Menu
Gratis studiegids

Interieurstylist  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Interieurstylist Winnaar Website van het jaar
Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€598,00
299,00
of betaal
6 x €55,00
4.2/5

Beoordeeld door 22 student(en)

 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: Erkend diploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Opleiding interieurstylist: Creëer droominterieurs

Welke kleuren en materialen passen goed bij elkaar? Hoe kun je de wensen van klanten verwerken in een uniek droominterieur? Laat je creativiteit de vrije loop en ontwikkel je interieurstyling skills met de opleiding interieurstylist. Jij leert hoe je verschillende stijlen tot uiting laat komen, hoe je een ruimte optimaal gebruikt en hoe je sfeer creëert.

 

Praktijkgericht mét erkend diploma

De interieurstyling opleiding van NHA is erg praktijkgericht. Je gaat aan de slag met de theoretische basis om kennis op te doen, maar deze ga je al vanaf de eerste les in de praktijk brengen middels creatieve opdrachten. Je maakt moodboards, levert complete stylingplannen op en tekent gedetailleerde plattegronden. Alle vaardigheden die je nodig hebt als interieurstylist, ontwikkel je in deze cursus. Ook leer je over specifieke onderwerpen zoals kleuren, verf, raamdecoratie, verlichting en textiel.

Kies na afloop van de interieurstylist opleiding een theoretisch en mondeling examen. Je ontvangt dan een erkend EHCB diploma.

Carrièremogelijkheden na de interieur opleiding

Na deze interieurstyling opleiding kun je aan de slag als zelfstandig interieurstylist. Ga voor je eigen klanten aan de slag met het geven van advies en het maken van een styling plan. Of bedien zakelijke klanten: denk aan hotels, restaurants, kantoren en scholen. Overal weet jij de juiste sfeer neer te zetten middels interieurstyling. Liever in loondienst? Nadat je deze interieur opleiding hebt afgerond, ben je een aanwinst voor (grote) woonwinkels, waar je klanten kunt adviseren bij de aanschaf van hun meubels en accessoires.

Na de opleiding tot interieurstylist weet straks als geen ander hoe je de specifieke wensen en behoeften van klanten kunt vertalen naar een uniek en passend interieur.

Jouw docent

Mijn naam is Colet; ik ben één van de docenten van deze cursus. Aangezien interieurstyling altijd een hobby van mij was leek het mij leuk en leerzaam om daar verschillende cursussen voor te volgen. In 2012 ben ik voor mijzelf begonnen. Een bedrijf voor interieur en vastgoedstyling. Aangezien ik al verschillende werkzaamheden deed bij NHA kwam de vraag of ik docent wilde worden. Ik doe  dit met veel plezier en creativiteit.

 

Creatief advies geven

Een groot onderdeel van je toekomstige werkzaamheden is het geven van interieurstyling advies. Tijdens de opleiding Interieurstylist leer je dan ook hoe je een passend advies opstelt en overbrengt. Je gaat aan de slag met alle aspecten van het interieur, van vloeren tot wanden en van grote meubels tot accessoires. Alles moet optimaal op elkaar aansluiten en één geheel vormen. Uiteraard hou je rekening met het budget van je klant. Tenslotte giet je je advies in een mooi plan, zodat de klant er zelf praktisch mee aan de slag kan.

Voor wie is de opleiding Interieurstylist geschikt?

Heb jij de ambitie om als interieurstylist aan de slag te gaan? Of heb je persoonlijke interesse in interieurstyling en wil je je kennis op dit gebied vergroten? Dan is de Interieurstylist opleiding geschikt voor jou. Na afronding van deze opleiding kun jij aan de slag als gediplomeerd stylist en kun jij woon- en werkruimtes mooi, functioneel en stijlvol inrichten op basis van je eigen creativiteit én de wensen van je klanten.

Combinatie Interieurstylist & SketchUp (3D tekenen)

Wil jij meteen leren hoe je op professionele wijze een 3D-ontwerp van een woning maakt? Veel cursisten volgen naast de opleiding Interieurstylist ook de cursus SketchUp (3D tekenen). Deze thuisstudies passen goed bij elkaar en vormen een logische, extra voordelige combinatie.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma opleiding Interieurstylist

Deze interieur opleiding is ontzettend praktijkgericht opgezet. Dit betekent dat je niet alleen met de theoretische basis aan de slag gaat, maar ook meteen de praktische toepassing ervan. Zo komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod.

