SEA (Zoekmachine Adverteren)  

Tijdelijk met GRATIS tablet 10% korting met LENTE10
SEA (Zoekmachine Adverteren)
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
399,00
of 
6 x €73,50
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 3 maanden
ALGEMEEN

Domineer de online markt met deze SEA cursus

Wil je ontdekken hoe je met advertenties de digitale wereld kunt veroveren? Dan is de Search Engine Advertising (SEA) cursus precies wat je zoekt! Hoe je je online marketing naar een hoger niveau tilt, leer je in deze cursus. SEA biedt je de mogelijkheid om je online advertenties op het juiste moment en aan de juiste mensen te tonen, waardoor je meer conversies en klanten kunt genereren.

Of je nu een ervaren online marketeer bent die zich wil specialiseren in zoekmachine adverteren of een ondernemer die zijn online aanwezigheid wil vergroten, deze SEA cursus biedt alles wat je nodig hebt om je doelen te bereiken.

Tijdens deze cursus SEA leer je niet alleen de basis van zoekmachine adverteren, maar ook hoe je effectieve advertentiecampagnes kunt opzetten en optimaliseren, hoe je een Google Ads-account kunt beheren en hoe je de resultaten kunt meten en analyseren. Met deze vaardigheden in huis ben jij klaar om de wereld van online adverteren te veroveren en de groei van jouw bedrijf te stimuleren.

 

Bereik je online doelen

Ben jij (beginnend) online marketeer? Ben jij de trotse eigenaar van een webshop? Of ben je zelfstandig ondernemer? Dan is de kans groot dat jij je online zichtbaarheid wil vergroten. En de snelste manier om dat te doen is via online advertenties. Of je nu werkzaam bent in de online wereld of gewoon geïnteresseerd bent in SEA, deze cursus biedt waardevolle kennis om jouw online doelen te bereiken.

Als je jouw vaardigheden op het gebied van zoekmachine adverteren wilt verbeteren, jouw online aanwezigheid wilt vergroten en meer klanten wilt bereiken, dan is deze SEA cursus precies wat je zoekt.

Je gaat leren hoe je effectieve advertentiecampagnes opzet, hoe je de juiste zoekwoorden kunt selecteren en hoe je de resultaten kunt meten en analyseren. Zo weet je direct of je het juiste rendement hebt gehaald uit je investeringen in SEA. De cursus biedt jou de kennis om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen en een voorsprong te nemen op je concurrentie.

 

Creëer met deze cursus succesvolle SEA-campagnes

De cursus SEA is bedoeld om jou de kennis en vaardigheden bij te brengen die nodig zijn om succesvolle advertentiecampagnes op te zetten en te beheren op Google en het Display Netwerk van Google.

Tijdens de cursus leer je niet alleen de basisprincipes van zoekmachine adverteren en het opzetten van accounts en campagnes, maar ook hoe je effectieve advertentieteksten schrijft en hoe je kunt adverteren via het Display Netwerk. Ook leer je over remarketing, Google Shopping en videoadvertenties.

Verder komen onderwerpen aan bod zoals het belang van landingspagina's, het gebruik van de Google Ads editor, automatisering en het meten en analyseren van de resultaten van je advertentiecampagnes.

Na het afronden van de SEA cursus ben je in staat om zelfstandig professionele SEA-campagnes te ontwikkelen en te optimaliseren om zo het maximale uit je online advertentiebudget te halen.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Met de volgende onderwerpen ga je aan de slag tijdens de SEA cursus:

 • De basis van zoekmachine adverteren
 • Het instellen van accounts en campagnes
 • Zoekwoorden
 • Het belang van landingspagina's
 • Adverteren op het Display Netwerk en via remarketing
 • Videoadvertenties
 • Google Shopping
 • Het gebruik van Google Ads Editor en automatisering
 • Het meten van de resultaten
 • Het gebruik van SEA in de praktijk

In deze SEA cursus maak je kennis met enkele belangrijke basisbegrippen en basisprincipes van Search Engine Advertising, maar leer je vooral werken met Google Ads. Voor het begrijpen van de lesstof helpt het als je beschikt over een Google Ads-account, maar dat is niet noodzakelijk.

 

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en vanuit thuis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma. Om dit diploma te behalen, dien je deel te nemen aan het praktijkexamen.

 • Praktijkexamen
  Het praktijkexamen is een praktische opdracht die je thuis uitvoert. 

Wanneer je voor het examen een 5,5 of hoger haalt, ontvang je het NHA Instituutsdiploma SEA (Zoekmachine Adverteren)

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. SEA (Zoekmachine Adverteren) valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding SEA (Zoekmachine Adverteren) uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding SEA (Zoekmachine Adverteren), stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding SEA (Search Engine Advertising) staat een studieduur van 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

SEA
€399,00
of  6x 73,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€399,00
of  6x 73,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!