Bloemschikken  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Bloemschikken
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
319,00
of 
4 x €84,00
4.6/5

Beoordeeld door 25 student(en)

 • Met begeleiding van vakdocent
 • Leuke praktijkopdrachten
 • Verschillende technieken
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 4 maanden
ALGEMEEN

Maak de mooiste bloemstukken met de cursus Bloemschikken

Mensen houden van bloemen. Houd jij van bloemen? Ben je graag creatief met je handen bezig? Volg de cursus Bloemschikken.

Bloemschikken, ook wel bloemsierkunst genoemd, is het vormgeven of creëren van werkstukken met bloemen, blad, takken en mos. Is het een hobby? Is het kunst? Is het een professionele vaardigheid?
 

Leer zelf de mooiste bloemstukken maken

De cursus Bloemschikken bestaat uit 16 afwisselende lessen. Bij de lessen zitten praktische stap voor stap foto’s.

Een goede theoretische basis is belangrijk. Praktijk en theorie versterken elkaar. Daarom leer je bij elke les de theorie waarmee je vervolgens direct aan de slag kunt.

Van gereedschap gebruiken tot op draad zetten, vormen en lijnen toepassen en nog veel meer: aan het eind van de cursus Bloemschikken weet je precies hoe je bloemstukken in verschillende stijlen maakt.

Voorkennis?

De cursus Bloemschikken is bedoeld voor iedereen die bloemstukken wil leren maken of hier meer over wil leren. Speciale voorkennis heb je niet nodig.

Als je wel ervaring in het bloemschikken hebt, is de cursus ideaal om je kennis op te frissen en verder uit te breiden.

Gratis naslagwerk

Bij de cursus Bloemschikken ontvang je een naslagwerk waar je makkelijk en snel bloemen in opzoekt. Weet wanneer bloemen leverbaar zijn en bloeien. Erg praktisch!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Programma Bloemschikken

De cursus bestaat uit een ideale combinatie van theorie en praktijk. Naast de praktijkopdrachten zul jij je bij de theorie kunnen verdiepen in de volgende onderwerpen:

 • gereedschap en hulpmiddelen;
 • technieken;
 • stijlen van bloemstukken;
 • op draad zetten van materialen;
 • soorten bloemen;
 • ondergronden;
 • verzorgen van snijbloemen;
 • bijmaterialen;
 • bloemschikregels;
 • geschiedenis van de bloemsierkunst;
 • speciaal bloemwerk;
 • seizoensgebonden bloemwerk;
 • kleuren;
 • vormen en lijnen.

Wat kun en weet je na het volgen van de cursus? 

Na het volgen van de cursus Bloemschikken weet je welke materialen en gereedschappen er gebruikt worden voor het maken van een bloemstuk. Je ontdekt hoe je bloemen verzorgt en welke stijlen en soorten bloemstukken je kunt maken voor diverse gelegenheden. Je leert over stijlen van bloemwerk, welke bloemstukken passen bij welk interieur en hoe je kleuren en vormen op de juiste manier toepast.

Ook leer je hoe je diverse bloemstukken in de praktijk maakt: van klassiek tot modern en van natuurlijk tot experimenteel. Na het volgen van deze cursus maak je bloemwerken met behulp van steekschuim, maar ook handgebonden en draadgebonden. Je kunt ook diverse andere technieken toepassen, zoals vlechten, weven, kransen wikkelen en lijmen.

Je leert de basis van de technieken en stijlen, zodat je verder kunt met het maken van bloemstukken in een stijl die bij jou past. Bij de praktijkopdrachten leef je je creatief uit en heb je de mogelijkheid om met aansprekende materialen en kleuren te werken.

Jouw docent

De auteur van deze cursus is een ervaren florist en is leerkracht bloemsierkunst. Het overbrengen van plezier in het werken met bloemen, en het aanleren van de kennis en kunde van het bloemschikken zijn dagelijkse werkzaamheden van de auteur.

De lessen zijn dan ook vanuit de praktijk geschreven en de informatie is actueel. Jouw docent begleidt je vakkundig bij de theorie- en praktijkonderdelen. Bij de praktijkopdrachten leert hij je de fijne kneepjes van het vak, die net het verschil maken tussen een ‘leuk’ en een ‘prachtig’ bloemstuk.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Bloemschikken, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Bloemschikken

Ik was op zoek naar iets nieuws naast mijn werk en hou van tuinieren en bloemen. De cursus bloemschikken is een erg leuke aanvulling bij deze interesses en ik leer weer nieuwe technieken. Zeer tevreden dus en ook fijn dat ik het in mijn eigen tempo kan doen.

8/10
Bloemschikken

vraagstelling niet altijd even duidelijk. Verder wel OK

10/10
Bloemschikken

Zeer goede cursus met goede theorie en praktijklessen die veel toevoegen. Uitstekende feedback van de docent. Houd rekening met kosten voor aanschaf van materialen en bloemen. Absoluut goede prijs/kwaliteit verhouding. Zeer tevreden.

10/10
Bloemschikken

Leuke opleiding, duidelijke lesstof, alles staat duidelijk en overzichtelijk zichtbaar, zeker een aanrader

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Bloemschikken

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Bloemschikken uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Bloemschikken, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur cursus Bloemschikken

Voor de cursus Bloemschikken staat een studieduur van 4 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

CREATIES

Creaties van cursisten

Gemaakt door cursist(e) Angelique Hanssen

Gemaakt door cursist(e) Angelique Hanssen

Gemaakt door cursist(e) Lisanne Bovendorp

Gemaakt door cursist(e) Lisanne Bovendorp

Krans gemaakt door cursist(e) Sonja Hutschemakers

Gemaakt door cursist(e) Melanie Kapteijns 

Lineair geschikt bloemstuk gemaakt door cursist(e) Sonja Hutschemakers

Biedermeier gemaakt door cursist(e) Sonja Hutschemakers

Gemaakt door cursist(e) Angelique Hanssen

Gemaakt door cursist(e) Angelique Hanssen

Gemaakt door cursist(e) Eva Sadiq

Gemaakt door cursist(e) Eva Sadiq

Gemaakt door cursist(e) Annemiek van der Weide

Gemaakt door cursist(e) Annemiek van der Weide

LESGELD

Lesgeld

Bloemschikken
€319,00
of  4x 84,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€319,00
of  4x 84,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik was op zoek naar iets nieuws naast mijn werk en hou van tuinieren en bloemen. De cursus bloemschikken is een erg leuke aanvulling bij deze interesses en ik leer weer nieuwe technieken. Zeer tevreden dus en ook fijn dat ik het in mijn eigen tempo kan doen.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!