Gratis studiegids

Zoek jij een creatieve hobby?

Ben je op zoek naar een nieuwe creatieve hobby? Creatief bezig zijn helpt je om stress te verminderen, het verbetert je concentratie en je wordt er ook nog eens gelukkiger door. Wie wil dat nu niet? Bekijk daarom snel onze creatieve hobbycursussen en kies er een uit die bij jou past! 


 

Ontdek de populairste hobbycursussen

 

    Kleding Maken en Ontwerpen
    Fotografie
    Tekenen en Schilderen
    Kalligrafie
    Sieraden Maken

  

  

 

Kies een creatieve hobby die bij je past!

Creativiteit kun je op veel verschillende manieren uiten. Het belangrijkste bij het vinden van een creatieve hobby die bij je past, is dat je er plezier uit haalt. Kies dus iets dat je echt leuk vindt om te doen. Of dat nu tekenen, schilderen, muziek maken, fotograferen of schrijven is: een creatieve hobby kan vele vormen hebben. 

Een nieuwe hobby zoeken is niet altijd gemakkelijk, maar vaak is het een kwestie van dingen uitproberen. Alleen zo vind je die hobby die perfect bij jou past! 

 

 

 

 
 
Creatieve hobby voor thuis

Het voordeel van het volgen van een hobbycursus bij NHA is dat je jouw nieuwe hobby gewoon thuis kunt doen. Ook als je nog geen ervaring hebt met de hobby van jouw keuze, is dat geen probleem. In de cursus leer je stap voor stap alles wat je moet weten om aan de slag te gaan.

Bij sommige cursussen krijg je ook een gratis materialenpakket waarmee je direct aan de slag kunt. Handig om creatief bezig te zijn met een leuke hobby voor thuis dus! 

 

De leukste creatieve hobby's voor iedereen

Als je op zoek bent naar een leuke creatieve hobby, dan hoef je niet verder te zoeken. Bij NHA vind je namelijk verschillende creatieve hobbycursussen voor mannen én vrouwen. We hebben voor iedereen een passende cursus!

De cursus Bierbrouwen is bijvoorbeeld populair onder onze mannelijke cursisten, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat deze niet door vrouwen gevolgd kan worden. Hetzelfde geldt voor onze cursus Kleding Maken en Ontwerpen. Ben jij een man en heb je interesse in mode? Aarzel dan niet om je in te schrijven! 

 

 

 

Tijd voor jezelf

Een creatieve hobby oppakken is niet alleen leuk om te doen, het geeft je ook meteen een momentje voor jezelf. In deze drukke wereld gaat de tijd soms zo snel dat we onszelf dreigen te vergeten.

Een hobby waarbij je even de tijd uit het oog verliest en je jouw creativiteit lekker de vrije loop kunt laten gaan helpt je om even een momentje voor jezelf te pakken. Een hobby is dus meer dan alleen maar leuk tijdverdrijf.  

 

   Lees ook: om deze reden zijn mensen met een hobby gezonder en gelukkiger

 

 
Iets nieuws proberen?

Ben jij uitgekeken op je oude hobby en wil je graag een keer iets nieuws proberen? Encaustic Art is bijvoorbeeld een bijzondere hobby die niet veel mensen kennen. In de cursus Encaustic Art leer je hoe je met wasblokjes en een strijkijzer op een creatieve manier kunt schilderen. 

 

"Leren fotograferen gaf me nieuwe energie"

Elyse, moeder van 3 kinderen, volgde de cursus Fotografie:
"Ik zocht iets om te doen naast mijn baan in de kinderopvang, iets wat ik echt voor mezelf zou kunnen doen. Natuurlijk is het soms lekker om op de bank te hangen en te Netflixen, maar iets nieuws leren brengt mij zoveel energie. Ik kan niet wachten om de wereld vast te leggen door mijn lens en mezelf te blijven ontwikkelen! "

Lees het hele verhaal van Elyse »

 

De voordelen van een hobbycursus bij NHA

Wil jij graag een nieuwe hobby ontdekken, maar vind je het lastig om te beginnen? Ben je bang dat er te veel op je afkomt of ben je bang dat je niet goed genoeg zult zijn in je creatieve hobby? Geen zorgen! Met een hobbycursus van NHA leer je je hobby stap voor stap en in je eigen tempo. Je hebt dus ruim de tijd om je nieuwe hobby onder de knie te krijgen. 

Ook word je tijdens onze hobbycursussen begeleid door een ervaren docent die je feedback geeft en je verder helpt als je even vastloopt. Je staat er dus nooit alleen voor. Ook kun je contact opnemen met je medecursisten. 

Elke cursus van NHA krijg je 15 dagen gratis op proef. Zo kun je je nieuwe hobby dus zonder risico proberen. Past de creatieve hobby toch niet helemaal bij jou? Dan stuur je jouw cursus gewoon terug. 

 

 

Vraag nu je gratis proefles aan

Heb jij de perfecte hobbycursus voor jou gevonden? Vraag dan nu een gratis proefles aan en ervaar zelf of deze creatieve hobby echt bij je past! 

 

 

Bekijk alle creatieve cursussen »

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Met persoonlijke begeleiding
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!