Gratis studiegids

Kinderverhalen Schrijven  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Kinderverhalen Schrijven Winnaar Website van het jaar
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€338,00
169,00
of betaal
12 x €15,50
5/5

Beoordeeld door 6 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
ALGEMEEN

Schrijf kinderboeken met de cursus Kinderverhalen Schrijven

Vond je het als kind al prachtig als je vader of moeder boeken voorlas? Lees je nu graag zelf voor? Kinderen zijn dankbare luisteraars. Maar misschien is er een nóg grotere uitdaging: lees je zelfgeschreven kinderverhaal voor.

Je wilt de fantasie en belevingswereld van kinderen doorgronden? Volg de cursus Kinderverhalen Schrijven en schrijf je eerste kinderboek. Tijdens de cursus leer je vaardigheden die je inzet als je spannende, grappige en ontroerende kinderverhalen schrijft.

Een cursus voor boekenwurmen?

Is deze cursus bedoeld voor boekenwurmen met een hoog academisch denkniveau en een afgeronde universitaire studie? Welnee. Sommige van de best verkopende kinderboekenschrijvers hebben nog net hun basisschool afgerond en stopten halverwege de middelbare school. De cursus Kinderverhalen Schrijven vereist geen vooropleiding.

Schrijf verhalen waarin kinderen zich herkennen

Leer schrijven voor kleuters, kinderen in de basisschoolleeftijd en voor tieners. Leer de belevingswereld van elke leeftijdsgroep kennen. Ontdek hoe je verhalen aanpast aan de levensfase van kinderen. Schrijf verhalen waarin kinderen zich herkennen. Ontdek in de cursus aan welke voorwaarden kinderverhalen voldoen die jij zelf goed vindt. Leer welke stijlen je tot je beschikking hebt. Leer schrijven vanuit verschillende perspectieven. Breng een spanningsboog aan en schrijf dialogen.

Kinderboekenschrijver met ambitie?

Wil je meer dan schrijven en voorlezen? Je docent, zelf een auteur, biedt je inzicht in de markt voor kinderverhalen. De leraar maakt je wegwijs in de wereld van uitgevers.

PROGRAMMA

Programma Kinderverhalen Schrijven

Schrijven in kindertaal

Elke leeftijdsgroep heeft een eigen belevingswereld. Leer jouw verhalen aan te passen aan deze bewegingswereld. Je kruipt als het ware in de huid van het kind. Je leert schrijven voor kleuters en voor oudere kinderen. Het is belangrijk om goed te letten op het juiste taalgebruik. De manier waarop je schrijft moet herkenbaar zijn voor het kind. In de lessen vind je vele handreikingen om een verhaal te laten aansluiten bij de wereld van het kind. Een eigen wereld, met eigen fantasieën en gedachten.

Achtergronden van het kinderverhaal

Om een goed kinderverhaal te kunnen schrijven is het nuttig iets te weten over de geschiedenis van kinderverhalen. Welke eisen werden vroeger aan een kinderverhaal gesteld? En heeft een kinderverhaal van deze tijd nog dezelfde functie als pakweg vijftig jaar geleden? Iedereen heeft te maken met een voortdurend veranderende maatschappij. Ook kinderen staan midden in een samenleving waarin normen en waarden verschuiven en taalgebruik verandert. De achtergrondinformatie die je in deze cursus geboden wordt, helpt je om kwaliteit in jouw verhalen te brengen.

Een complete cursus

Een kinderverhaal moet aan een aantal voorwaarden voldoen. In de zorgvuldig geschreven lessen wordt je duidelijk gemaakt welke verschillende stijlen je kunt hanteren, vanuit welke perspectieven je kunt schrijven, hoe je een "spanningsboog" aanbrengt en hoe een goede dialoog tot stand komt.

Je leert een verhaal op schematische wijze voorbereiden en analyseren. Ook maak je kennis met het schrijven voor kinderen met leesproblemen en met factoren die het leesgedrag beïnvloeden. Fabels, sprookjes, lectuur en literatuur: alle genres en categorieën worden in de lessen besproken. Jouw docent, zelf auteur, en tevens jouw redacteur, zal zeker niet nalaten je inzicht te geven in de "markt" voor kinderverhalen. Het zou tenslotte zonde zijn om jouw verhalen op de boekenplank te laten verstoffen. Hoe meer kinderen er van kunnen genieten, des te beter.

Bovendien kan dit je een aantrekkelijke bijverdienste opleveren. Je hoeft voor deze cursus geen speciaal materiaal aan te schaffen. Werk je liever niet op een computer? Dat is geen probleem. Je kunt je huiswerk ook handgeschreven inleveren. In het lesmateriaal tref je alle informatie aan die je nodig hebt.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Kinderverhalen Schrijven

Een NHA getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Elke maand ontvang je nieuwe lessen van jouw hobbycursus in huis, waardoor je telkens weer geprikkeld wordt om lekker met jouw hobby bezig te zijn. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Kinderverhalen Schrijven uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (per post of via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-cursussen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Kinderverhalen Schrijven, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen
 • lessen bestuderen
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 077-30 67 000 of stuur een e-mail.

REVIEWS

Reviews

5/5
Kinderverhalen Schrijven

Ik vind het een hele leuke cursus om te volgen. De lesstof is heel duidelijk om te volgen. De lerares is heel vriendelijk en de aandachtspunten die ze geeft op je huiswerk zijn vriendelijk en opbouwend. Ik heb geen enkel commentaar of kritiek op de cursus.

5/5
Kinderverhalen Schrijven

om de zoveel tijd doe ik een cursus, maar altijd via nha. Alles is altijd goed voor elkaar. De lesstof is duidelijk in elkaar gezet zodat iedereen het kan doen. en alles word altijd geleverd. Ook de docenten kijken snel het huiswerk na en zodra een docent verhuist krijg je daar meteen bericht over. Deze cursus heb ik nog niet echt doorgebladerd want ik doe het nou direct via de plaza, maar het bevalt erg goed. Doordat de geschiedenis van het schrijven zo breed beschreven word hou je de drive vast om te beginnen aan weer een nieuwe opdracht.

4/5
Kinderverhalen Schrijven

NHA geeft mij de mogelijkheid om langer over de cursus te doen dan de aangegeven tijd, maar ik had ook graag de gelegenheid gehad sneller te gaan dan de aangegeven tijd. De cursus zelf kan ik nog niet goed beoordelen, ben nog maar bij les 5 van de 48.

5/5
Kinderverhalen Schrijven

Ik zou graag feedback ontvangen op mijn ingezonden huiswerk. En aan het begin van mijn cursus heb ik een vraag aan de helpdesk gesteld waar ik tot op heden geen antwoord over heb ontvangen. Verder is de cursus goed en duidelijk geschreven. De site werkt goed en het huiswerk word snel nagekeken.

LESGELD

Lesgeld

Kinderverhalen Schrijven
€338,00 €169,00
of betaal 12x 15,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?De meeste cursisten kiezen voor persoonlijke begeleiding van een docent. De docent controleert jouw huiswerk en beantwoordt eventuele vragen. Uniek bij NHA: je krijgt 5 jaar lang begeleiding!
€338,00 €169,00
of betaal 12x 15,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt

5/5

Ik vind het een hele leuke cursus om te volgen. De lesstof is heel duidelijk om te volgen. De lerares is heel vriendelijk en de aandachtspunten die ze geeft op je huiswerk zijn vriendelijk en opbouwend. Ik heb geen enkel commentaar of kritiek op de cursus.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!