Bierbrouwen  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Bierbrouwen
Inclusief%20gratis%20materialenpakket%201122x315
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
319,00
of 
5 x €70,50
4.8/5

Beoordeeld door 4 student(en)

 • Begeleiding van brouwmeester
 • Incl. gratis materialenpakket
 • Creëer jouw eigen bier
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 5 maanden
ALGEMEEN

Het perfecte biertje, dat brouw je natuurlijk zelf met de cursus Bierbrouwen

Je eigen biertje brouwen, dat klinkt toch als een droom? Met de cursus Bierbrouwen wordt die droom realiteit! Net zolang doorgaan met experimenten totdat je de ideale smaak en look hebt gecreëerd. En dan heb je het ineens: het perfecte biertje. Helemaal zelf gebrouwen, in je eigen keuken, kelder of brouwschuurtje. Nodig snel al je vrienden uit en laat ze kennismaken met de ontdekking van de eeuw. Ze zullen niet weten wat ze meemaken.

Dromen kunnen natuurlijk altijd groter. Niet alleen je vrienden staan versteld van je brouwkunsten, ook cafés staan in de rij om je bier te mogen schenken aan hun gasten. Vol trots zie je even later jouw bier in de schappen van de supermarkt. Niemand kan meer om jou heen. Jij bent dé bierheld van het jaar.

Zie je dit wel zitten? Deze droom kan alleen in vervulling gaan als je de eerste stap neemt. En die eerste stap? Dat is de cursus Bierbrouwen.

 

Proef de kracht van eigen gebrouwen bier

Deze cursus Bierbrouwen is geschikt voor iedereen die altijd commentaar heeft op de smaak van bier. Voor mensen die beweren dat ze het zelf beter kunnen. En voor mensen die denken dat het perfecte biertje niet bestaat.

Voel je je aangesproken? Dan is deze cursus Bierbrouwen jou op het lijf geschreven. Je gaat leren om het perfecte biertje te brouwen. Hét biertje. Het biertje waar zelfs jij geen enkel commentaar op kunt leveren.

Maar ook als ‘gewoon’ bierliefhebber is deze Bierbrouwcursus ontzettend leuk om te volgen. Je gaat met samenstellingen aan de slag, zodat je komt tot het biertje wat jij het allerlekkerste vindt.

Droom jij van een eigen bierbrouwerij? Je start weliswaar in je eigen keuken, maar niets is onmogelijk. Als Nederlander heb je het bloed van een bierbrouwer door je aderen stromen. Het beste bier komt uit eigen land toch? Jouw aangeboren talent voor bierbrouwen zal dan ook worden aangewakkerd met deze cursus. Bierbrouwen was nog nooit zo dicht bij huis. Je leert alles wat je moet weten over het brouwproces.

Iedereen die het leuk lijkt om thuis aan de slag te gaan met brouwen, maar niet weet hoe je hiermee start, daarvoor is de cursus Bierbrouwen ideaal. Het is een ontzettend leuke hobby. Steeds meer mensen ontdekken hoe bijzonder het is om eigen gebrouwen bier te drinken.

 

Bierbrouwcursus: ontdek het geheim achter perfecte smaak

Ontdek het geheim van het bierbrouwen. De cursus neemt je stap voor stap mee in deze fascinerende wereld.

Je duikt in de geschiedenis van het bierbrouwen en gaat kennismaken met bierstijlen. Natuurlijk blijft het daar niet bij. Want het echte werk komt al snel aan bod: het brouwen van je eigen bier. Het hele proces van bierbrouwen wordt met duidelijke stap-voor-stap foto’s aan je uitgelegd.

Behalve het brouwen van het bier zelf, ga je onder andere ook leren hoe je een bierrecept opstelt. Jouw ontwikkeling als bierbrouwer staat voorop.

Duik in de wereld van het bier en ontdek alle geheimen met deze cursus Bierbrouwen.

 

Inclusief professioneel bierbrouwer materialenpakket

Goed materiaal is onmisbaar. En daarom krijg je bij deze Bierbrouwcursus een gratis professioneel bierbrouwer materialenpakket.

In dit pakket vind je onder andere een emmer voor vergisting, thermometers, een kraantje, mout, hop, beugelflessen, beugeldoppen en meer. Niets staat je zo nog in de weg om te starten met bierbrouwen.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Dit is de perfecte cursus voor iedereen met een passie voor bier. Wat ga je zoal leren tijdens de cursus Bierbrouwen? Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

 • De geschiedenis van bierbrouwen
 • Kennismaking met bierstijlen
 • Ingrediënten van bier
 • Introductie van het bierproces
 • Maischen, koken, filteren, koelen, vergisten en bottelen
 • Bier proeven
 • Brouwapparatuur
 • Een bierrecept opstellen
 • Ontwikkeling als brouwer
 • Zelf een brouwerij beginnen

 

Van je allereerste biertje tot een eigen bierbrouwerij. Alles komt aan bod tijdens deze uitgebreide cursus Bierbrouwen.

Durf (weer) te dromen over je eigen brouwerij. Na het succesvol afronden van deze cursus is deze droom namelijk dichterbij dan ooit. En wie weet komt hij wel uit. Maar zolang je de eerste stap niet zet, kom je niet verder.

Zit een eigen bierbrouwerij er niet in? Dan kun je nog altijd tegen iedereen opscheppen dat jij je eigen bier brouwt. Alleen dát is het al helemaal waard.

 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Bierbrouwen, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Bierbrouwen

Erg leuke cursus met uitgebreid cursusmateriaal

10/10
Bierbrouwen

Het was een leuke en leerzame opleiding waarbij de theorie goed aansloot bij de praktijkonderdelen. Studiebegeleiding was uitstekend met goede tips van de docent.

8/10
Bierbrouwen

Leuke cursus, goed en makkelijk geschreven teksten. Docent begeleiding was prima. De huiswerkopdrachten mogen wel wat uitdagender. Wel leuk dat je zelf een bier moet brouwen. Kortom, leuke cursus, aan te bevelen!

10/10
Bierbrouwen

Goed opgezet, de lesstof zit goed in elkaar en de begeleiding is door een docent met ervaring.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Bierbrouwen uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Bierbrouwen, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Bierbrouwen staat een totale studieduur van 5 maanden wanneer je een gemiddeld studietempo aanhoudt. Het gemiddelde tempo ligt op ongeveer 3 uur per week.

Uiteindelijk studeer je met NHA in je eigen tempo. Je kunt dus ook minder lessen per maand bestuderen, wat uiteraard ook invloed heeft op de totale studieduur.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

MATERIALENPAKKET

Materialenpakket Bierbrouwen

Bij de cursus Bierbrouwen ontvang je gratis een materialenpakket zodat jij direct van start kunt met het brouwen van je eigen bier!

In het materialenpakket “Kingdom” van het merk Brewfirm vind je onder andere:

 • Emmer voor vergisting
 • Waterslot
 • Kraantje
 • Thermometer
 • Thermometer strip voor op emmer
 • Reinigingsmiddel 
 • Ingrediënten (mout, hop, gist, suiker) 
 • Een set van 12 beugelflessen inhoud 330ml
 • Een set van 12 beugeldoppen die passen op de beugelfessen

 

 

LESGELD

Lesgeld

Bierbrouwen
€319,00
of  5x 70,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€319,00
of  5x 70,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Erg leuke cursus met uitgebreid cursusmateriaal

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!