Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
789,00
of 
10 x €87,00
4.6/5

Beoordeeld door 23 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 10 maanden
ALGEMEEN

Kinderen begeleiden? Volg de Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang.

Wat doe je eigenlijk als je in de kinderopvang werkt? Toch niet de hele ochtend luiers verschonen… Hoe ziet een ochtend op een kinderdagverblijf er echt uit? Waar help je de kinderen bij op de Buitenschoolse Opvang? Antwoord op deze vragen krijg je tijdens de Basisopleiding Medewerker Kinderopvang. 

Kinderen hebben regelmaat nodig. Je biedt in de kinderopvang bij voorkeur een vaste structuur. En toch is iedere dag anders. Iedere dag? Ieder uur zelfs.

Blije gezichtjes zien

Je onderneemt allerlei activiteiten die pedagogisch aan alle eisen voldoen.

Een paar voorbeelden:

 • je zingt met de peuters ‘De wielen van de bus die draaien rond’;
 • je laat kinderen buitenspelen bij het klimrek en de zandbak;
 • je maakt met de kleuters de prachtigste kunstwerkjes.

Troosten

Als pedagogisch medewerker doe je meer. Veel meer. Terwijl de jongste kinderen in hun slaapzakjes liggen, troost je een van de kindjes of werk je overdrachtschriften bij.

Er komt veel kijken bij het werken in de kinderopvang. In de basisopleiding ontdek je of het werken op een kinderdagverblijf (of: in de kinderopvang) bij je past. Tegelijkertijd leer je de basisbeginselen van pedagogiek.

Observeren en stimuleren

Je krijgt antwoord op vragen als:

 • Hoe observeer je een kind?
 • Hoe werk je met ouders samen?
 • Hoe stimuleer je de ontwikkeling van een 7-jarige die snel afgeleid is?

Je volgt modules over:

 • Methodiek
 • Pedagogisch klimaat
 • Ontwikkeling & activiteiten
 • Pedagogisch medewerker kinderopvang
   

Stevige basis

Je werkt graag met kinderen? En je wilt kijken welke baan het beste bij je past? In de basisopleiding maak je kennis met de kinderopvang. Daarnaast leer je ook van alles over psychologie en pedagogiek. Altijd handig.

Wil jij jouw kennis uit het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding tot Pedagogisch Medewerker Kinderopvang en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

In de Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang komen de volgende onderdelen aan bod:

 • observatiemethoden en technieken;
 • ontwikkelingspsychologie;
 • gesprekstechnieken;
 • activiteiten voorbereiden, uitvoering en plannen;
 • samenwerken;
 • opvoeden en begeleiden.

De goed te volgen lessen krijg je in twee delen toegezonden.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

De boeken hebben een nieuwe versie waardoor de antwoorden van de oefenopgave niet meer helemaal kloppen.

10/10
Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

door de opdrachten in het werkboek wordt je goed door de studiestof heen geleid, wat mij helpt bij het studeren. Mijn ingeleverde huiswerk wordt snel nagekeken en voorzien van feedback, dit werkt heel prettig.

8/10
Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Ik ben nu halverwege de cursus. Ik kan nu helaas niet verder. De reden waarom is me niet duidelijk. Ik hoop hier op korte termijn uitleg over te krijgen van mijn online docent. Mijn online docent voorziet mijn huiswerk van goed commentaar en ik krijg ook snel mijn punten te horen. De cursus kan wel wat geüpdate worden. Immers peuterspeelzalen bestaan al een tijd niet meer. Deze term is inmiddels vervangen door peuteropvang of kinderopvang. De cursus is een mooie aanvulling op mijn werk als analist vve bij de inspectie van het onderwijs.

10/10
Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Ik heb onlangs de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang gevolgd bij NHA en ik ben erg tevreden over mijn ervaring. De opleiding was goed gestructureerd en de modules waren duidelijk en overzichtelijk. Ik kon de opleiding op mijn eigen tempo volgen en had alle tijd die ik nodig had om de modules te bestuderen en te begrijpen. De feedback die ik kreeg van mijn docenten was zeer nuttig en hielp me om mijn kennis en begrip van de onderwerpen te verbeteren. Ik vond het ook leuk dat er praktische opdrachten waren, zoals het maken van een activiteitenplan voor kinderen, wat me de kans gaf om de geleerde concepten in de praktijk te brengen. Wat ik het meest waardeerde aan deze opleiding was de ondersteuning die ik kreeg van de medewerkers van NHA. Ze waren altijd beschikbaar om mijn vragen te beantwoorden en me te helpen wanneer ik hulp nodig had. Dit gaf me het gevoel dat ik niet alleen was en dat ik op elk moment hulp kon krijgen wanneer ik dat nodig had. Mijn advies aan NHA zou zijn om misschien meer praktische oefeningen toe te voegen, zoals stages of werkervaringsplekken, zodat studenten meer ervaring kunnen opdoen in de praktijk en hun kennis kunnen toepassen in een echte omgeving. Over het algemeen kan ik zeggen dat ik zeer tevreden ben met mijn ervaring bij NHA en de kennis en vaardigheden die ik heb opgedaan tijdens de opleiding. Ik zou het zeker aanraden aan iedereen die geïnteresseerd is in een carrière in de kinderopvangsector.

DIPLOMA

Diploma Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met twee examens. Ben je geslaagd voor de examens, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken zodra je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao.
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50 per examen. Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift 

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang duurt 10 maanden bij een gemiddeld studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze basisopleiding.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Basisopleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang
€789,00
of  10x 87,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€789,00
of  10x 87,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik heb onlangs de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang gevolgd bij NHA en ik ben erg tevreden over mijn ervaring. De opleiding was goed gestructureerd en de modules waren duidelijk en overzichtelijk. Ik kon de opleiding op mijn eigen tempo volgen en had alle tijd die ik nodig had om de modules te bestuderen en te begrijpen. De feedback die ik kreeg van mijn docenten was zeer nuttig en hielp me om mijn kennis en begrip van de onderwerpen te verbeteren. Ik vond het ook leuk dat er praktische opdrachten waren, zoals het maken van een activiteitenplan voor kinderen, wat me de kans gaf om de geleerde concepten in de praktijk te brengen. Wat ik het meest waardeerde aan deze opleiding was de ondersteuning die ik kreeg van de medewerkers van NHA. Ze waren altijd beschikbaar om mijn vragen te beantwoorden en me te helpen wanneer ik hulp nodig had. Dit gaf me het gevoel dat ik niet alleen was en dat ik op elk moment hulp kon krijgen wanneer ik dat nodig had. Mijn advies aan NHA zou zijn om misschien meer praktische oefeningen toe te voegen, zoals stages of werkervaringsplekken, zodat studenten meer ervaring kunnen opdoen in de praktijk en hun kennis kunnen toepassen in een echte omgeving. Over het algemeen kan ik zeggen dat ik zeer tevreden ben met mijn ervaring bij NHA en de kennis en vaardigheden die ik heb opgedaan tijdens de opleiding. Ik zou het zeker aanraden aan iedereen die geïnteresseerd is in een carrière in de kinderopvangsector.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!