Menu
Gratis studiegids

DJ & Muziekproducer Worden  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
DJ & Muziekproducer Worden Winnaar Website van het jaar
Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€598,00
299,00
of betaal
6 x €55,00
4.3/5

Beoordeeld door 3 student(en)

 • Inclusief MAGIX Music Maker Plus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

DJ worden? Bereid je optimaal voor met deze Muziekproducer & DJ cursus!

Wil jij DJ worden en droom je ervan om op een podium zowel populaire liedjes als je eigen nummers ten gehore te brengen?  Wil jij aan de slag als muziekproducer zodat je je creativiteit kwijt kunt in zelfgemaakte tracks? Met de cursus DJ & Muziekproducer Worden leer je dit allemaal. Misschien ben jij wel de volgende Martin Garrix?!

 

Wanneer jij ervan droomt om carrière te maken als DJ, dan ben je bij NHA aan het juiste adres. Met onze DJ opleiding kun jij je namelijk optimaal voorbereiden op alle facetten van het muziek producen.

 

Hoe word je DJ of muziekproducer?

Het begint natuurlijk allemaal met het maken van een track. Je voegt de verschillende onderdelen van het nummer toe (zoals een melodie, bas en eventuele effecten en extra instrumenten), waarna de track wordt afgemixt. Dit doe je allemaal in het muziekprogramma MAGIX Music Maker Plus, waarin je tijdens deze DJ cursus wegwijs wordt gemaakt. Ook ga je aan de slag met het programma Rekordbox, waarmee je jouw eigen DJ set kunt samenstellen.

 

Wil je succes behalen met je zelfgemaakte nummer? Dan zul je het ook op de juiste manier in de markt moeten zetten. De DJ & Muziekproducer opleiding neemt je mee in het gehele proces om je track onder de mensen te brengen. Ga jij je track op Spotify of misschien zelfs op de radio krijgen?

 

Een praktijkgerichte DJ cursus

In de DJ cursus ga je aan de slag met duidelijke leerstof die jou zal opleiden tot DJ en muziekproducer. Tijdens de opleiding kun je je composities laten beoordelen door een professionele DJ.

 

Je leert niet alleen de theorie van hoe je een track maakt, maar je gaat het juist daadwerkelijk in de praktijk toepassen. De gehele DJ cursus is praktijkgericht opgezet, dus nadat je de opleiding met succes hebt afgerond, kun je ook daadwerkelijk beginnen met het produceren van je eigen muziek. Jij weet straks hoe je thuis een muziekproductie maakt, wat je moet doen om deze in de markt te zetten én je weet hoe je een optreden kunt opzetten.

 

Gratis software: MAGIX Music Maker Plus voor Windows 

Bij de DJ cursus ontvang je het extra uitgebreide softwarepakket MAGIX Music Maker Plus t.w.v. €59,- cadeau. Met deze software kun jij meteen aan de slag met het maken van je eigen muziekproducties. 

 

In samenwerking met DJ school & XZATIC

Deze DJ cursus is ontwikkeld in samenwerking met DJ en producer XZATIC, oftewel Michiel de Jong. Zijn muziek wordt door de internationale top gedraaid. Denk aan Armin van Buuren, Paul Oakenfield en Paul van Dyk. Ook is er een samenwerking met de DJ School. Deze school is ook bekend van diverse media. Een aantal DJ School studenten draait inmiddels in grote clubs en discotheken.

Al die ervaring is verwerkt in onze nieuwe cursus.

 

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Ben jij geïnteresseerd in het maken van tracks? Wil jij als muziekproducer je eigen muziek creëren en wil je deze on stage als DJ ten gehore brengen voor volle zalen? Dan is deze Muziekproducer & DJ opleiding geschikt voor jou.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma DJ & Muziekproducer worden

Tijdens de Muziekproducer & DJ worden opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Kennismaking met MAGIX Music Maker Plus;
 • Een muziekproductie maken;
 • Beatmatchen;
 • Een muziekcollectie opbouwen;
 • Een DJ-optreden opzetten;
 • Eigen muziekproducten in de markt zetten.

 

DJ worden kun je niet alleen op basis van theorie. Daarom is deze cursus zowel theoretisch als praktisch ingestoken. Je gaat het geleerde dus meteen in de praktijk brengen, onder andere door het maken en afmixen van een nummer.

 

Inclusief videolessen

Diverse lessen uit de DJ cursus zijn voorzien van videomateriaal. Deze videolessen laten je precies zien hoe je het softwareprogramma bedient. Duidelijker en gemakkelijker dan ooit!

REVIEWS

Reviews

4/5
DJ & Muziekproducer Worden

Interessante opleiding met veel mogelijkheden om eigen inbreng toe te voegen aan de lesstof. Erg snel door de les heen, maar kan veel met wat ik heb geleerd.

5/5
DJ & Muziekproducer Worden

Goed zeer tevreden

4/5
DJ & Muziekproducer Worden

Ben nu op de helft en de cursus is precies wat ik zocht. Heel makkelijk uitgelegd en er zijn goede voorbeelden in het boek

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Je kunt de cursus DJ & Muziekproducer Worden afsluiten met een NHA-getuigschrift. Je kunt een getuigschrift aanvragen als je al je huiswerk hebt ingestuurd en voor alle opdrachten minimaal een voldoende (5,5 of hoger) hebt gescoord.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus DJ & Muziekproducer Worden uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus DJ & Muziekproducer Worden, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur DJ & Muziekproducer worden

De NHA opleiding DJ & Muziekproducer Worden duurt 6 maanden wanneer je op een gemiddeld tempo studeert. Uiteindelijk bepaal je zelf jouw eigen tempo, dus je kunt ook minder lessen per maand bestuderen. Dit heeft dan uiteraard invloed op de algehele studieduur.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

DJ & Muziekproducer Worden
€598,00 €299,00
of betaal 6x 55,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€598,00 €299,00
of betaal 6x 55,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen

Profiteer tot 1 januari van belastingvoordeel!

Alleen nog dit jaar kun je de studiekosten voor een opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte.

Jouw voordeel berekenen? Ga naar het lesgeld tabblad »

Tablet incl. toetsenbord of headphone

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

Goed zeer tevreden

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!