Directiesecretaresse  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Directiesecretaresse
associatie
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
679,00
of 
12 x €62,50
4.7/5

Beoordeeld door 13 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Vergroot jouw carrièreperspectief met de opleiding Directiesecretaresse

Wil jij aan de slag als directiesecretaresse of wil je jouw kennis juist opfrissen en vergroten? Dan is de opleiding Directiesecretaresse écht iets voor jou. Tijdens de opleiding leer je alle praktische en theoretische kennis die nodig is in een secretariële functie. Je kunt de opleiding Directiesecretaresse afronden met maar liefst vier erkende diploma’s!
 

Neem werk uit handen

Van een directielid wordt ontzettend veel gevraagd. Niet vreemd dus, dat steeds meer directieleden werken met een directiesecretaresse.

Als directiesecretaresse ben je een echte duizendpoot die in staat is om werk uit handen te nemen van de directie. Dit doe je bijvoorbeeld door het aandragen van oplossingen, uitvoeren van administratieve taken, geven van advies en coördineren/organiseren van evenementen.

Tijdens de opleiding Directiesecretaresse komen al deze onderdelen uitgebreid aan bod.
 

Praktijkgerichte opleiding Directiesecretaresse

De opleiding Directiesecretaresse is een praktijkgerichte opleiding. Tijdens de opleiding ga je bijvoorbeeld aan de slag met de verschillende Office-programma’s en leer je alles over agendabeheer.

Door de praktijkgerichte lesstof ben jij na afronding van de cursus Directiesecretaresse op de hoogte van alles wat van jou verwacht wordt in de functie van secretaresse. Hierdoor ben jij in staat om jouw (toekomstige) werkzaamheden goed en efficiënt uit te voeren en ben jij breed inzetbaar.
 

Ga aan de slag als directiesecretaresse

De opleiding Directiesecretaresse is geschikt voor iedereen die aan de slag wil als directiesecretaresse of zijn kennis over het vak wil vergroten of opfrissen. Na afronding van de opleiding Directiesecretaresse ben jij breed inzetbaar. Jij weet hoe je een directielid zo goed en efficiënt mogelijk kunt ondersteunen en hoe je werk uit handen kan nemen.

Wacht niet langer en vergroot nú jouw carrièreperspectief met de opleiding Directiesecretaresse!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Directiesecretaresse

De opleiding Directiesecretaresse bestaat uit een aantal modules:

 

Snel Typen

Tijdens deze lessen in de opleiding Directiesecretaresse leer je blind typen met tien vingers. Je leert niet alleen snel, maar ook nauwkeurig typen. Aan het einde van deze module kun je typen met een snelheid van 100 aanslagen per minuut en een foutmarge van 0,75%.

 

Office

Office bestaat uit verschillende programma’s die voor allerlei kantoortoepassingen worden gebruikt. Tijdens de opleiding Directiesecretaresse ga je aan de slag met de programma’s Word, Excel, Powerpoint en Outlook. Ook de applicatie OneNote komt aan bod.

 

Secretariaatspraktijk

Deze module behandelt verschillende onmisbare vaardigheden van een directiesecretaresse, zoals agendabeheer, het organiseren van bijeenkomsten/evenementen/reizen, postbehandeling, archiveren en het ontvangen van bezoekers.

 

Notuleren

Kennis van notuleren is onmisbaar voor een directiesecretaresse. Een vergadering kort samenvatten vraagt om specifieke vaardigheden: grammaticaal foutloos schrijven, hoofd- en bijzaken scheiden en opmerkingen objectief samenvatten. Na het volgen van deze lessen weet je hoe je kort de inhoud van een vergadering formuleert.

 

Zakelijke correspondentie

In deze module maak je kennis met de universele regels die gehanteerd worden in zakelijke boodschappen en worden de onderwerpen spelling en grammatica behandeld. Vervolgens ga je zelfstandig aan de slag met het foutloos opstellen en redigeren van diverse soorten brieven.

 

Communicatie & Management

Kennis van communicatie en management is voor allerlei functies van groot belang. Je doet tijdens deze module kennis op over management en organisatie, PR, bedrijfscommunicatie, marketing, projectmanagement en evenementenorganisatie. Deze lessen helpen je niet alleen jouw communicatie- en managementactiviteiten beter uit te voeren, maar komen ook van pas wanneer je een meerdere ondersteunt in zijn werkzaamheden.

