Gratis studiegids

Gitaar  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Gitaar Winnaar Website van het jaar
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€398,00
199,00
of betaal
16 x €14,00
5/5

Beoordeeld door 11 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
ALGEMEEN

Volg de gitaarcursus en binnen acht weken speel je de eerste nummersAltijd gek geweest op de gitaar? Van zachte, zwoele Spaanse klanken tot spijkerharde rock: de gitaar is overal. Raak de snaren op de juiste manier en speel feilloos akkoorden. In de gitaarcursus leer je snel en eenvoudig hoe je gitaar speelt.

Misschien denk je: ‘Ik wil gitaar leren spelen, maar ja, dat lukt mij nooit.’ Dat valt wel mee. Alle begin is moeilijk. Maar niet als je doorzet. De gitaarcursus is juist ontwikkeld voor beginners. Mensen die bij wijze van spreken nog nooit eerder een gitaar in handen hebben gehad. Of als je weleens voor de lol een beetje hebt gepingeld.

Leer snel gitaar spelen

Van noten spelen tot een gitaar stemmen, de juiste manier om een gitaar vast te houden en nog veel meer: tijdens de cursus Gitaar leer je snel degelijk gitaar spelen. Met behulp van luisteroefeningen ontwikkel je een gevoel voor de gitaar en speel na verloop van tijd moeiteloos mee met topmuzikanten. Zij spelen op andere instrumenten en je speelt zelf mee.

Gitaarhelden

Carlos Santana, Eric Clapton, John Mayer… en zet dan je eigen naam in het rijtje van gitaarhelden. Alle grote gitaarspelers zijn ooit een keer begonnen. Deze gitaarcursus is een goede eerste stap. Zoals voor wel meer vaardigheden geldt: als je eenmaal leert hoe je met de gitaar een nummer kunt spelen, dan wordt het steeds leuker. Helemaal als je merkt dat je steeds beter wordt in gitaar spelen.

PROGRAMMA

Programma Gitaarcursus

 Alles wat je als beginnend gitarist moet weten, komt aan bod:

 • leren spelen van noten;
 • akkoorden in de eerste positie;
 • muziektheorie;
 • 3-snarige en 6-snarige akkoorden;
 • stemmen;
 • spelen van popsongs;
 • tirando- en apoyandoaanslag;
 • tweestemmig gitaarspel;
 • opspannen van nieuwe snaren;
 • dynamische tekens;
 • geschiedenis van de gitaarmuziek;
 • toonladders.

De praktische en speelse opzet van deze unieke Gitaarcursus laten je verbaasd staan van jouw eigen muzikale talent. Na 8 weken speel je al heel wat melodieën op jouw gitaar.

Unieke oefeningen met een echt orkest

Bij de cursus Gitaar horen ook luisteroefeningen (geluidsbestanden). De stof die in een les wordt behandeld, wordt in deze oefeningen ten gehore gebracht. Diverse muzikanten spelen een melodie eerst voor, jij speelt deze na, en vervolgens speel je samen. Helemaal leuk wordt het als je samen met de topmusici op deze geluidsbestanden een compleet orkest vormt! Jij speelt gitaar, terwijl zij de overige instrumenten voor hun rekening nemen. Leuk en leerzaam tegelijk! Je leert zo al vanaf het begin te spelen in groepsverband.

Inclusief digitale geluidsbestanden

De lessen zijn voorzien van luister- en speeloefeningen. De geluidsbestanden vind je digitaal terug in jouw online leeromgeving Plaza. Je kunt deze geluidsbestanden afspelen op je computer of tablet of kopiëren naar jouw smartphone. 

