Gratis studiegids

Keyboard  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Keyboard Winnaar Website van het jaar
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€438,00
219,00
of betaal
16 x €15,50
4/5

Beoordeeld door 6 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 16 maanden
ALGEMEEN

Binnen vier weken je eerste nummers op het keyboardDenk je dat keyboard leren spelen aangeboren muzikale gaven vereist? Dat is een misverstand. Met de cursus Keyboard van NHA leert iedereen spelen. Ook als notenschrift nieuw voor je is.  

In deze cursus maak je kennis met het keyboard door middel van vingeroefeningen. Je speelt eerst met één hand en daarna met twee.

Je leert het notenschrift kennen. Akkoorden, maatsoorten herkennen en de betekenis van de viool- en de bassleutel: voor je er erg in hebt, heb je het spelen op een keyboard in de vingers.

Alle stijlen

De meest uiteenlopende stijlen komen in de keyboard cursus aan bod: van country tot heavy metal en van disco tot barok.

Vanaf de eerste les leer je bekende melodieën spelen en binnen vier weken beheers je enkele songs.

Bij de keyboardcursus horen ook luisteroefeningen. Luister naar muziek en muziekfragmenten die de lesstof ondersteunen.

Neem je eigen spel op. Stuur je opname naar je leraar of lerares. Je ontvangt vervolgens aanwijzingen die je spel verbeteren.

Een veelzijdig instrument

Het keyboard is een eenvoudig bespeelbaar en daardoor een geliefd instrument. Op allerlei soorten feesten en op recepties waar live muziek wordt gespeeld is het keyboard onmisbaar. Het is altijd een bron van plezier voor gasten en feestgangers. Walsen, schuifelen of swingen; uit het keyboard kunnen alle soorten ritmes en klanken moeiteloos tevoorschijn worden getoverd. Soms klinkt er een accordeon, soms een elektrische gitaar, een viool of zelfs een compleet orkest. Door het indrukken van een aantal knoppen kan het keyboard eenvoudig geprogrammeerd worden. Ook jij kunt binnenkort degene zijn die iedereen op een feest verrast met het spelen van mooie melodieën of populaire songs, en het laten klinken van swingende ritmes.

PROGRAMMA

Programma Keyboard

Het keyboard bevat vele programmeerfuncties die je kunt inschakelen. Maar melodieën ontstaan niet vanzelf door op een knop te drukken. Daarom is het belangrijk dat je op het toetsenbord leert spelen. In deze keyboardcursus laten we je op een plezierige manier kennismaken met vele vingeroefeningen.

De lessen zijn zo opgebouwd dat je eerst met één hand en daarna met twee handen leert spelen. Het notenschrift leer je spelenderwijs kennen. Ook het spelen van akkoorden en het herkennen van maatsoorten komen aan de orde. Enige kennis van muziektheorie zal je helpen de mogelijkheden van het instrument helemaal te benutten. Dus ook wanneer jij al keyboard speelt maar geen noten kunt lezen is deze cursus erg nuttig. Terwijl je thuis oefent, ontdek je stap voor stap de vele mogelijkheden van dit boeiende instrument. Na 4 weken kun je al aardig wat songs spelen.

Cursus Keyboard

Al vanaf de eerste les leer je bekende melodieën spelen. Later kun je hier helemaal jouw eigen invulling aan geven. De meest uiteenlopende stijlen komen in de cursus Keyboard aan bod. Jouw leraar geeft je de mogelijkheid om zowel populaire als klassieke muziek te maken. Dit instrument biedt zoveel mogelijkheden als er smaken zijn: van country, disco, rock en pop tot heavy metal!

Bij de cursus Keyboard horen ook luisteroefeningen. De stof die in een les wordt behandeld, wordt in deze oefeningen ten gehore gebracht.

Inclusief digitale geluidsbestanden

De lessen zijn voorzien van luister- en speeloefeningen. De geluidsbestanden vind je digitaal terug in jouw online leeromgeving Plaza. Je kunt deze geluidsbestanden afspelen op je computer of tablet of kopiëren naar jouw smartphone.

Cursus Keyboard EXTRA UITGEBREID

De cursus Keyboard EXTRA UITGEBREID bestaat uit 96 lessen (dus 48 meer!). Stap voor stap leer je spelen op dit fantastische instrument. Zo ontwikkel je jouw muzikale kunnen nog verder. Welke variant je ook kiest, je zult al snel met veel plezier jouw eerste melodieën spelen.

