Menu
Gratis studiegids

Leuke hobby voor thuis

Wil jij jouw vrije tijd vullen met een leuke hobby voor thuis? Dan ben je hier op de juiste plek. Wij hebben namelijk de leukste creatieve hobby’s voor thuis verzameld én voor jou op een rijtje gezet.
 
Het hedendaagse leven wordt steeds hectischer waardoor een momentje voor rust en ontspanning soms moeilijk te vinden is. Maar rust en ontspanning zijn broodnodig om goed te kunnen blijven functioneren. Een hobby zoeken die je thuis kunt uitoefenen is dan een goed plan!
 
Door te kiezen voor een leuke hobby voor thuis bespaar je tijd, want je hoeft de deur niet uit én je kunt lekker ontspannen in je eigen vertrouwde omgeving. We hebben een uiteenlopend lijstje samengesteld met leuke hobby’s. Van handletteren tot Arduino programmeren, dus voor ieder wat wils.

Creatieve hobby’s voor thuis

Ben jij een echte crea bea? Of wil je juist jouw creatieve kant meer benutten? Dan is handletteren echt een leuke hobby voor thuis. Met de cursus Handlettering leer je creatief tekenen met letters. Je leert kaarten, posters en zelfs krijtborden voorzien van de mooiste sierletters. Je hoeft voor deze cursus zelfs niet de deur uit om materialen te kopen want je ontvangt bij de cursus een GRATIS starterspakket met onder andere professionele fineliners en brush pennen waardoor je meteen aan de slag kan!

Misschien ben je op zoek naar een unieke manier om jouw creativiteit te uiten. Dan is de cursus Encaustic Art iets voor jou!

Leuke hobby voor thuis: Encaustic Art

In de cursus ga je aan de slag met een strijkijzer en wasblokjes om prachtige schilderingen te creëren. Daar laat je iedereen mee versteld staan.

 

Fotografie is ook een optie. Of je nu een cursus fotografie vanuit Utrecht of Rotterdam wil volgen: een thuisstudie is dé oplossing. Ga lekker in je eigen omgeving naar buiten om de mooiste foto's te maken. 
 
Past tekenen of fotograferen helemaal in jouw straatje? Wat dacht je van een cursus taarten maken voor beginners in jouw vrije tijd? Taarten maken is een fantastische creatieve hobby voor thuis want je hoeft enkel de deur uit voor het kopen van de ingrediënten.

 
Hier zijn enkele mooie creaties die onze cursisten hebben gemaakt.

creatieve taarten bakken thuis als cursus  creatieve hobby voor thuis: de cursus taarten bakken

Computer hobby cursussen voor thuis

Wanneer jij graag technisch bezig bent, is de cursus Arduino Programmeren écht iets voor jou. Arduino programmeren is een ontzettend leuke en leerzame hobby voor thuis. Tijdens de cursus ga je praktisch aan de slag met de microcomputer en leer je onder andere een verlicht reclamebord en een weerstation maken. Met behulp van het GRATIS bijgeleverde materialenpakket kunt je meteen aan de slag met jouw eigen Arduino.

 

Huis & Tuin

Hou jij van bloemen? Dan is een cursus bloemschikken misschien wel dé leuke hobby voor jou. Hoe gaaf is het als jij straks jouw vrienden en familie kunt verrassen met een prachtig bloemstuk voor hun verjaardag!

 

Pak jij liever jouw eigen tuin eens flink aan in plaats van het maken van bloemstukken. Dan is de hobbycursus Tuinarchitectuur wellicht de leuke hobby voor thuis die jij zoekt. Je leert thuis in jouw eigen tempo hoe je de mooiste tuinen aanlegt, welke planten het beste bij elkaar passen en hoe je de beste kruidentuin aanlegt.

Schrijfcursussen als ontspanning

Wanneer jij ontspanning en voldoening haalt uit schrijven, dan is een hobby als schrijver/ schrijfster misschien iets voor jou. Naast dat schrijven een leuke creatieve hobby voor thuis is heb je er ook nog eens weinig materialen voor nodig. Iedereen heeft wel ergens pen en papier rondslingeren of een computer of laptop in huis, je kan dus  meteen aan de slag met deze hobby. Maar voordat je begint moet je wel eerst bepalen welke soort verhalen je precies wilt schrijven. Misschien is korte verhalen schrijven of het schrijven van een kinderboek of kinderverhalen iets voor jou.   

 

Staat jouw droomhobby niet tussen deze lijst van leuke hobby’s voor thuis? Klik dan verder voor een compleet overzicht van alle NHA hobbycursussen. Je vindt hier nog veel meer leuke hobby’s voor thuis, zoals bijvoorbeeld een cursus Fietsenmaker, een foto cursus of een cursus Reiki

 

Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Met persoonlijke begeleiding
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!