Basiskennis Calculatie (BKC)  

Tijdelijk met GRATIS tablet 10% korting met LENTE10
Basiskennis Calculatie (BKC)
associatie%20test
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
149,00
of 
4 x €39,50
4/5

Beoordeeld door 6 student(en)

 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: Associatie-erkend diploma
 • Studieduur: 4 maanden
ALGEMEEN

Basiskennis Calculatie: leer commerciële berekeningen maken

Wil jij leren calculeren als een echte professional? In de cursus Basiskennis Calculatie leer je hoe je verschillende commerciële berekeningen maakt. Denk hierbij aan kostprijsberekeningen, statistiek en andere complexe calculaties. Vaardigheden die van pas komen in verschillende functies. Schrijf je nu in en ga direct aan de slag!

Hoe bereken je gemiddelden? Wat is de ratio tussen bruto en netto? Hoe bereken je percentueel de kosten en marges? Je leert het in deze opleiding.

Verder leer je in deze BKC opleiding hoe je:

 • kostprijzen berekent;
 • voorraden waardeert;
 • kortingen berekent.

Wat kun je met een BKC opleiding?

Goede rekenvaardigheid is essentieel als je op een boekhoudkundige of administratieve afdeling werkt. Ook komt calculeren bijzonder goed van pas in een commerciële functie, bijvoorbeeld op een verkoop- of inkoopafdeling.

Wil je jouw rekenvaardigheid vergroten of opfrissen? Ook dan is deze BKC opleiding zeer geschikt voor jou! 

 

Behaal een erkend Basiskennis Calculatie (BKC) diploma

Deze BKC opleiding leidt je op voor het officieel erkende diploma Basiskennis Calculatie (BKC) van de Associatie voor Examinering. De Nederlandse Associatie voor Examinering is één van de grootste onafhankelijke exameninstituten van Nederland. Dit door het bedrijfsleven erkende diploma is waardevol én waardevast.

Studieprogramma Basiskennis Calculatie

In de cursus Basiskennis Calculatie leer je kostprijs- en verkoopprijsberekeningen maken van een handelsonderneming en een dienstverlenende onderneming.

Na het volgen van deze BKC opleiding heb je uitstekende kennis van de theorie van handel, inkoop, verkoop en verzekeringen. Ook heb je alle vereiste rekenvaardigheden onder de knie. 

Van rekenkundige bewerkingen tot kostenindelingen, statistiek en verzekeringen: je leert calculeren vanuit verschillende disciplines. Jouw vaardigheden toets je met een oefenexamen.

Combinatiecursus Financial Assistant

Calculeren combineren met andere verwante disciplines? Natuurlijk. Je kunt er ook voor kiezen om de cursussen Basiskennis Calculatie en Basiskennis Boekhouden als voordelige combinatiecursus te volgen.

Als je beide examens met goed gevolg aflegt, ontvang je naast het BKB en BKC diploma ook het erkend diploma Financial Assistant.

Doorstromen naar Praktijkdiploma Boekhouden?

Wil je jouw kennis van boekhouden en administratieve processen nóg verder vergroten? De cursus Praktijkdiploma Boekhouden is een goede vervolgopleiding.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Basiskennis Calculatie (BKC)

In deze cursus Basiskennis Calculatie leer je kostprijs- en verkoopprijsberekeningen maken van een handelsonderneming en van een dienstverlenende onderneming. Je hebt na het volgen van deze cursus kennis van de theorie van handel, inkoop, verkoop en verzekeringen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • rekenkunde;
 • rekenkundige bewerkingen;
 • goederenhandel;
 • inleiding in de bedrijfseconomie;
 • kostenindelingen;
 • kostensoorten;
 • kostprijsberekeningen;
 • opslagmethode;
 • handel en wetgeving;
 • verzekeringen;
 • statistiek;
 • oefenexamen.


Combinatiecursus Financial Assistant

Wil je calculeren combineren met andere verwante disciplines? Dat kan. Je kunt er ook voor kiezen om de cursussen Basiskennis Calculatie en Basiskennis Boekhouden als voordelige combinatiecursus te volgen.

Als je beide examens met goed gevolg aflegt, ontvang je naast het BKB en BKC diploma ook het erkend diploma Financial Assistant

Doorstromen naar Praktijkdiploma Boekhouden?

Wil je de kennis van boekhouden en administratieve processen nóg verder vergroten? De cursus Praktijkdiploma Boekhouden is een goede vervolgopleiding.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Basiskennis Calculatie (BKC), afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Basiskennis Calculatie (BKC)

Erg tevreden, makkelijk te volgen, goede communicatie met de docent. Soms staan vragen onhandig geformuleerd, maar via een vraagmoment altijd snel een antwoord.

8/10
Basiskennis Calculatie (BKC)

Makkelijk studeren. Met de voorbeelden in de lessen kom je een stuk verder. De lessen worden ook heel snel nagekeken en ik krijg nog korting ook. Alleen de ***€ van de vorige cursus heb ik nooit verrekend gekregen. Ik hoop met deze cursus een goede indruk te maken bij iedereen die ik ken.

8/10
Basiskennis Calculatie (BKC)

Klantvriendelijk en duidelijke leerstof! Wat ik mis is het contact.. het is niet makkelijk om persoonlijk contact te krijgen .. er is alleen ruimte bij het digitaal insturen van het huiswerk. Verder zijn er geen mogelijkheden tot persoonlijk contact!

8/10
Basiskennis Calculatie (BKC)

Ik heb de tablet ontvangen , mooi klein van formaat en daardoor makkelijk mee te nemen naar mijn werk. Zodat ik in mijn pauze zo verder kan aan mijn opleiding

DIPLOMA

Diploma Basiskennis Calculatie (BKC)

Het examen Basiskennis Calculatie (BKC) wordt flexibel per computer afgenomen en je kunt zelf aangeven wanneer je het examen wenst af te leggen. De examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. Je kunt een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Associatie voor Examinering.

associatie

Postbus 1230
3800 BE Amersfoort
Telefoon: 033-4612159
Internet: associatie.nl

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor de opleiding Basiskennis Calculatie (BKC) is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Basiskennis Calculatie (BKC) valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Basiskennis Calculatie (BKC) uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Basiskennis Calculatie (BKC), stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

4 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Basiskennis Calculatie (BKC)
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€179,00
of  4x 47,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€149,00
of  4x 39,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Vind de curses leuk en afwisselend

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!