Gratis studiegids

”Leren fotograferen gaf me nieuwe energie”

Als moeder van drie kinderen en met een baan in de kinderopvang heeft Elyse het druk genoeg, zou je zeggen. Toch koos zij ervoor om een cursus fotograferen bij NHA te gaan doen. Elyse: “Natuurlijk is het soms lekker om op de bank te hangen en te Netflixen, maar iets nieuws leren geeft echt een ander soort energie.”

 

Op zoek naar een uitdaging

Mooie foto’s van haar kinderen willen maken, daar begon het avontuur mee. “Met je telefoon kom je tegenwoordig al een heel eind, maar ik wilde het graag wat hogerop zoeken. Ook zocht ik iets naast mijn baan. Iets wat ik echt voor mezelf zou kunnen doen.” Dat werd een cursus Fotografie die ze na 10 maanden nu bijna afrondt.

 

“Gewoon doen. Je krijgt er

zoveel energie voor terug.”

 

Even geen moeder, maar tijd voor mezelf

De jonge moeder raadt het iedereen aan om zichzelf te blijven ontwikkelen. “Iets nieuws leren brengt mij zoveel energie. Voor mij is het een manier om naast mijn drukke leven ook tijd aan mezelf te besteden. Zo ben ik even geen moeder, maar gewoon Elyse. En doordat je er meteen mee aan de slag gaat, zie je direct resultaat. Dat motiveert enorm.”

 

Elyse pakte tijd voor haarzelf en leerde fotograferen

 

Kinderen op bed, camera uit de tas

Elyse studeert vooral ’s avonds, nadat ze haar kinderen op bed heeft gelegd. De cursus fotografie kost haar zo’n 3 uur per week aan vrije tijd. “Het fijne aan een thuisstudie is dat je zelf bepaalt wanneer je tijd hebt om te leren. Als ik een keer geen tijd heb, dan is dat ook oké. Die vrijheid zorgt dat het leuk blijft, in plaats dan dat het een verplichting wordt.”

 

 

Eerste opdrachten

Elyse’s talent blijft ook bij anderen niet onopgemerkt. Zo tikte ze via haar NHA-leraar een heuse opdracht voor NHA op de kop. En de foto’s die ze van haar kinderen maakt, hangen bij de hele familie aan de muur. “Het is leuk om te merken dat mijn omgeving zo enthousiast is. Daardoor probeer ik ook steeds weer nieuwe dingen. Zo deed ik laatst nog een buitenshoot met familie.”

 


 

En door

En als de kersverse fotografe dadelijk klaar is met de opleiding? “Dan kan ik alle kanten op. Ik kan niet wachten om de komende tijd lekker de deur uit te gaan, de wereld vast te leggen door mijn lens en mezelf te blijven ontwikkelen.”

 

Elyse deed een foto cursus van NHA als thuisstudie. Wat is het laatste dat jij voor jezelf deed? Dit is jouw tijd!

 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!