Functioneel Beheerder  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Functioneel Beheerder
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
549,00
of 
6 x €101,00
4.2/5

Beoordeeld door 10 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Word onmisbaar in vrijwel iedere organisatie; volg de opleiding Functioneel Beheerder

Vrijwel iedere onderneming heeft er een in dienst: een functioneel beheerder. Hoe groter de onderneming, hoe meer functioneel beheerders er rondlopen. Zij zijn degenen die zorgen voor een betrouwbare informatievoorziening. Wil jij die onmisbare factor worden van vele organisaties? Kies dan voor de opleiding Functioneel Beheerder en leer alles wat je moet weten.

Als functioneel beheerder ben jij de spin in het web wat betreft informatiebeheer. Tijdens deze opleiding ga jij dan ook alles leren over dit interessante vakgebied. Door de praktische insteek weet jij je weg te vinden na het afronden van deze opleiding. Als functioneel beheerder dien je namelijk van alle markten thuis te zijn. Jij weet veel van ICT, maar je hebt ook veel kennis over de processen binnen je organisatie. Daarnaast ben je natuurlijk bekend met de informatievoorziening van het bedrijf waar je werkzaam bent.

 

Functioneel Beheer: opleiding voor starter en professional

De functioneel beheerder is de spil tussen de ICT’ers en de medewerkers binnen een bedrijf. Je brengt de wensen en behoeften van de medewerkers en klanten in beeld en vertaalt die naar de ICT’ers. Je bent minder technisch aangelegd dan een ICT’er maar hebt juist vaardigheden op het gebied van communicatie en presentatie. Met die vaardigheden sla je als het ware een brug tussen afdelingen en zorg je dat de informatie voor iedereen begrijpelijk is.

Herken jij je hierin? En heb jij affiniteit met ICT en communicatie? Dan is deze opleiding Functioneel Beheerder echt wat voor jou.

De opleiding start bij de basis. Dat betekent dat iedereen kan starten met deze opleiding. Of je je nu wilt omscholen of je kennis wilt uitbreiden op dit gebied. Ook als je al functioneel beheerder bent en graag je kennis wilt verbreden, dan is deze opleiding erg geschikt.

 

Ontdek de gereedschapskist van de functioneel beheerder

Het doel van een functioneel beheerder is het gebruikersgemak onderhouden en verbeteren. Met andere woorden; je zorgt ervoor dat gebruikers van een applicatie de juiste informatie, mogelijkheden en bevoegdheden hebben. In de meeste gevallen zul jij een applicatie beheren. Je spart dan met de ICT’ers van de applicatie (bijvoorbeeld AFAS of TOPdesk) om de mogelijkheden van de applicatie zo optimaal en slim mogelijk in te zetten. Een goede functioneel beheerder is dan ook altijd op zoek naar middelen om de informatievoorziening beter te laten aansluiten op de wensen van de onderneming.

 

Boordevol tips en praktijkvoorbeelden

In de opleiding Functioneel Beheerder ontdek je welke middelen je nodig hebt om de informatievoorziening beter te laten aansluiten en hoe je ze inzet. Daarnaast ga je dieper in op het bepalen van klantbehoeften, sociale aspecten, persona’s en pr. Maar ook hoe de toekomst van dit vak er uit gaat zien. De opleiding zit boordevol tips, praktijkvoorbeelden en gereedschappen. Zo ben jij optimaal voorbereid op een carrière in deze prachtige business.

 

Combinatie opleiding Functioneel Beheerder + Lean Management

Met de opleiding Functioneel Beheerder leer jij hoe je de informatievoorziening beter laat aansluiten en inzet. Maar wil jij nog betere bedrijfsresultaten behalen? Met de combinatie opleiding Functioneel Beheerder + Lean Management leer jij ook bedrijfsprocessen te optimaliseren en de workflow te verbeteren. Op die manier voeg je pas echte waarde toe!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod in deze opleiding Functioneel Beheerder:

 • Wat doet een functioneel beheerder
 • Wat is je plaats in de organisatie
 • Wie zijn je belanghebbenden
 • Gebruiken, beheren en bewaken
 • Verzamelen, vertalen en bepalen
 • Realiseren, accepteren en implementeren
 • De toekomst van de functioneel beheerder
 • Klantbehoeften bepalen
 • Gestructureerd problemen oplossen

 

De opleiding Functioneel Beheerder start met een uitgebreide uitleg over wat een functioneel beheerder nou eigenlijk is en welke werkzaamheden en processen hierbij komen kijken. Je ontdekt welke plek je als functioneel beheerder inneemt in het team en de organisatie.

