Portrettekenen  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Portrettekenen
Inclusief%20gratis%20materialenpakket%201122x315
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
339,00
of 
4 x €89,00
4/5

Beoordeeld door 6 student(en)

 • Incl. gratis materialenpakket
 • Begeleiding van tekendocent
 • Praktijkgerichte cursus
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 4 maanden
ALGEMEEN

Leer gelijkende portretten tekenen met de cursus Portrettekenen

Heb jij ook altijd al goede en gelijkende portrettekeningen willen maken? Portrettekenen is een vak apart. Ook als jij al wel goed kunt tekenen, kan het moeilijk zijn om portretten realistisch over te laten komen. Wil jij ontdekken hoe je die gelijkenissen beter treft? Start dan vandaag nog met de cursus Portrettekenen!

Wat maakt een gezicht nou zo kenmerkend? En wat maakt het zo moeilijk om dit realistisch te tekenen? Dat leer je in de cursus Portrettekenen van NHA! Deze cursus vol voorbeelden en oefeningen biedt de inzichten die jij nodig hebt om van redelijk portrettekenen naar professionele portretten te gaan.
 

Creëer schitterende portretten met deze cursus Portrettekenen

Heb jij nog helemaal geen ervaring met portrettekenen? Of heb je het al wel vaker geprobeerd, maar wil je nu echt leren de gelijkenissen beter te treffen? Dan is deze cursus Portrettekenen voor jou weggelegd!

Op je eigen tempo ontdek jij wat erbij komt kijken om realistische portretten op papier te zetten. Voor je het weet heb jij schitterende portretten getekend. Naarmate je in deze cursus Portrettekenen vordert, zullen je tekeningen aanzienlijk verbeteren. Van redelijk tekenen tot realistische portretten. Vang emoties en geef ze weer in je tekeningen. Stap voor stap word je begeleid zodat jouw tekeningen er professioneel en realistisch uit gaan zien.

En daarvoor hoef je niet te kunnen tekenen of specifieke voorkennis te hebben. Iedereen kan starten met deze cursus. Portrettekenen kun je leren!

 

Ontwikkel je eigen stijl

Je maakt in de cursus Portrettekenen kennis met het (technisch) tekenen van je eigen gezicht, het gezicht van modellen en het tekenen van bijvoorbeeld een groepsportret. Stap voor stap en aan de hand van voorbeelden en oefeningen ontwikkel je al snel de basisvaardigheden. Door steeds nieuwe technieken te proberen ontdek je alle verschillende aspecten van portrettekenen.

Om je eigen stijl te kunnen ontwikkelen in de kunst van het tekenen, is het belangrijk dat je op een bepaalde manier leert kijken. Goed leren kijken is immers het begin van goed leren tekenen. Jouw kennis van de dingen die je ziet, is bepalend voor de manier waarop je ze ziet.

Bij de cursus Portrettekenen krijg je ook een gratis materialenpakket waarmee je direct aan de slag kunt! 
 

Leer realistische portretten tekenen

Tijdens deze cursus Portrettekenen leer jij daarom de achtergrondinformatie die je nodig hebt om de algemene kenmerken van een gezicht te onderscheiden van de specifieke kenmerken. Dat heb je nodig om gelijkenissen beter te treffen en realistische portretten te tekenen.

Ook het herkennen van de houding en gebaren is hierin essentieel. Op die manier kun je namelijk niet alleen een realistisch gezicht op papier zetten, maar geef je jouw portret ook karakter. Door het gebruik van allerlei hulpmiddelen en veel te oefenen verbeter jij snel jouw tekenkunsten.

Met deze cursus Portrettekenen ontwikkel jij je tekentalent in jouw eigen tempo. Tekenen is tenslotte een hobby die je voor jouw plezier doet en die je veel voldoening en ontspanning zal geven. Al snel zul je ook jouw eigen anatomie ontdekken om zo jouw eigen gezicht op schetsmatige wijze op papier te kunnen zetten.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

De cursus Portrettekenen is opgebouwd uit diverse thema’s en/of onderwerpen. Hierdoor maak je kennis met de verschillende materialen en technieken en hun toepassingen. De volgende thema’s en onderwerpen komen onder andere aan bod:

 • Verschillende technieken
  Ieder materiaal vergt een speciale tekentechniek. We leren je in deze cursus Portrettekenen daarom hoe je verschillende potloden gebruikt en hoe je een vloeiend kleurverloop bereikt. Ook leer je de plaatsing van het getekende op jouw papier en de juiste manier van schetsen.
 • Passen en meten
  Je leert om met makkelijke tekenbenodigdheden te passen en te meten. Het oog is daarbij het belangrijkste meetinstrument.
 • Anatomie
  De anatomie van het hoofd en de afzonderlijke onderdelen komen uitvoerig aan bod in deze Portrettekenen draait immers om twee specifieke hoofdzaken, anatomie en specifieke kenmerken van het gezicht.
 • Observatie
  Om karaktertrekken en psychische aspecten te ontdekken moet er geobserveerd worden. 
 • Perspectief en compositie
  Na de eerste schetsen is het belangrijk om dieper op de stof in te gaan. Het perspectief en de compositie zijn belangrijk voor De cursus gaat daarom dieper in op deze onderwerpen, zodat je leert met diepte te tekenen. 
 • Karakter en persoonlijkheid
  Waar eerst observeren globaal wordt behandeld in deze cursus Portrettekenen, worden in deze les bijvoorbeeld ook de houdingen en gebaren bekeken om zo een karakter op de juiste manier op papier te zetten.

 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Portrettekenen, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

6/10
Portrettekenen

Materiaal van zeer goedkope kwaliteit. 12 kleurpotloden van € *** Tekenpapier 24 vellen € ***(met beschadigingen) Tekenpotloden 5 stuks € *** Een pen houder zonder pen Vragen over een kunstwerk interpreteren vind ik niet bij een praktische cursus thuis horen. Begeleiding was duidelijk en zeer goed.

8/10
Portrettekenen

Uitgebreide feedback van docent. Ben daar erg blij mee en geeft stimulans om weer door te gaan met de studie.

8/10
Portrettekenen

zeer leuke opleiding tot dusver, ik ben op de helft. ook zeer goede feedback van de docent. Heb je echt iets aan...

10/10
Portrettekenen

Op een rustige en leerzame wijze wordt voor een beginner de cursus uitgebouwd.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
 

NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Portrettekenen uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Portrettekenen, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Portrettekenen staat een studieduur van 4 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

MATERIALENPAKKET

Materialenpakket

Bij jouw cursus Portrettekenen krijg je een gratis materialenpakket. Zo kun je direct beginnen met oefenen en het maken van jouw opdrachten. Dit pakket bevat o.a.:

 • Schetsboek a4 20 vel
 • Potloden Bruynzeel 2B, 2H, HB, IB en H
 • Kneedgum Conte 2024
 • Schoolpenhouder Conte 1770
 • Oost Indische inkt Talens 11 ml
 • Houtskool Talens 3 stuks in koker
 • Kleurpotloden Tropicolor 12 stuks assorti

LESGELD

Lesgeld

Portrettekenen
€339,00
of  4x 89,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€339,00
of  4x 89,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Op een rustige en leerzame wijze wordt voor een beginner de cursus uitgebouwd.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!