassing zul je met deze kennis een goede basis leggen voor een mooie carrière.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Python 

In de cursus Python leer je vanaf de basis hoe je met de programmeertaal kunt werken. Het programma bestaat onder andere uit de volgende onderwerpen:

  • Python downloaden en installeren;
  • werken met operatoren, gegevenstypen en lussen;
  • Python-modules ontwikkelen;
  • werken met het objectmodel, ingebouwde typen en collectietypen;
  • werken met comprehensions, iterables en generators;
  • objectgeoriënteerd programmeren: werken met klassen;
  • werken met bestanden;
  • exceptions verwerken, testen uitvoeren en debuggen.

 

Python leren doe je in de gratis programmeeromgeving Thonny, geschikt voor Windows, Linux en Mac. Indien je al ervaring hebt met andere programmeertalen, kun je ook een andere programmeeromgeving naar keuze gebruiken.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Python, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

3/5
Python

Naast het boek (goed) niet zo heel veel toegevoegde waarde.

5/5
Python

goed leerbaar, en leuk

4/5
Python

Tevreden over de kwaliteit!

4/5
Python

Fijne curus voor beginners.

DIPLOMA

Diploma Python

Bij NHA rond jij je Python cursus af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze cursus kun je afronden met twee examens. Ben je geslaagd voor de examens, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.Het theorie-examen kun je dagelijks afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

  • geen lange reistijd;
  • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
  • geen examenstress;
  • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
  • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao.

Aanmelden voor het praktijkexamen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 125,- per examen.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze cursus Python is geen specifieke vooropleiding nodig. Enige ervaring met de computer is gewenst.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Tevens is voorkennis van programmeren in C#, C++ of Java absoluut een pré. 

STAP-BUDGET UITLEG

STAP-budget

Wil jij GRATIS studeren? Met de STAP-subsidie kun jij een NHA-opleiding met tot wel € 1.000,- korting volgen door gebruik te maken van het STAP-budget. In veel gevallen is de opleiding dus gratis!

Je kunt één keer per jaar een STAP-budget ontvangen van maximaal € 1.000,-.

Subsidie aanvragen met het STAP-aanmeldbewijs

Het aanvragen van jouw STAP-budget kan via een speciaal portaal (via UWV) van de overheid. Per jaar zijn er verschillende subsidie rondes. De volgende aanmeldronde start op 2 januari. Voor deze aanmelding heb je een STAP-aanmeldbewijs nodig van de specifieke opleiding die je wilt volgen.

Met dit STAP-aanmeldbewijs kun je een aanvraag voor het STAP-budget indienen. Vraag nu al jouw STAP-aanmeldbewijs aan en dien jouw aanvraag op tijd in. Wij sturen je van tevoren ook nog een herinnering als de subsidieperiode van start gaat.

Let op: het aantal STAP-budgetten is beperkt. Wees er snel bij en loop deze kans niet mis! Op = op.

Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget?

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Wij zetten ze voor je op een rij:

  • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
  • Op het moment van de aanvraag ontvang je geen andere financiering op het gebied van onderwijs (zoals studiefinanciering, lerarenbeurs, etc).
  • Je opleiding of cursus start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn. Bij NHA start je zodra jouw aanvraag is goedgekeurd.
  • Je hebt in het betreffende jaar nog niet eerder de STAP-subsidie ontvangen.
  • Jouw gekozen opleiding is arbeidsmarkt-relevant.


Hoe vraag ik mijn STAP-budget aan?

Kom jij in aanmerking voor het STAP-budget? Dan wil je natuurlijk weten hoe je dit kunt aanvragen. Doorloop de volgende stappen van het aanmeldproces:

  1. Kies de opleiding die jij wilt volgen.
  2. Klik op de button “STAP-aanmeldbewijs” op de pagina van jouw gekozen opleiding en vul het formulier in. Binnen een uur ontvang je jouw STAP-aanmeldbewijs in de mail. 
  3. Dien jouw STAP-aanmeldbewijs in op de STAP-aanmeldpagina van het UWV. Voor de volgende aanmeldronde kan dit vanaf 2 januari. Let op: het aantal STAP-budgetten is beperkt, dus verstuur jouw aanvraag op tijd!
  4. Houd je mailbox goed in de gaten. Je ontvangt automatisch bericht of jouw aanvraag is goedgekeurd.
  5. Is jouw aanvraag goedgekeurd? Gefeliciteerd! Wij gaan voor jou aan de slag en zetten jouw aanmeldbewijs om in een definitieve inschrijving. Jij hoeft hier zelf verder niks voor te doen, lekker makkelijk!


Meer weten? Klik hier.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus Python uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Python, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

  • de studiehandleiding doornemen;
  • lessen bestuderen;
  • video(’s) bekijken;
  • voorleesfunctie;
  • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
  • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
  • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
  • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
  • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur cursus Python

De studieduur voor de cursus Python is 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Python
€778,00 €389,00
of  6x 71,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€778,00 €389,00
of  6x 71,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Headphone of Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Ontvang €1.000 opleidingssubsidie via STAP!

Ben jij werkend of werkzoekend en wil je jouw positie op de arbeidsmarkt versterken? Met het STAP-budget krijg jij tot €1.000 subsidie voor een opleiding. Dat betekent dat jij in veel gevallen GRATIS kunt studeren bij NHA.

Wil je meer weten over jouw persoonlijke STAP-budget? Ontdek het hier!

Daarom NHA

  • € 30,- korting met code BLACKFRIDAY2022
  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen gratis op proef
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek

5/5

goed leerbaar, en leuk

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!