Boek Schrijven  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Boek Schrijven
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
329,00
of 
9 x €40,50
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Van schrijfproces naar publicatie met de cursus Boek Schrijven

Op een zonovergoten dag, wanneer jij jezelf verliest in de bladzijden van een goed boek, geniet je van de magie van het schrijven. Het maakt niet uit of je gefascineerd bent door een meeslepende roman, een bloedstollende thriller of een informatieve non-fictie, de cursus Boek Schrijven is dan de cursus voor jou! 

Hoe tover jij een leeg vel papier om tot de eerste bladzijde van een inspirerend boek? Hoe zorg je ervoor dat je niet alleen een naam bedenkt, maar een levendig personage creëert dat tot de verbeelding spreekt?

Laat je creativiteit stromen terwijl je nieuwe werelden verkent, tijd voorbij laat vliegen en de lezers ademloos achterlaat. En dit allemaal terwijl jij je eigen schrijfstijl ontwikkelt.

 

Breng je eigen boek uit!

Je leert alles wat je moet weten over het starten met schrijven, tot en met het uitbrengen van een boek. Jouw boek op de boekenplank! Hoe leuk is dat?!

Ontdek hoe je de juiste structuur opbouwt, maar ook hoe je de lezer kunt boeien tot het slot. De cursus Boek Schrijven neemt je stap voor stap mee in de fascinerende wereld van de literaire kunst.

 

Cursus Boek Schrijven: verlies jezelf in het schrijfproces

Ongeacht of je een dromer bent die altijd al een boek heeft willen schrijven, een beginner die op zoek is naar begeleiding om zijn schrijfvaardigheid naar een hoger niveau te tillen of een creatieve geest die proza wil verkennen. De cursus Boek Schrijven neemt je mee in alle aspecten van de literaire wereld.

Deze Boek Schrijven cursus ondersteunt mensen die hun creatieve talenten willen verkennen of een stevige basis willen leggen in het schrijfproces. Daarnaast biedt de cursus ook een toegevoegde waarde voor de enthousiaste lezer die het schrijfproces van dichtbij wil ervaren. Hoe ontstaan de verhalen waarin jij jezelf zo verliest?

Kortom, de cursus Boek Schrijven is geschikt voor iedereen met een passie voor woorden en die klaar is voor een inspirerende nieuwe tijd.

 

Creëer verhalen en schrijf overtuigende plots

Met de cursus Boek Schrijven ontwikkel je de benodigde vaardigheden en kennis die je nodig hebt om verhalen te creëren. Dit door middel van een breed scala aan onderwerpen, van het beginnen met schrijven tot het creëren van boeiende personages, het begrijpen van verschillende literaire genres tot het bouwen van overtuigende plots.

Je gaat leren hoe je effectieve conflicten en oplossingen kunt creëren, dialogen kunt schrijven die tot leven komen en hoe je emoties overbrengt op de lezer.

 

Schrijf een meeslepend boek dat je lezer niet kan wegleggen

Je leert hoe je kunt spelen met de perceptie van tijd en verschillende perspectieven. Daarnaast biedt de cursus Boek Schrijven ook ruime mogelijkheden voor het ontwikkelen van een eigen schrijfstijl.

Door deze diverse onderwerpen heeft de cursus niet alleen als doel om je te inspireren. Hij geeft je ook praktische ondersteuning bij het schrijven van een meeslepend boek. Een boek dat je lezer niet weg kan leggen.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma cursus Boek Schrijven

Tijdens de Boek Schrijven cursus ga je aan de slag met een breed scala aan onderwerpen die behandeld worden. Je gaat verschillende aspecten van het schrijfproces verkennen op een duidelijke en boeiende manier.

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

 

Starten met schrijven

We beginnen bij de basis. Wat is de geschiedenis van het boek en welke soorten boeken zijn er? Welke schrijfgewoontes passen bij jou en wat zijn effectieve manieren om van een writer’s block af te komen? 

 

Genres en basistermen

Ontdek de verschillende literaire genres en leer de kenmerken van elk genre. Je start deze les van de cursus Boek Schrijven met het bedenken van een onderwerp, thema en hypothese voor jouw eigen boek.

 

Werken met structuur

Je leert alles over hoe je een stimulerend begin en een boeiend slot schrijft. Ontwikkel in tien stappen een effectieve structuur en begrijp het belang hiervan voor een goed boek. Ook behandelen we plottwists en hoe je ze het beste in kunt zetten voor een maximaal resultaat. 

 

Wereld opbouwen en personages tot leven brengen

Hoe creëer je een geloofwaardige wereld in je boek, met aandacht voor het belang van online en offline herkenbare punten voor een betrouwbare locatie? Dat ontdek je in deze les van de cursus Boek Schrijven Leer hoe je eigen kijk op de wereld invloed heeft op je verhaal. Daarnaast ontwikkel je vaardigheden om personages levendig en boeiend te beschrijven zodat zowel jij als schrijver, maar ook de lezer, een sterke band opbouwt met het personage.eer je personages zo goed te beschrijven dat ze aanvoelen als familie of vrienden. 

 

Proloog, epiloog en titel

Leer wat er achter het schrijven van een overtuigende proloog en een betekenisvolle epiloog zit. Je leert ook hoe je een pakkende titel bedenkt en hoe een proloog de toon zet voor een verhaal terwijl de epiloog het verhaal op een tevreden manier afsluit. Verschillende technieken worden besproken om een titel te kiezen die de essentie van het verhaal vastlegt en hierbij ook de lezers fascineert.

 

Boek uitgeven

Welke stappen moet je zetten om je boek op de juiste plek te krijgen? Hoe krijgt jouw boek de aandacht die het verdient? Wij begeleiden je bij de keuze: zelf publiceren of samenwerken met een vertrouwde uitgever. De cursus Boek Schrijven biedt je praktische handvaten en ondersteunt je bij elke stap. 

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de leszending in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de opleiding Boek Schrijven kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de opleiding Boek Schrijven, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Boek Schrijven staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Boek Schrijven
€329,00
of  9x 40,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€329,00
of  9x 40,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!