Beide cursussen beginnen op hetzelfde niveau.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Keyboard

Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

De cursus Keyboard  ontvang je in enkele deelzendingen wanneer je kiest voor Extra Uitgebreid. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Keyboard uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (per post of via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Keyboard, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur cursus Keyboard

Beginners

Voor beginners duurt de cursus Keyboard 16 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Extra uitgebreid

De extra uitgebreide cursus Keyboard duurt 24 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur een e-mail.

KEYBOARD

KeyboardSpecificaties

 • 61 aanslaggevoelige toetsen;
 • LED beeldscherm;
 • 128 midi instrumenten + drumkit;
 • 100x automatische begeleidingen;
 • 1- of meervinger akkoorden;
 • intro, einde en fill-in functie;
 • opname- en afspeelfunctie;
 • zelf ritmes programmeren;
 • 12x demosongs;
 • 5x instellinggeheugen;
 • hoofdtelefoonaansluiting;
 • sync - split.

Als je onze cursus Keyboard spelen (16 maanden) wilt volgen, maar nog niet in het bezit bent van een professioneel keyboard, hebben wij een mooie aanbieding voor jou. Samen met een van de grootste keyboardfabrikanten, selecteerden wij het professionele Diamond keyboard. Door dit keyboard in grote aantallen in te kopen, kunnen wij je een aantrekkelijk aanbod doen. Bij deelname aan onze cursus keyboard betaal je slechts € 69,- voor dit professionele keyboard!

Het kan nog voordeliger! GRATIS ZELFS!

Bij de cursus Keyboard spelen EXTRA UITGEBREID (24 maanden), betaal je zelfs helemaal niets voor dit kwalitatieve instrument. Aan het einde van de cursus ontvang je namelijk het aankoopbedrag (€ 69,-) terug op jouw bankrekening. Nadat je alle lessen hebt ontvangen, stuur je onderstaande waardebon op. Vervolgens storten wij het bedrag direct op jouw bankrekening. De cursus Keyboard EXTRA UITGEBREID biedt enkel voordelen! Profiteer van deze onweerstaanbare aanbieding.

Bestellen

Wil je het Diamond keyboard bij jouw cursus ontvangen, geef dit dan aan bij inschrijving. Je ontvangt het keyboard én de eerste lessen snel in huis. Natuurlijk kun je het keyboard ook tijdens de cursus nog bestellen.

Garantie

Je ontvangt 1 jaar volledige fabrieksgarantie op jouw Diamond keyboard. NHA registreert de exacte aankoopdatum voor jou. Bij het Diamond keyboard ontvang je een uitgebreide gebruiksaanwijzing.


REVIEWS

Reviews

4/5
Keyboard

Leuke cursus! Prima idee om geluidsbestanden te gebruiken bij de te spelen stukjes. Goede opbouw en balans in theorie, oefenen en spelen. Huiswerk vragen zijn in eerste lessen heel theoretisch georienteerd. Als je die via Plaza wiI verzenden is dat nogal en gedoe (bv hoe teken je maatstrepen als je notenschrift niet in je word document kunt kopiëren en plakken?). Huiswerk wordt niet snel nagekeken. Docent houdt zich waarschijnlijk aan verzendschema van de lessen, terwijl ik in praktijk nu sneller ben dan het schema.

3/5
Keyboard

goed

4/5
Keyboard Extra Uitgebreid

De cursus is makkelijk te volgen, maar sommige informatie is niet duidelijk weer gegegeven

4/5
Keyboard

ben pas begonnen met de cursus, ben tot nu toe erg tevreden

LESGELD

Lesgeld

Keyboard
€438,00 €219,00
of betaal 16x 15,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€438,00 €219,00
of betaal 16x 15,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Keyboard Extra Uitgebreid
€838,00 €419,00
of betaal 24x 19,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€838,00 €419,00
of betaal 24x 19,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding

4/5

Leuke cursus! Prima idee om geluidsbestanden te gebruiken bij de te spelen stukjes. Goede opbouw en balans in theorie, oefenen en spelen. Huiswerk vragen zijn in eerste lessen heel theoretisch georienteerd. Als je die via Plaza wiI verzenden is dat nogal en gedoe (bv hoe teken je maatstrepen als je notenschrift niet in je word document kunt kopiëren en plakken?). Huiswerk wordt niet snel nagekeken. Docent houdt zich waarschijnlijk aan verzendschema van de lessen, terwijl ik in praktijk nu sneller ben dan het schema.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!