Daarnaast ga je dieper in op de gereedschappen die jij kunt gebruiken bij het uitvoeren van je dagelijkse werkzaamheden als functioneel beheerder. De opleiding biedt tevens een uitgebreide woordenlijst om verwarring over bepaalde termen te voorkomen. In informatievoorziening is het belangrijk dat je allemaal dezelfde taal spreekt.

 

Combinatie opleiding Functioneel Beheerder + Lean Management

Naast bovenstaande onderwerpen ga je ook aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • bedrijfsprocessen optimaliseren;
 • verspilling voorkomen op het gebied van transport, voorraad, overproductie, overbodige proceshandelingen en meer;
 • verbeteren van de flow en waarde toevoeging.
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Functioneel Beheerder, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Functioneel Beheerder + Lean Management

Hele fijne en duidelijke studie. Vragen zijn duidelijk terug te vinden in hét boek voor functioneel beheerders waardoor je ook goed antwoord kunt geven op de huiswerk vragen. Vragen worden snel nagekeken en er wordt duidelijke feedback gegeven. ik raad deze opleiding zeker aan!

8/10
Functioneel Beheerder + Lean Management

Erg duidelijke uitleg wat te doen fijn boek om door te nemen goed omschreven. Duidelijk feedback van de leraren. Fijne ervaring

10/10
Functioneel Beheerder

Het is heerlijk om thuis te leren op je eigen snelheid, de cursus Functioneel Beheer is erg prettig om te volgen alles is duidelijk uitgelegd en makkelijk te volgen, het huiswerk helpt je hierbij zodat je voelt dat je het begrijpt, en anders krijg je duidelijk commentaar van je docent die je hierbij helpt.

10/10
Functioneel Beheerder

Ik heb mijn studie als overzichtelijk, toegankelijk en prettig ervaren. Het fijne eraan is dat ik lekker vanuit huis in mijn eigen tempo de lessen kan volgen. De manier van studeren is erg flexibel en het contact met mijn docent ook. Ik zou zeker in de toekomst vaker studies of cursussen bij NHA willen volgen. Een laatste pluspunt is het feit dat je ervoor kunt kiezen om een getuigschrift te ontvangen en/of een diploma d.m.v. een examen. Veel opties dus!

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Combinatie opleiding Functioneel Beheerder + Lean Management

De combinatie opleiding Functioneel Beheerder + Lean Management kun je afronden met twee examens. Ben je geslaagd voor beide examens, dan ontvang je van ons het overkoepelende NHA-instituutsdiploma Functioneel Beheerder + Lean Management.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Functioneel Beheerder valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Functioneel Beheerder uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Functioneel Beheerder, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De studieduur voor de opleiding Functioneel Beheerder is 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 2 lessen per week. Per les moet je rekenen op een gemiddelde studietijd van 4 uur. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

 

Combinatie opleiding Functioneel Beheerder + Lean Management

De studieduur voor de combinatie opleiding Functioneel Beheerder + Lean Management is 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 2 lessen per week. Per les moet je rekenen op een gemiddelde studietijd van 4 uur. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Functioneel Beheerder
€549,00
of  6x 101,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€549,00
of  6x 101,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Functioneel Beheerder + Lean Management
€899,00
of  9x 110,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€899,00
of  9x 110,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

10/10

Hele fijne en duidelijke studie. Vragen zijn duidelijk terug te vinden in hét boek voor functioneel beheerders waardoor je ook goed antwoord kunt geven op de huiswerk vragen. Vragen worden snel nagekeken en er wordt duidelijke feedback gegeven. ik raad deze opleiding zeker aan!

Lees meer »

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!