 

Vrijstelling

Mocht je een onderdeel van deze opleiding al met succes hebben afgerond, dan kun je hier vrijstelling voor krijgen. Je krijgt bij inschrijving de complete opleiding toegezonden, maar je kunt het betreffende onderdeel overslaan. Je voordeel is, dat je sneller door de opleiding heen gaat en dus sneller het diploma of getuigschrift kunt behalen. 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Directiesecretaresse, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Directiesecretaresse

Deze studie is toegankelijk en zit helder en overzichtelijk in elkaar. Daarnaast komen alle relevante onderwerp aan bod. De docenten reageren vlot en geven heldere feedback. Ik ben zeer tevreden. Een verbeterpunt is dat er soms meer diepgang mag komen in de theorie. Ik mis een beetje uitdaging in de inhoud. Ook kan er meer diversiteit in de didactiek kan komen door bijvoorbeeld fimpjes toe te voegen. De leesbaarheid van de tekst kan ook beter door bijvoorbeeld een optie als leesmodus toe te voegen, zodat de tekst het volledige beeldscherm vult. De typcursus bevat veel herhaling. Ik snap dat dit nodig is, maar ook daardoor kan er verveling ontstaan.

10/10
Directiesecretaresse

Ik ben vanaf juli bezig met de cursus het bevalt mij prima. Alleen met module office ondervind ik problemen misschien komt het dat ik een oudere versie van Windows heb. Het huiswerk wordt snel na gekeken. De NHA vind ik een goede school. Ik heb al veel opleidingen gedaan bij NHA De klantenservice zijn zeer vriendelijk en behulpzaam

8/10
Directiesecretaresse

Ik doe de cursus directie secretaresse. Hierin leer je veel verschillende delen van het secretaresse vak. NHA is een fijne leeromgeving waar alles duidelijk is aangegeven hoe alles moet. Snap je het niet staat het nog eens keurig beschreven in een aparte pagina! Super handig.

10/10
Directiesecretaresse

Leuke studie en het huiswerk wordt snel nagekeken!

DIPLOMA

Diploma Directiesecretaresse

Na het afronden van de opleiding Directiesecretaresse kun je meerdere diploma’s behalen. Je kunt de module Zakelijke Correspondentie Nederlands afronden met een examen van de Associatie voor Examinering. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de module Snel Typen af te sluiten met een NHA Typediploma.

 

Associatie voor Examinering

De examens van de Associatie voor Examinering worden flexibel per computer afgenomen en je kunt zelf aangeven wanneer je het examen wenst af te leggen. De examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. Je kunt een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.


Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Associatie voor Examinering.

Postbus 1230
3800 BE Amersfoort
Telefoon: (033) 461 21 59
Internet: associatie.nl

 

Snel Typen

Het onderdeel Snel Typen kun je afronden met het NHA Typediploma.

 

NHA-instituutsdiploma Directiesecretaresse

Heb je het bovengenoemde Associatie-diploma gehaald, de module Snel Typen met een voldoende afgerond en het NHA-examen Office, Notuleren, Communicatie & Management en Secretariaatspraktijk gehaald? Dan kun je het overkoepelende officiële NHA-instituutsdiploma Directiesecretaresse aanvragen bij NHA.

 

Getuigschrift

Het is ook mogelijk om de opleiding Directiesecretaresse af te sluiten met het officiële NHA getuigschrift. Dit getuigschrift kun je aanvragen wanneer je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

 

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

 

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. 

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Directiesecretaresse uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Directiesecretaresse, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur Directiesecretaresse

De opleiding Directiesecretaresse duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Directiesecretaresse
€679,00
of  12x 62,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€679,00
of  12x 62,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik ben vanaf juli bezig met de cursus het bevalt mij prima. Alleen met module office ondervind ik problemen misschien komt het dat ik een oudere versie van Windows heb. Het huiswerk wordt snel na gekeken. De NHA vind ik een goede school. Ik heb al veel opleidingen gedaan bij NHA De klantenservice zijn zeer vriendelijk en behulpzaam

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!