 

Gitaar EXTRA UITGEBREID

Ben je een echte liefhebber dan kun je je ook meteen inschrijven voor de cursus Gitaar EXTRA UITGEBREID. Deze gitaarcursus bevat 72 lessen. Je leert zo het uiterste uit jouw instrument te halen. In deze gitaarcursus worden o.a. de volgende EXTRA onderwerpen behandeld:

 • beter en sneller noten lezen;
 • barré-akkoorden;
 • spelen in verschillende toonsoorten;
 • verschillende begeleidingsmanieren;
 • diverse bluesthema's;
 • arpeggio's, dynamische tekens;
 • tweestemmig spel.
GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Gitaar

Een NHA-getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Elke maand ontvang je nieuwe lessen van jouw hobbycursus in huis, waardoor je telkens weer geprikkeld wordt om lekker met jouw hobby bezig te zijn. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Gitaar uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (per post of via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-cursussen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Gitaar, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur cursus Gitaar

Beginners

Voor beginners duurt het 16 maanden om gitaar te leren spelen bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Extra uitgebreid

De extra uitgebreide cursus Gitaar duurt 18 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur een e-mail.

GRATIS GITAAR

Gratis GitaarSpeciale aanbieding

Heb je interesse in één van de onze gitaarcursussen, maar beschik je nog niet over een eigen professionele gitaar? Dan hebben wij een zeer speciale aanbieding:
Samen met een van de grootste gitaarfabrikanten ter wereld selecteerden wij een professionele gitaar met de beste prijs-prestatieverhouding in z'n klasse. Door deze gitaar in grote aantallen in te kopen betalen onze cursisten slechts € 39,- voor deze gitaar. Deze degelijke gitaar is uitermate geschikt voor zowel beginnende als gevorderde gitaarspelers. De mooie decoratieve klankkast van diverse kwaliteitshoutsoorten maakt het ook nog eens een plaatje om te zien.

Gratis Gitaar

Zodra je alle lessen van de cursus Gitaar spelen in huis hebt, stuur je onderstaande waardebon op en wij storten vervolgens het volledige aankoopbedrag direct op jouw bankrekening. Je hebt de gitaar dan dus GRATIS!

Bestellen

Vink dit artikel aan tijdens het bestellen wanneer je de gitaar bij jouw gitaarcursus wenst te ontvangen. 

Garantie

Je krijgt 1 jaar volledige fabrieksgarantie op deze gitaar. NHA registreert de exacte aankoopdatum voor jou.

REVIEWS

Reviews

4/5
Gitaar extra uitgebreid

Site is altijd bereikbaar. Duidelijk info Huiswerk wordt op tijd nagekeken. Prijs/kwaliteit verhouding is goed.

4/5
Gitaar

Alles bevalt heel erg goed. Als ik een kleine tip kan toevoegen zou ik het persoonlijk fijn vinden om bij de lessen ook af en toe wat video's te kunnen inzien. Hoe houd je de gitaar goed vast en de houdingen zien ipv alleen schriftelijke uitleg.

4/5
Gitaar extra uitgebreid

Leuke cursus met een goede opbouw! Handig dat alle lesstof en geluidsopnamen zowel via NHA Plaza als op papier en via de mediaplayer beschikbaar gemaakt kunnen worden. En ook goed dat bij de moeilijkste delen wordt aangegeven dat het inderdaad lastig kan zijn en dat je word aangemoedigd om vooral door te gaan met oefenen. Verbeterpunten: 1. Meer mogelijkheid om vragen te stellen aan de docent, nu kan dit alleen maar als opmerking bij het inzenden van het huiswerk en mag het bericht max. 130 tekens lang zijn. Soms is een vraag wat uitgebreider of heb je nadat je het huiswerk hebt ingezonden toch nog een vraag. 2. De gitaar die ik heb ontvangen lijkt eerder gebruikt (donkere plekken op het speelgedeelte van de snaren en wat lichte beschadigingen aan de klankkast). Het is wel zo netjes om dat erbij te vermelden, vind ik.

5/5
Gitaar

Het is alleen maar positief, alles wat ik verwachte is ook zo. Goede begeleiding en afhandelingen. TOP!!!

LESGELD

Lesgeld

Gitaar
€398,00 €199,00
of betaal 16x 14,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 5 jaar lang begeleiding!
€398,00 €199,00
of betaal 16x 14,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Gitaar extra uitgebreid
€478,00 €239,00
of betaal 18x 15,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 5 jaar lang begeleiding!
€478,00 €239,00
of betaal 18x 15,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt

5/5

Het is alleen maar positief, alles wat ik verwachte is ook zo. Goede begeleiding en afhandelingen. TOP!!!

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!