 • Je leert een mindmap maken en leert een woonstijl visueel maken middels een moodboard.
 • Je leert hoe kleuren overkomen op mensen, hoe je kleuren het beste kunt combineren (hoofdkleuren en accentkleuren), en hoe je een colorkey maakt;
 • Je leert de praktische eigenschappen én effecten van diverse soorten vloeren, wandbekledingen en raambekledingen;
 • Je leert alles over verlichting, wat voor effect het heeft op het interieur, en hoe je een lichtplan maakt;
 • Je leert over accessoires en wat ze toevoegen aan een ruimte;
 • Je ontwikkelt complete concepten, leert ruimtes inrichten en hoe je dit allemaal visueel kunt maken;
 • Je gaat aan de slag met het maken van plattegronden, en gaat deze vervolgens uitwerken in kleur;
 • Je begint met het maken en vullen van een portfolio.

 

Projectopdrachten

Nadat je het gestructureerde lesprogramma hebt gevolgd, krijg je twee projecten. Je gaat dan aan de slag met het maken van een compleet interieuradvies voor zowel een particuliere als een zakelijke klant.

REVIEWS

Reviews

5/5
Interieurstylist + SketchUp

Super leuke creatieve opleiding. Erg duidelijke feedback van de docente en snelle reactie.

4/5
Interieurstylist + SketchUp

De cursus is tot nu toe overzichtelijk, leerzaam en leuk. Echter vind ik het contact met de begeleiders erg lastig en had gehoopt op meer feedback.

3/5
Interieurstylist

Ik vind het een leuke cursus! Het is wel wat oppervlakkig wat kennis betreft. Ik denk dat het voor het beroep uiteindelijk goed is om veel meer kennis te hebben van de verschillende materialen / technieken etc. Daarnaast zou ik het fijn vinden als er veel meer afbeeldingen worden gebruikt. Soms staat er een stuk uitleg over bijvoorbeeld verschillende soorten stoffen of verschillende soorten leer. Dan is het prettig als er meer afbeeldingen worden gebruikt, zodat het gelijk duidelijker wordt hoe het er uit ziet of hoe het wordt toegepast.

4/5
Interieurstylist

De opleiding Interieurstylist is professioneel opgezet qua studieinhoud en begeleiding. Ik leer veel van de theorie, de opdrachten en de kritische feedback van de docent. En het is een erg leuke opleiding!

DIPLOMA

Diploma Interieurstylist

Je kunt de opleiding Interieurstylist afsluiten met een diploma van het examenbureau EHCB of met een NHA-getuigschrift. EHCB is een erkend, onafhankelijk en landelijk opererend examenbureau dat examens afneemt en diploma’s uitreikt op het gebied van de creatieve beroepen.


Diploma EHCB

Het examen van examenbureau EHCB bestaat uit een mondeling en een schriftelijk deel.


Het mondelinge deel

De eindopdracht omvat het uitwerken van twee stylingplannen. In het mondelinge deel presenteer je deze stylingplannen.


Het schriftelijke deel

Het schriftelijke deel bestaat uit meerkeuzevragen en open vragen.


Je kunt je voor dit examen aanmelden bij:
EHCB
Postbus 422
7000 AK Doetinchem
Telefoon: 06-37 44 80 94
E-mail: [email protected]
Internet: www.ehcb.nl

 

Een NHA getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

NHA best beoordeelde online opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Multiscope heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van online opleidingen. Duizenden studenten werden gevraagd hun online opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste online opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. 


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Interieurstylist uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Interieurstylist, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

CREATIES

Creaties van cursisten

Gemaakt door cursist(e) Iris Oudendijk 

 Gemaakt door cursist(e) Elonka Olvers

 Gemaakt door cursist(e) Elly

Gemaakt door cursist(e) Geanne Bouman-Vos

Gemaakt door cursist(e) Madelon Moen

Gemaaktd door cursist(e) Robson Lima 

Gemaakt door cursist(e) Bianca Kunnen

LESGELD
Interieurstylist
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€738,00 €369,00
of betaal 6x 68,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€598,00 €299,00
of betaal 6x 55,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Interieurstylist + SketchUp
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€1278,00 €639,00
of betaal 11x 64,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€1038,00 €519,00
of betaal 11x 52,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Belastingteruggaaf: Alleen nog tot 1 januari krijg je 37% of 49% van je studiekosten terug

Alleen nog dit jaar kun je de studiekosten voor een opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst een gedeelte (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van € 250,-. Dat maakt je studie bij NHA nog voordeliger! Dus schrijf je vandaag nog in. 

Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel

Profiteer tot 1 januari van belastingvoordeel!

Alleen nog dit jaar kun je de studiekosten voor een opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte.

Jouw voordeel berekenen? Ga naar het lesgeld tabblad »

Tablet incl. toetsenbord of headphone

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

Super leuke creatieve opleiding. Erg duidelijke feedback van de docente en snelle reactie.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!