Gratis studiegids

Financieel Administratief Medewerker  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Financieel Administratief Medewerker
associatie
Winnaar Website van het jaar
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€998,00
499,00
of betaal
12 x €46,00
4/5

Beoordeeld door 9 student(en)

 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Verzorg je graag financieel administratief werk? Volg dan deze opleiding Financieel Administratief Medewerker

Wat gebeurt er op een boekhoudkundige afdeling? Hoe verwerk je alles in een computerprogramma? En moet een financieel administratief medewerker wat van belastingen afweten?

Op dit soort vragen krijg je antwoord in de opleiding Financieel Administratief Medewerker.

Deze onderwerpen behandel je tijdens de opleiding:

 • Hoe handel je de binnengekomen vracht administratief af?
 • Wat betekenen de afkortingen op de salarisstrookjes?
 • Wanneer moeten rekeningen betaald worden en welke gevaren liggen op de loer als dat niet op tijd gebeurt?

En om op de vraag over de belastingen terug te komen: fiscale kennis is niet nodig. Wel heb je basiskennis nodig van hoe een administratie werkt. En de beginselen van bedrijfseconomie. Dat leren wij jou in deze opleiding financiële administratie. 

Je ziet: als financieel administratief medewerker kom je veel te weten over cijfers en boekhouden.

Toekomst

Welke kant je straks ook opgaat met je werk, financieel administratieve vakkennis komt altijd van pas.

Ontdek je toegevoegde waarde

Je werkt van nature al secuur, maar je wilt weten of de functie van financieel administratieve kracht je op het lijf geschreven is? Volg de opleiding Financieel Administratief Medewerker.

PROGRAMMA

Studieprogramma Financieel Administratief Medewerker

De opleiding Financieel Administratief Medewerker bestaat uit vier deelopleidingen. Je haalt straks naast jouw NHA-instituutsdiploma Financieel Administratief Medewerker maar liefst drie erkende diploma’s én je computerdiploma.


Basiskennis Boekhouden

De financieel administratief medewerker zal voor het bijhouden van de boekhouding vaak gebruikmaken van een boekhoudprogramma. De administratie wordt eenvoudiger, gaat sneller en heel belangrijk: er worden minder fouten gemaakt. Stap voor stap leer je alle boekingen te maken.


Basiskennis Calculatie

In het onderdeel Basiskennis Calculatie leer je kostprijs- en verkoopprijsberekeningen maken van een handelsonderneming en van een dienstverlenende onderneming. Je hebt na het volgen van deze module kennis van de theorie van handel, inkoop, verkoop en verzekeringen.


Basiskennis Loonadministratie

Basiskennis van loonadministratie is nodig, wanneer je op een financiële afdeling werkt. In dit onderdeel behandelen we onderwerpen als loonheffingen, loonaangifte, belastingen, premies en sociale voorzieningen, premies werknemersverzekeringen, arbeidsovereenkomst, cao enzovoort. Het levert je naast de vakkennis ook nog eens een boel algemene kennis op.


Office

Je dient goed met de computer overweg te kunnen. Daarom worden in deze cursus de volgende computerprogramma’s behandeld:

 • Word
 • Excel
 • Publisher
 • Access
 • Powerpoint
 • Outlook
 • Onenote


Misschien beheers je sommige programma’s al redelijk. We behandelen de basisfuncties, maar ook tal van handige functies die het computergebruik prettiger en sneller voor je zullen maken.


Je wordt allround opgeleid en bezit straks de juiste kennis om als Financieel Administratief Medewerker aan de slag te kunnen.

DIPLOMA

Diploma Financieel Administratief Medewerker

De examens Basiskennis Boekhouden , Basiskennis Loonadministratie en Basiskennis Calculatie  worden flexibel per computer afgenomen en je kunt zelf aangeven wanneer je het examen wenst af te leggen. De examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. Je kunt een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.

Je kunt je voor dit examen aanmelden bij:
Associatie voor Examinering

associatie

Postbus 642
3800 AP Amersfoort
Telefoon: (033) 461 21 59
Internet: www.associatie.nl


De module office (computervaardigheden) kun je afronden met twee examens bij NHA.


Het theorie-examen kun je dagelijks afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.

 

Aanmelding
Aanmelden voor het praktijkexamen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld voor de NHA-examens bedraagt € 75,- per examen.

Als je alle examens met goed gevolg hebt afgelegd, kun je het NHA-instituutsdiploma Financieel Administratief Medewerker  aanvragen.

 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhevig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de Financieel Administratief Medewerker uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze Financieel Administratief Medewerker, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Financieel Administratief Medewerker staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.


De goed te volgen lessen krijg je in twee delen toegezonden.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

REVIEWS

Reviews

4/5
Financieel Administratief Medewerker

In de boeken krijg je goede uitleg.

4/5
Financieel Administratief Medewerker

Het is allemaal duidelijk beschreven maar zonder voorkennis best pittig

4/5
Financieel Administratief Medewerker

Ik vind het een uitdagende opleiding die ook bied wat er word beschreven in de studie gids. Ook de snelle reactie van docenten na bijv. het opsturen van huiswerk. Ik vind dit heel erg prettig.

4/5
Financieel Administratief Medewerker

Is netjes in mappen geleverd. Makkelijk te gebruiken.

LESGELD

Lesgeld

Financieel Administratief Medewerker
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€1158,00 €579,00
of betaal 12x 53,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€998,00 €499,00
of betaal 12x 46,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Belastingteruggaaf voor NHA studie

Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst een gedeelte (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van € 250. Dat maakt je studie bij NHA nog voordeliger!

Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt

5/5

Het is een goede en duidelijke cursus en het huiswerk wordt zeer snel nagekeken!

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!