WMO Consulent  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
WMO Consulent
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€679,00
611,10
of 
9 x €74,70
4.5/5

Beoordeeld door 43 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Geef mensen de hulp die ze verdienen met de WMO Consulent opleiding

Ben jij oplossingsgericht en vind je het leuk om mensen te helpen? Wil jij graag voor de gemeente werken? Volg de WMO Consulent opleiding en zorg ervoor dat mensen eindelijk de hulp krijgen die ze nodig hebben. Schrijf je snel in en begin direct met studeren!

  praktische opleiding
met veel hands-on tips
 
behaal al in 9 maanden je NHA-diploma WMO Consulent
 
met persoonlijke begeleiding van een ervaren vakdocent!
 
Op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) moeten gemeentes ervoor zorgen dat kwetsbare mensen de juiste voorzieningen krijgen. Zo kunnen zij zo lang mogelijk thuis blijven wonen en kunnen ze blijven deelnemen aan de samenleving. Met de opleiding WMO consulent maak jij dit mogelijk.

Zorg voor concrete oplossingen voor hulpbehoevenden

Wil jij graag mensen helpen met concrete oplossingen zodat ze zo lang mogelijk thuis kunnen wonen en deel kunnen blijven nemen aan de samenleving? Dan is de WMO Consulent opleiding perfect voor jou! Jij bent communicatief sterk, hebt een analytische blik en denkt altijd in oplossingen.

De opleiding WMO consulent is laagdrempelig en start bij de absolute basis. Om te starten heb je dus geen specifieke voorkennis nodig. Je hebt wel meer kans op een baan als WMO consulent als je ook in het bezit bent van een HBO (bachelor) diploma.

Ontwikkel de nodige vaardigheden in de WMO Consulent opleiding

In de WMO Consulent opleiding staan alle vaardigheden waarover jij in deze functie dient te beschikken centraal. Uiteraard leer je alles over de Wet Maatschappelijk Ondersteuning en het proces van de WMO, maar ook over overige wetten in het sociaal domein.

Zo ontdek je gedurende de cursus WMO Consulent hoe jij diverse zorgvragen behandelt en hoe je in gesprek gaat met de mensen die de vragen indienen. Het is dan ook van belang dat jij graag met mensen werkt.

De WMO Consulent opleiding is praktisch ingestoken. Je leert daarom meer over (beschermd) wonen, rolstoelen, scootmobiels en huishoudelijke hulp. Ook ga je dieper in op zaken als rollen en vervoer, beperkingen en ziektebeelden. Verder besteed jij tijdens deze opleiding WMO Consulent uitgebreid aandacht aan diverse belangrijke vaardigheden, zoals gesprekstechnieken en analysemethoden.

Ga direct aan de slag als WMO consulent

Kortom, alle kennis die je nodig hebt, komt in deze WMO Consulent opleiding aan bod. Want als WMO Consulent heb jij kennis van zaken nodig om de juiste oplossing te vinden. Met die kennis ga jij effectief te werk en ontwikkel jij een concreet plan om de juiste hulp te bieden.

In deze WMO Consulent cursus combineer je de theorie met praktische zaken en handige hands-on tips. Zo leer jij alles wat je nodig hebt om direct als WMO Consulent aan de slag te gaan!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de WMO Consulent opleiding worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Het beroep WMO consulent;
 • Het proces in de WMO;
 • De Wet maatschappelijke ondersteuning;
 • De overige wetten in het sociaal domein;
 • Wonen;
 • Rollen en vervoer;
 • Huishoudelijke hulp;
 • Begeleiding en dagbesteding;
 • Beschermd wonen;
 • Voorliggende voorzieningen;
 • Afstemming wetgeving;
 • Het keukentafelgesprek;
 • Gesprekstechnieken;
 • Analysemethoden;
 • Ziektebeelden;
 • Beperkingen en voorzieningen;
 • De beste tips voor het vak;
 • En nu aan het werk.
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over WMO Consulent, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
WMO Consulent

Duidelijk, maar er hadden meer en uitgebreidere voorbeelden in gemogen.

10/10
WMO Consulent

De lesstof is uitstekend geschreven (leesbaar, praktijkvoorbeelden, bondig) en de bijbehorende huiswerkopdrachten zijn interessant om te maken. Ieder hoofdstuk bouwt goed voort op het voorgaande.

10/10
WMO Consulent

Prettig om op zo een manier te studeren. Begeleiding is top

10/10
WMO Consulent

Ik vind de opleiding heel goed. Er is heel veel belangrijk stoffen die je moet weten. Voor mijn de opleiding is nieuw tog moeilijk en de stoffen van de les gaat heel diep maar ik ga gewoon door want ik moet gaat naar mijn doel. Ik ben blij want ik had voldoende cijfer gehad voor de huiswerk gestuur voor mijn docent. En volg de les online is heel goed voor mij. Ik ga gewoon door. Ik doe mijn best.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Je hebt wel meer kans op een baan als WMO consulent wanneer je ook in het bezit bent van een HBO (bachelor) diploma.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. WMO Consulent valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding WMO Consulent uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding WMO Consulent, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding WMO Consulent staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

WMO Consulent

€679,00 €611,10
of  9x 74,70
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€679,00 €611,10
of  9x 74,70
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Uitgebreide goed te volgen cursus. Gaat dieper in op het vak. Vriendelijke lerares waar je alles aan kan vragen. Er wordt snel na gekeken. Al met al erg tevreden

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!