Storytelling  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Storytelling
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€499,00
449,10
of 
5 x €99,00
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 5 maanden
ALGEMEEN

Cursus Storytelling: De start van een onvergetelijke reis

Neem je lezers mee op een onvergetelijke reis met de cursus Storytelling. Een reis vol avontuur, liefde of drama. Ontdek de kracht van storytelling met deze training en leer hoe je meeslepende (commerciële) verhalen schrijft. Creëer werelden, personages en emoties die je lezers in hun greep houden.

Ben jij klaar om dit avontuur aan te gaan? Stap binnen in de wereld van woorden, waar de magie van het vertellen de grenzen van de verbeelding overstijgt. Hier creëer je werelden met een pennenstreek, laat je personages tot leven komen en wek je emoties op die diep doordringen in de harten van je lezers. Dat is wat de Storytelling cursus met je doet.

 

Welkom in de wereld van storytelling!

Deze training Storytelling verwelkomt avonturiers, nieuwsgierigen en verhalenvertellers. Of je nu een gepassioneerde schrijver bent, een marketeer op zoek naar de kracht van verhalen, een docent die effectiever wil communiceren of iemand die gefascineerd is door de kunst van het vertellen, deze cursus past perfect bij jou, ongeacht je huidige niveau van ervaring.

 

Leer gedenkwaardige verhalen te vertellen met deze Storytelling cursus

Of je nu nog nooit een verhaal hebt geschreven of al bekend bent met storytelling, deze cursus opent de deur naar een nieuwe wereld van mogelijkheden. Verhalen zijn universeel en tijdloos en deze training gaat je helpen om ze op een meeslepende en gedenkwaardige manier te vertellen, waar je ook staat in je reis.

 

Breng jouw personages tot leven

Tijdens de cursus Storytelling leer je de geheimen van het verhalen vertellen te ontrafelen. Je zult ontdekken hoe je boeiende verhalen kunt structureren, personages tot leven kunt brengen, emoties kunt oproepen en de kracht van verhalen kunt inzetten om ideeën over te brengen.

 

Een training vol fictieve verhalen, corporate stories en meer

Je gaat aan de slag met verschillende soorten verhalen: fictieve verhalen, corporate stories (bedrijfsverhalen), merkverhalen en maatschappelijke verhalen. Aan de hand van concrete voorbeelden leer je tijdens deze cursus hoe je storytelling kunt toepassen op ieder type verhaal.

Van de basisprincipes tot geavanceerde technieken, je krijgt de tools en kennis om de kunst van storytelling te beheersen en jouw verhalen tot leven te brengen op een manier die blijft hangen bij je publiek.

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma cursus Storytelling

Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Doelen van verhalen
 • De basis en opbouw van een goed verhaal
 • The Hero’s Journey
 • Soorten verhalen en hun kenmerken
 • De wetenschap achter storytelling
 • Gedragsverandering en verhalen
 • Creatief denken
 • Clichés vermijden

 

Laat je meevoeren door de magie van storytelling

Tijdens je reis door de wereld van storytelling word je begeleid door talloze inspirerende voorbeelden. Ook je docent helpt je om werelden en personages tot leven te wekken en emoties over te brengen.

Jouw ‘Hero’s Journey’ staat op het punt van beginnen! Laat je meevoeren door de magie van storytelling en start vandaag nog met deze cursus.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en vanuit thuis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma. Om dit diploma te behalen, dien je deel te nemen aan het praktijkexamen.

 • Praktijkexamen
  Het praktijkexamen is een praktische opdracht die je thuis uitvoert. 

Wanneer je voor het examen een 5,5 of hoger haalt, ontvang je het NHA Instituutsdiploma Storytelling

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Storytelling valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze cursus Storytelling uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Storytelling, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Storytelling duurt 5 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Storytelling

€499,00 €449,10
of  5x 99,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€499,00 €449,10
of  5x 99,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!