Menu

Aquarelleren  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Aquarelleren
Gratis_materialenpakket_blauw
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€458,00
229,00
of 
14 x €18,00
4.5/5

Beoordeeld door 15 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 14 maanden
ALGEMEEN

Maak je eigen meesterwerken met de cursus Aquarelleren

Altijd al mooie aquarellen willen maken? De cursus Aquarelleren van NHA biedt zelfs beginners de kans om deze schildervorm te leren. Bijkomend voordeel: aquarelleren is een ontspannende hobby die je veel voldoening geeft.

1001 mogelijkheden

Aquarelleren is een kunstvorm met eindeloos veel mogelijkheden. In de eerste lessen van de cursus leg je de basis voor het ontwikkelen van jouw creativiteit met behulp van aquarelverf.

Eerst leer je de verschillende materialen kennen zoals:

 • aquarelverf;
 • penselen;
 • aquarelpapier en andere benodigdheden.

Daarna pas je uiteenlopende technieken toe zoals nat op droog, lijnen en vlakken, vloeimengingen en glacistechniek. Stap voor stap ontwikkel je de aquareltechnieken.

Gratis starterspakket

NHA heeft een uniek en gratis starterspakket samengesteld. In het pakket vind je aquarelpapier, penseel, aquarelverf,  en een potlood. Zo heb je direct alle materialen in huis om zelf de prachtigste aquarelwerken te maken. 

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Programma Aquarelleren

Aquarelleren is een kunstvorm die eindeloos veel mogelijkheden biedt. In de eerste lessen van de cursus Aquarelleren leg je de basis voor de ontplooïng van je creativiteit met aquarelverf.

 • Raak vertrouwd met de verschillende materialen; aquarelverf, penselen, aquarelpapier en verdere benodigdheden.
 • Leer uiteenlopende technieken toe te passen; zoals nat op droog, lijnen en vlakken, nat op nat, vloeimengingen en glacistechniek.
 • Ontwikkel je eigen aquareltechniek. Met leuke kleuroefeningen leer je kleuren verzwakken, versterken, oplichten en donkerder maken. Je mengt kleuren, schildert grote vlakken. Al gauw schilder je bloemen, stadsgezichten, interieur en stillevens.
 • Ontspan en laat je inspireren door buiten bezig zijn met aquarelleren. Bomen, takken, landschappen, wolken, water, tuinen, mist en nevel, je legt het vast op het gevoelige aquarelpapier. Je leert technieken zoals glaceren, wassing, deppen, spatten, oplichten, raderen, krassen, Siberische inkt, potlood, Oost-Indische inkt, kleurpotlood en quache.
 • Leer je aquarelwerken goed te verzorgen en lijst de mooiste exemplaren uit jouw collectie in. Door ze een mooi plaatsje in jouw huiskamer te geven, kan ook je omgeving meegenieten van jouw zelfgemaakte kunstcollectie.

Een zelfgemaakte aquarel als cadeau is natuurlijk uniek en wordt enorm gewaardeerd. Uiteraard is het ook zeer de moeite waard om je kunstwerken te bewaren in een mooie map: de pronkstukken uit jouw collectie in boekvorm: de droom van iedere kunstenaar!

Oefening baart kunst

Aquarelleren is namelijk een echte doe-cursus. Veel oefenen is zeer belangrijk. Door het aanleren van de juiste technieken zie je de resultaten van je werk verbeteren. Aan de hand van een prachtig geïllustreerd naslagwerk raak je bekend met de verschillende aspecten van de aquarelleerkunst.

REVIEWS

Reviews

4/5
Aquarelleren

Bij thuisstudies heb je zelf de regie over je planning. Zo ervaar je minder druk. Wel is enige zelfdiscipline een vereiste. Het digitaal opsturen van het huiswerk is echt perfect. Geen gedoe met enveloppen etc. En je heb snel een reactie van je studiebegeleider.

5/5
Aquarelleren

Ik ben erg tevreden met de opzet van de cursus - die is gedegen en alle onderdelen komen aan bod. Ook de begeleiding van de docent is prima.

