Financieel Administratief Medewerker  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Financieel Administratief Medewerker
associatie
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
599,00
of 
12 x €55,00
4.2/5

Beoordeeld door 30 student(en)

 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Wil je aan de slag in de financiële administratie? Start met de opleiding Financieel Administratief Medewerker!

Wat gebeurt er op een boekhoudkundige afdeling? Hoe verwerk je alle gegevens in een computerprogramma? En moet een financieel administratief medewerker wat van belastingen afweten? Op dit soort vragen krijg je antwoord in de opleiding Financieel Administratief Medewerker.

  Behaal al in 12 maanden een diploma
  Kies voor persoonlijke begeleiding
 
Studeer in je eigen tempo
 

Aan de slag met de opleiding Financieel Administratief Medewerker

Deze onderwerpen behandel je tijdens de opleiding:

 • Hoe handel je de binnengekomen vracht administratief af?
 • Wat betekenen de afkortingen op de salarisstrookjes?
 • Wanneer moeten rekeningen betaald worden en welke gevaren liggen op de loer als dat niet op tijd gebeurt?

En om op de vraag over de belastingen terug te komen: fiscale kennis is niet nodig. Wel heb je basiskennis nodig van hoe een administratie werkt en moet je wat afweten van de beginselen van bedrijfseconomie. Dat leer je in deze opleiding financiële administratie. 

Verdiep je in cijfers en boekhouding

Als financieel-administratief medewerker kom je veel te weten over cijfers en boekhouden. Daarmee kun je aan de slag op de administratieve afdeling van een bedrijf of bij een accountants- of administratiekantoor. Welke kant je straks ook opgaat met je werk, financieel-administratieve vakkennis komt altijd van pas!

Ontdek je toegevoegde waarde

Werk je van nature al secuur, maar wil je weten of de functie van financieel-administratieve kracht je op het lijf geschreven is? Schrijf je dan nu in voor de opleiding Financieel Administratief Medewerker!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Financieel Administratief Medewerker

De opleiding Financieel Administratief Medewerker bestaat uit vier deelopleidingen. Je haalt straks naast jouw NHA-instituutsdiploma Financieel Administratief Medewerker maar liefst drie erkende diploma’s én je computerdiploma.


Basiskennis Boekhouden

De financieel administratief medewerker zal voor het bijhouden van de boekhouding vaak gebruikmaken van een boekhoudprogramma. De administratie wordt eenvoudiger, gaat sneller en heel belangrijk: er worden minder fouten gemaakt. Stap voor stap leer je alle boekingen te maken.
 

Basiskennis Calculatie

In het onderdeel Basiskennis Calculatie leer je kostprijs- en verkoopprijsberekeningen maken van een handelsonderneming en van een dienstverlenende onderneming. Je hebt na het volgen van deze module kennis van de theorie van handel, inkoop, verkoop en verzekeringen.
 

Loonheffing

Ook kennis over loonheffing is nodig als je op een financiële afdeling werkt. In dit onderdeel behandelen we onderwerpen als loon en loonberekening, werkkostenregeling, loonheffingen enzovoort. Het levert je naast de vakkennis ook nog eens een hoop algemene kennis op.


Office

Als financieel administratief medewerker moet je goed met de computer overweg kunnen. Daarom worden in deze cursus de volgende computerprogramma’s behandeld:

 • Word
 • Excel
 • Publisher
 • Access
 • Powerpoint
 • Outlook
 • OneNote

Misschien beheers je sommige programma’s al redelijk. We behandelen de basisfuncties, maar ook allerlei handige functies die het computergebruik prettiger en sneller maken.

In deze opleiding word je allround opgeleid. Zo bezit je straks de juiste kennis om als Financieel Administratief Medewerker aan de slag te kunnen! 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Financieel Administratief Medewerker, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Financieel Administratief Medewerker

Leerzame en leuke cursus! Fijn dat ik de cursus op mijn eigen tempo kan doen. Heb bij de start van de cursus een pakket ontvangen met mappen waarin alle lessen staan. Gelukkig kan je daardoor zelf de keuze maken of je de lessen digitaal of via de map maakt.

10/10
Financieel Administratief Medewerker

Na het ontvangen van alles, heb ik nog een telefoontje ontvangen vanuit NHA of ze me nog ergens mee kunnen helpen. Super service! En snelle reactie op huiswerkvragen. Goede begeleiding!

10/10
Financieel Administratief Medewerker

Vriendelijke docenten, duidelijke lesmateriaal.

8/10
Financieel Administratief Medewerker

de cursus zelf kan ik nog niet veel over zeggen aangezien ik er net een aantal weken mee bezig ben maar vanuit NHA alles echt top geregeld! superfijn om de mogelijkheid te hebben op online hulp, toch fijn als je huiswerk nagekeken word zodat je weet of je het goed snapt, en je kunt altijd vragen stellen, echt top!

DIPLOMA

Diploma Financieel Administratief Medewerker

De examens Basiskennis Boekhouden, Basiskennis Calculatie en Loonheffingen worden flexibel per computer afgenomen en je kunt zelf aangeven wanneer je het examen wenst af te leggen. De examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. Je kunt een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.

Voor meer informatie betreffende deze examens zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Associatie voor Examinering.

associatie

Postbus 1230
3800 BE Amersfoort
Telefoon: (033) 461 21 59
Internet: associatie.nl

 

NHA-examen

De module Office (computervaardigheden) kun je afronden met twee examens bij NHA.

Het theorie-examen kun je dagelijks afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.

Aanmelding
Aanmelden voor het praktijkexamen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld voor de NHA-examens bedraagt € 132,50 per examen.

Als je alle examens met goed gevolg hebt afgelegd, kun je het NHA-instituutsdiploma Financieel Administratief Medewerker aanvragen.
 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en hiervoor was geslaagd (een gemiddelde van 5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.

 

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Financieel Administratief Medewerker valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de Financieel Administratief Medewerker uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze Financieel Administratief Medewerker, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Financieel Administratief Medewerker staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.


De goed te volgen lessen krijg je in twee delen toegezonden.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Financieel Administratief Medewerker
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€689,00
of  12x 63,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€599,00
of  12x 55,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de NHA e-bookbibliotheek

10/10

Leerzame en leuke cursus! Fijn dat ik de cursus op mijn eigen tempo kan doen. Heb bij de start van de cursus een pakket ontvangen met mappen waarin alle lessen staan. Gelukkig kan je daardoor zelf de keuze maken of je de lessen digitaal of via de map maakt.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!