Gratis studiegids

Een leuke hobby zoeken doe je zo!

Je wist waarschijnlijk al dat het hebben van een hobby erg belangrijk is. Maar een leuke hobby zoeken is niet eenvoudig. Geen zorgen! Je bent hier op de juiste plek om inspiratie op te doen. Bij NHA weten we namelijk alles over leuke hobby’s en wij helpen jou graag verder in jouw zoektocht naar die ene leuke hobby die écht bij jou past.


 Bekijk alle hobbycursussen »

 

Help ik zoek een hobby!

Tijd om aandacht te besteden aan jouw noodkreet ‘help ik zoek een hobby!’. Het zoeken naar een hobby die echt bij jou past, is een geleidelijk proces en kan behoorlijk tijdrovend zijn. Om jou te kunnen helpen in jouw zoektocht, moet je allereerst voor jezelf nagaan waarom je een hobby aan het zoeken bent.

Heb je nog geen hobby? Ben je uitgekeken op je huidige hobby? Of ben je simpelweg op zoek naar een momentje van ontspanning om te kunnen ontsnappen aan de dagelijkse hectiek?

Nu je weet waarom je bezig bent met een hobby zoeken, is jouw zoektocht al een stuk makkelijker geworden. Maak nu voor jezelf een lijstje met de dingen waar jij goed in bent en een lijstje met de dingen die jij nog graag wilt leren of proberen. Bewaar dit lijstje, want we komen hier later op terug.

 

Wist je dat mensen met een hobby
gezonder en gelukkiger zijn?


 

Welke categorie spreekt je aan?

Mensen die een hobby zoeken weten vaak niet welke opties er allemaal zijn. Daarom hebben wij voor jou een lijstje gemaakt met de 8 meest populaire hobbycategorieën. Lees snel verder of klik direct door naar de categorie die jou aanspreekt: 

1. Beauty en wellness
2. Computer
3. Creatief
4. Fotografie en film
5. Huis en tuin
6. Muziek
7. Schrijven
8. Techniek 
  
 

1. Beauty en wellness
 

beauty-en-wellness-hobby-zoeken
 
Heb jij altijd al affiniteit gehad met beauty en wellness? Dan is een hobby in deze categorie misschien hetgeen dat jij zoekt. Een hobby zoeken én vinden kan namelijk ook nieuwe talenten aanwakkeren!

Ben jij bijvoorbeeld gek op nail art? Met de hobbycursus Nail Art leer je thuis in jouw eigen tempo hoe je zelf de mooiste nagelcreaties maakt. Ga je liever aan de slag met wimpers? In de cursus Wimperlifting leer jij hoe je een natuurlijke krul creëert! 

Voor nieuwe ouders is ook de cursus Babymassage een leuke hobbycursus. 

 

Top 3 Beauty & Wellness cursussen

Bekijk alle Beauty & Wellness cursussen »

2. Computer
 

 
Heb jij net op jouw ‘Hobby zoeken’ lijstje geschreven dat jij graag meer wilt leren op computergebied? Dan kun je dit natuurlijk ook gewoon leren als hobby. Ga in jouw vrije tijd aan de slag met het programmeren van een Arduino of leer meer over webdesign. En het mooie is, van je hobby je werk maken is gemakkelijk, want in dit werkveld zijn altijd de nodige vacatures te vinden.

 

Top 3 Computer cursussen

Bekijk alle computercursussen »

3. Creatief
 

Een-creatieve-hobby-zoeken

 
Heb jij net op jouw ‘hobby zoeken’ lijstje geschreven dat je graag creatiever wilt zijn? Dan is een creatieve hobby zoals handletteren of Encaustic Art echt iets voor jou! Of leer naaien voor beginners. Maar ook met een cocktail cursus kun jij bijvoorbeeld je creativiteit kwijt in het maken van heerlijke cocktails. Met deze hobby’s kun jij al jouw creativiteit de vrij loop laten gaan en heerlijk thuis ontspannen.

 

Top 3 Creatieve cursussen

Bekijk alle creatieve hobbycursussen »

4. Fotografie en film
 


 
Wanneer je een hobby zoekt, maar niet graag thuis zit, dan kan fotografie zomaar jouw nieuwe passie zijn. Lekker de hort op met jouw camera en prachtige natuurfoto’s maken. Zie jij het al voor je? Wij wel!

 

Top 3 Fotografie & Film cursussen

Bekijk alle fotografie & film cursussen »

 
5. Huis en tuin
 


 
Een hobby zoeken hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je iets moet doen wat je nog nooit eerder hebt gedaan. Wanneer jij dol bent op tuinieren, is een cursus Plantenkennis misschien iets voor jou! Volg een leuke hobbycursus bloemschikken of tuinarchitectuur om je verder te verdiepen in dit onderwerp.

 

Top 3 Huis & Tuin cursussen

Bekijk alle huis & tuin cursussen »
 

6. Muziek

Hobby-in-muziek-zoeken
 
Leef jij een druk en hectisch bestaan? Dan begrijpen wij helemaal dat een hobby zoeken voor jou vooral betekent het vinden van een rustgevend momentje voor jezelf. Van het spelen van muziek krijg je positieve energie en rust in jouw hoofd. Lekker online gitaarlessen volgen of leren piano spelen doe je snel en eenvoudig met een cursus van NHA.

 

Top 3 Muziek cursussen

Bekijk alle muziekcursussen »
 

7. Schrijven
 


 
Hou jij ervan om lekker van je af te schrijven? Dan stop maar met een hobby zoeken! De perfecte hobby voor jou is: Korte Verhalen Schrijven of Kinderverhalen Schrijven.

 

Top 3 Schrijven cursussen

Bekijk alle schrijfcursussen »

8. Techniek
 

 
Hou jij van klussen? Vind je het leuk om dingen te repareren of te creëren? Dan wil jij zeker een hobby zoeken in de techniek. Repareer en onderhoud bijvoorbeeld je eigen (race)fiets met de opleiding Fietsenmaker. Of dompel je onder in autotechniek.

 

Top 3 Techniek cursussen

Bekijk alle techniekcursussen »


 

Vraag een gratis proefles aan!

Hopelijk heb je nu een antwoord gevonden op jouw noodkreet ‘help ik zoek een hobby!’. Vraag nu een gratis proefles aan voor de hobbycursus die jou aanspreekt en ontdek zelf welke hobby het beste bij jou past!  

Staat er niets bij wat jou aanspreekt? Bekijk dan alle hobbycursussen van NHA in verschillende categorieën en wie weet vind je daar jouw droomhobby! Heb jij nog wat meer inspiratie nodig? Lees dan ook onze 20 tips met leuke dingen om te doen


 Bekijk alle hobbycursussen »

Vraag je gratis proefles aan!"Make a habit of trying new things!"

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!