3/5
Aquarelleren

Het handboek is wel goed en systematisch samengesteld ! De huiswerkverbeteringen zijn goed. Een "geschreven' en met "prenten" geïllustreerde cursus is eigenlijk NIET IDEAAL voor zo'n praktische opleiding zoals tekenen en schilderen. Teken en schildertechnieken kunnen eigenlijk niet goed geleerd worden met woordelijk beschrijving en stilstaande afbeeldingen. Persoonlijk zoek ik nu heel vaak filmpjes op u- tube waar deze technieken door in de praktijk worden geïllustreerd met de nodige commentaar hoe je best werkt en wat je best vermijd. Door iets in de praktijk te zien werken begrijp je des te beter wat er bedoeld wordt, dan alleen door te zien in het handboek. u-tube heeft natuurlijk heel veel "vlogger"s",maar meestal zijn ze niet zo betrouwbaar; Veelal jonge vloggers die wat creatief aangelegd zijn tonen allerlei "makkelijk- mooie" dingetjes waar zij dan snel succes mee hebben . Er zijn wel een aantal "echte aquarellisten" , die demonstraties geven of ook soms tutorials tegen betaling. De benadering is echter steeds wat anders... Het zou goed zijn dat de SYSTEMATISCHE cursus ook begeleid wordt door SYSTEMATISCH korte praktische praktijklessen onder vorm van filmfragmenten met commentaar. . Dit is wat ik het meeste mis.: ik moet me verhelpen met het zoeken naar geschikte filmpjes op internet, maar de juiste goede voorbeelden vinden is niet steeds makkelijk

4/5
Aquarelleren

De schriftelijke uitleg is duidelijk en goed te volgen. Maar soms is het even worstelen met hoe je het in de praktijk moet uitvoeren. Ik gebruik youtube filmpjes om een beeld te krijgen van de uitleg van de cursus zodat ik beter begrijp wat er bedoeld zijn. Deze filmpjes sluiten niet altijd goed aan bij de les maar geven wel een goede indruk van wat er bedoeld wordt. Het zou misschien een goede aanvulling zijn bij de lessen . bv bij de wet op wet techniek kun je niet lezen hoeveel water je moet gebruiken. nadat ik een aantal filmpjes had opgezocht en bekeken was het veel duidelijker. Zo iets is ook moeilijker om aan de docent te vragen zoiets is makkelijker te begrijpen als je het even ziet wat de bedoeling is. Verder vind ik de cursus super leuk en de docent geeft goede adviezen. Ik heb er veel plezier in. Met vriendelijke groet ***

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Aquarelleren

Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Korting op je NHA-getuigschrift

Geef bij de inschrijving alvast aan dat je na afronding van de cursus het getuigschrift wil ontvangen. Je ontvangt dan 10 euro korting en betaalt slechts 19 euro. 

 

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Aquarelleren uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Aquarelleren, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur opleiding Aquarelleren

De cursus Aquarelleren duurt 14 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur een e-mail.

STARTERSPAKKET

Starterspakket

Speciaal voor jou heeft NHA een uniek en gratis starterspakket samengesteld. Dit pakket bestaat uit o.a.:

 • Potlood 2B
 • Aquarelblok
 • Aquarelpenceel Van Gogh 191. Size: 12
 • Aquarelverfset v Gogh Talens 6x10 ml 20PS106
  Kleuren;
  • 269 - azogeel middel
  • 331 - kraplak donker
  • 370 - permanentrood licht
  • 506 - ultramarijn donker
  • 254 - permanent citroengeel
  • 535 - ceruleumblauw

Met deze artikelen heb je alles in huis om de prachtigste aquarelwerken te gaan maken. Gedurende de cursus kan het aanschaffen van extra materialen nodig zijn. De materialen zijn niet via NHA bij te bestellen

 

CREATIES

Creaties van cursisten

Gemaakt door cursist(e) Wendy van Dodewaard

Gemaakt door cursist(e) Marianne Noiman

Gemaakt door cursist(e) Heleen Driessen

 

Gemaakt door cursist(e) Heleen Driessen

Gemaakt door cursist(e) Heleen Driessen

Gemaakt door cursist(e) Marianne Noiman

Gemaakt door cursist(e) Marianne Noiman

Gemaakt door cursist(e) Heleen Driessen

Gemaakt door cursist(e) Wendy van Dodewaard

LESGELD

Lesgeld

Aquarelleren
€458,00 €229,00
of  14x 18,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€458,00 €229,00
of  14x 18,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Tablet incl. toetsenbord of headphone

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

Ik ben erg tevreden met de opzet van de cursus - die is gedegen en alle onderdelen komen aan bod. Ook de begeleiding van de docent is prima.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!