Piano  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Piano
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€279,00
251,10
of 
16 x €17,55
4.9/5

Beoordeeld door 15 student(en)

 • Begeleiding van pianodocent
 • Praktijkgerichte cursus
 • Handige geluidsbestanden
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 16 maanden
ALGEMEEN

Leer piano spelen met de Piano cursus van NHA

Van popsongs spelen op de piano tot jazz en van blues tot soul. Of je voor het eerst notenschrift ziet of de termen modulatie, staccato en forte gesneden koek zijn voor je: leer piano spelen in je eigen tempo met de cursus Piano.

Hoe je begint met piano spelen? Met één hand tegelijk. Vingerzetting, maatsoort en ritme. Leer het in de Piano cursus: van toetsaanslag tot akkoordenleer.

Melodieën uitzoeken en spelen. Hoe doe je dat eigenlijk? Je hoort een liedje op de radio, hoe speel je dat vervolgens zelf op de piano?

Leer tijdens de cursus luisteren naar muziek, de melodie uitzoeken en de akkoorden herkennen.

Leer piano spelen

Bij de cursus horen luisteroefeningen. Speel samen met anderen. Hoe? Slagwerk, bas, gitaar en viool staan op de geluidsopname en je speelt mee met de begeleiding. Oefen bijvoorbeeld spelen in een combo.

Neem ook je eigen pianospel op. Stuur je opname naar je eigen NHA-docent. Verbeter je spel met aanwijzingen op detailniveau en merk dat je snel beter piano speelt.

Een vooropleiding is voor de Piano cursus niet nodig. Alleen voor een piano zorg je zelf.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Programma Piano

Ook jij kunt dus nu piano leren spelen. Met de muziekcursus Piano kan dit zelfs op een snelle en aangename manier. De eerste piano-oefeningen zijn met de linker en rechter hand apart. Daarna met de handen samen.

Je leert op eenvoudige wijze:

 • noten lezen;
 • ritme;
 • maatsoorten;
 • vingerzetten.

Ook wordt er aandacht besteed aan de verschillende stijlperioden in de pianomuziek. De Piano cursus bevat tevens korte biografieën van beroemde pianisten en componisten. Spelenderwijs loop je door de verschillende lessen heen. Na het volgen van de muziekcursus Piano, ben je in staat op je eigen niveau muziek uit te zoeken en zelfstandig in te studeren!

Muziek is een hobby die nooit gaat vervelen. Het is een hobby voor iedereen. Je kunt er veel kanten mee op:

 • popmuziek
 • jazz
 • klassiek
 • blues
 • volksmuziek

Met jouw piano heb je veel mogelijkheden. Het instrument is voor alle muziekstijlen geschikt. Nu je deze muziekcursus Piano gaat volgen, zul je na verloop van tijd een heel repertoire ten gehore kunnen brengen.

Zowel theorie als praktijk komen ruimschoots aan bod. Moeilijk? Nee hoor, als je geregeld oefent, zul je echt van jezelf versteld staan. Na een paar weekjes kun je al bekende melodieën spelen.

Inclusief digitale geluidsbestanden

De lessen zijn voorzien van luister- en speeloefeningen. De geluidsbestanden vind je digitaal terug in jouw online leeromgeving Plaza. Je kunt deze geluidsbestanden afspelen op je computer of tablet of kopiëren naar jouw smartphone.

Helder geschreven lesmateriaal

Om deze muziekcursus te volgen is het helemaal niet nodig dat je erg muzikaal of getalenteerd bent. Je ontvangt duidelijk en helder geschreven lesmateriaal en bovendien ondersteunt jouw leraar de lessen met geluidsfragmenten zodat je kunt horen hoe iets klinkt.

Je kunt ook jouw eigen spel opnemen en als je het geluidsbestand opstuurt naar jouw leraar zal hij je aanwijzingen geven waarmee je jouw spel kunt verbeteren. Een vooropleiding heb je niet nodig voor het volgen van deze Piano cursus, maar natuurlijk wel een piano. 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Piano, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Piano

Ik ben erg tevreden over de piano cursus. Duidelijke uitleg, goede speeloefeningen en goede feedback van de docent!! Ik volg met veel plezier deze cursus!

8/10
Piano

De piano cursus leert het piano spel op een rustige en evenwichtige manier. Met duidelijke voorbeelden zowel schriftelijk als om te luisteren

10/10
Piano

Duidelijke uitleg

10/10
Piano

De cursus piano zorg voor een fijne opbouw, waardoor je gemotiveerd blijft te oefenen. De docent reageert vlot en enthousiast op het ingestuurde huiswerk.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Piano

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
 

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Piano uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Piano, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur cursus Piano

Leer in 16 maanden piano spelen met de cursus Piano bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Piano

€279,00 €251,10
of  16x 17,55
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€279,00 €251,10
of  16x 17,55
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik ben erg tevreden over de piano cursus. Duidelijke uitleg, goede speeloefeningen en goede feedback van de docent!! Ik volg met veel plezier deze cursus!

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!