Audicien Assistent  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Audicien Assistent
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
579,00
of 
8 x €80,00
4.4/5

Beoordeeld door 5 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 8 maanden
ALGEMEEN

Leer gehoorproblemen aanpakken met de opleiding Audicien Assistent

In Nederland heeft een op de tien mensen gehoorverlies. Daarnaast is er nu én in de toekomst steeds meer behoefte aan hoortoestellen. Wil jij mensen helpen bij het aanpakken van hun gehoorproblemen? Volg de opleiding Audicien Assistent en zet de eerste stap naar jouw carrière!

De belangrijkste oorzaken van het ontstaan van gehoorschade zijn lawaaibeschadiging en ouderdom. Dat maakt dat er nu en in de toekomst steeds meer behoefte zal zijn aan hoortoestellen. En dus ook aan mensen met kennis van zaken. Start vandaag nog met de opleiding Audicien Assistent en ontdek alle ins en outs van het vak.

Past de opleiding Audicien bij jou?

Wil je weten hoe je het gehoor bij mensen kunt meten, onderzoeken en corrigeren? Ben je geïnteresseerd in de apparaten die er zijn om het gehoor te verbeteren? En wil je weten hoe deze in elkaar zitten? De opleiding Audicien Assistent is geschikt voor iedereen die kennis wil opdoen over het menselijk oor en gehoor.

Overweeg je een MBO-opleiding tot audicien te volgen? Dan leg je met deze opleiding Audicien Assistent de juiste basis! De opleiding is laagdrempelig en begint bij het absolute begin. Je hebt dus geen specifieke voorkennis nodig om te starten.

Zet die eerste stap naar jouw droombaan

Een audicien assistent werkt onder toezicht van een audicien. Jij bent degene die helpt bij het kiezen, afstellen en verkopen van hoortoestellen en aanverwante hoorhulpmiddelen. Om de audicien optimaal te assisteren heb jij kennis van zaken nodig. Met deze opleiding Audicien Assistent krijg jij inzicht in de theoretische basiskennis en -kunde van een audicien. Zo ontdek jij of het beroep bij je past.

Tijdens de opleiding Audicien Assistent leer je meer over de drie stappen die nodig zijn om te bepalen of een cliënt een hoortoestel nodig heeft. Namelijk, anamnese, otoscopie en een audiologisch onderzoek. Daarnaast ga je dieper in op onderwerpen als toon- en spraakaudiometrie, zodat je precies kunt bepalen waar de gehoordrempel zich bevindt. Ook soorten hoortoestellen en het maken van afdrukjes komen uitgebreid aan bod tijdens de opleiding. Als audicien assistent leer je alles over de werkzaamheden die de audicien uitvoert.

Na het aanmeten en instellen van een hoortoestel, krijgt de cliënt deze mee op proef. Je leert daarom ook hoe een evaluatiegesprek in zijn werk gaat en wat er komt kijken bij een eindcontrole. Naast deze specifieke vakkennis leer je ook meer over onder andere wetgeving.

Wacht niet langer en zet die eerste stap naar jouw droomcarrière. Start vandaag nog met de opleiding Audicien Assistent!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Audicien Assistent

In de opleiding Audicien Assistent worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Anamnese
 • Anatomie en pathologie van het oor
 • Otoscopie
 • Toon- en spraakaudiometrie
 • Geluid
 • Triage
 • Afdrukjes maken
 • Hoortoestellen en aanverwante hulpmiddelen
 • Gehoorbescherming, zwem- en slaapdopje
 • Wetgeving en afspraken
 • Controle metingen en aanpassingen
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Audicien Assistent, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Audicien Assistent

Leuke cursus, voldoende diepgang, plaatjes etc. Nadeel is hierbij het gebrek aan mogelijkheid praktische handelingen te leren en oefenen. De huiswerkopdrachten zijn wat summier.

10/10
Audicien Assistent

Ik heb iets nieuws geleerd en het belangrijke is dat ik mijn studietijd kon verdelen en bepalen . Ik kreeg meestal snelle reacties en nuttige antwoorden van de docent.

10/10
Audicien Assistent

Vind het heel erg prettig leren hoe alles is verwoordt. Alles wordt duidelijk uitgelegd en de tekst is ook fijn om te lezen.

8/10
Audicien Assistent

Duidelijk opgezet en leesbaar

DIPLOMA

Diploma Audicien Assistent

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Audicien Assistent valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Audicien Assistent uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Audicien Assistent, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Audicien Assistent duurt 8 maanden bij een gemiddeld studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Audicien Assistent
€579,00
of  8x 80,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€579,00
of  8x 80,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Vind het heel erg prettig leren hoe alles is verwoordt. Alles wordt duidelijk uitgelegd en de tekst is ook fijn om te lezen.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!