DJ & Muziekproducer Worden  

Tijdelijk met GRATIS tablet
DJ & Muziekproducer Worden
Inclusief%20software
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
339,00
of 
6 x €62,50
4.4/5

Beoordeeld door 5 student(en)

 • Incl MAGIX Music Maker Premium
 • Leuke praktijkopdrachten
 • Met begeleiding v. DJ/producer
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

DJ worden? Zet de eerste stap met de Muziekproducer & DJ cursus!

Wil jij DJ worden en droom je ervan om op een podium zowel populaire liedjes als jouw eigen nummers te draaien? Wil jij aan de slag als muziekproducer zodat je je creativiteit kwijt kunt in zelfgemaakte tracks? Met de cursus DJ & Muziekproducer Worden zet je de eerste stappen in de wereld van de muziekproductie. Schrijf je nu in en start vandaag nog! 

Als jij hobbymatig aan de slag wilt met muziek producen of je wilt ontwikkelen tot DJ, dan ben je bij NHA aan het juiste adres. Met onze DJ opleiding maak je kennis met de vele facetten van het producen.  
 

Met een opleiding DJ of muziekproducer worden

Het begint natuurlijk allemaal met het maken van een track. Je voegt de verschillende onderdelen van het nummer toe, zoals een melodie, bas en eventuele effecten en extra instrumenten. Daarna wordt de track afgemixt.

Dit doe je allemaal in het muziekprogramma Music Maker van MAGIX. Tijdens de cursus DJ & Muziekproducer Worden word je wegwijs gemaakt in deze software. Ook maak je kennis met verschillende andere programma's die door DJ's worden gebruikt. 

Wil je succes behalen met je zelfgemaakte nummer? Dan zul je het ook goed in de markt moeten zetten. In de DJ & Muziekproducer opleiding komt ook het onder de aandacht brengen van jouw track aan bod. Krijg jij jouw nummer op Spotify of misschien zelfs op de radio?

 

Volg een praktische cursus DJ

In de opleiding DJ ga je aan de slag met duidelijke lesstof die jou opleidt tot DJ en muziekproducer. Tijdens de opleiding kun je je werk laten beoordelen door een professionele DJ.

Je leert niet alleen de theorie over hoe je een track maakt, maar je gaat het ook daadwerkelijk in de praktijk toepassen. De hele DJ & Muziekproducer opleiding is praktijkgericht opgezet. Nadat je de opleiding succesvol hebt afgerond, kun je beginnen met het produceren van jouw eigen muziek. Jij weet straks hoe je thuis een muziekproductie maakt, wat je moet doen om deze in de markt te zetten én hoe je een optreden opzet.

 

Gratis software: MAGIX Music Maker Premium voor Windows 

Bij deze DJ cursus ontvang je het extra uitgebreide softwarepakket MAGIX Music Maker Premium 2024 t.w.v. € 59,- cadeau. Met deze software kun jij meteen aan de slag met het maken van jouw eigen muziekproducties. 

 

In samenwerking met DJ school & Xzata Music

Deze DJ cursus is ontwikkeld in samenwerking met DJ en producer Xzata Music, oftewel Michiel de Jong. Zijn muziek wordt door de internationale top gedraaid. Denk aan Armin van Buuren, Paul Oakenfield en Paul van Dyk.

Ook is er een samenwerking met de DJ School. Deze school is bekend van diverse media. Een aantal DJ School studenten draait inmiddels in grote clubs en discotheken. Al deze ervaring is verwerkt in onze cursus.

 

Creëer je eigen muziek met de DJ opleiding

Ben jij geïnteresseerd in het maken van tracks? Wil jij als muziekproducer je eigen muziek creëren en wil je deze uiteindelijk on stage als DJ voor volle zalen draaien? Dan is deze Muziekproducer & DJ opleiding de perfecte start voor jou. Vraag nu je gratis proefles aan!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Muziekproducer & DJ cursus

Tijdens de Muziekproducer & DJ opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • werken met MAGIX Music Maker;
 • een muziekproductie arrangeren;
 • effecten toepassen;
 • een muziekproductie afmixen;
 • beatmatchen;
 • een muziekcollectie opbouwen en organiseren;
 • een dj-optreden opzetten;
 • een mix/muziekproductie in de markt zetten.

 
DJ worden doe je niet alleen op basis van theorie. Daarom is deze cursus DJ & Muziekproducer theoretisch én praktisch ingestoken. Je brengt het geleerde dus meteen in de praktijk, onder andere door het maken en afmixen van een nummer.

 

Cursus DJ: inclusief video's

Diverse lessen uit de DJ cursus zijn voorzien van videomateriaal. Deze video's laten je precies zien hoe je het softwareprogramma gebruikt. Duidelijker en gemakkelijker dan ooit!

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over DJ & Muziekproducer Worden, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
DJ & Muziekproducer Worden

Zeer leuk om te doen en op eigen tempo. Stap voor stap en begrijpelijk te volgen, ook al heb je nog niet veel muziek kennis. Je raakt steeds enthousiater!

8/10
DJ & Muziekproducer Worden

Contact met docent zou wat optimaler mogen.

8/10
DJ & Muziekproducer Worden

Interessante opleiding met veel mogelijkheden om eigen inbreng toe te voegen aan de lesstof. Erg snel door de les heen, maar kan veel met wat ik heb geleerd.

10/10
DJ & Muziekproducer Worden

Goed zeer tevreden

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Je kunt de cursus DJ & Muziekproducer Worden afsluiten met een NHA-getuigschrift. Je kunt een getuigschrift aanvragen als je al je huiswerk hebt ingestuurd en voor alle opdrachten minimaal een voldoende (5,5 of hoger) hebt gescoord.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus DJ & Muziekproducer Worden uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus DJ & Muziekproducer Worden, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur DJ & Muziekproducer worden

De NHA opleiding DJ & Muziekproducer Worden duurt 6 maanden wanneer je op een gemiddeld tempo studeert. Uiteindelijk bepaal je zelf jouw eigen tempo, dus je kunt ook minder lessen per maand bestuderen. Dit heeft dan uiteraard invloed op de algehele studieduur.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

DJ & Muziekproducer Worden
€339,00
of  6x 62,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€339,00
of  6x 62,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Zeer leuk om te doen en op eigen tempo. Stap voor stap en begrijpelijk te volgen, ook al heb je nog niet veel muziek kennis. Je raakt steeds enthousiater!

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!