Interieurstylist  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Interieurstylist
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€389,00
350,10
of 
6 x €64,35
4.3/5

Beoordeeld door 53 student(en)

 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: Erkend diploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Creëer droominterieurs in de opleiding Interieurstylist

Welke kleuren en materialen passen goed bij elkaar? Hoe kun je de wensen van klanten verwerken in een uniek droominterieur? Laat je creativiteit de vrije loop en ontwikkel je interieurstyling skills met de opleiding Interieurstylist. Jij leert hoe je verschillende stijlen tot uiting laat komen, hoe je een ruimte optimaal gebruikt en hoe je sfeer creëert.

 Ontvang een erkend diploma van het examenbureau EHCB. 
  Pas alle theorie direct toe met de praktijkopdrachten. 
 Studeer extra voordelig met de combinatie Interieurstylist & SketchUP 

 

Benieuwd of deze opleiding Interieurstylist iets voor jou is?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles
 

 

Praktische opleiding Interieurstylist mét erkend diploma

De Interieurstyling opleiding van NHA is erg praktijkgericht. Je gaat aan de slag met de theoretische basis om kennis op te doen. Maar je brengt de theorie ook al vanaf de eerste les in de praktijk met creatieve opdrachten. Je maakt moodboards, levert complete stylingsplannen op en tekent gedetailleerde plattegronden.

Alle vaardigheden die je nodig hebt als interieurstylist ontwikkel je in deze cursus. Ook leer je over specifieke onderwerpen zoals kleuren, verf, raamdecoratie, verlichting en textiel.

Na afloop van de Interieurstylist opleiding heb je de mogelijkheid om een theoretisch en mondeling examen af te leggen. Je ontvangt dan een erkend EHCB-diploma.

 

Aan de slag na de Interieurstylist opleiding

Na deze Interieurstyling opleiding kun je aan de slag als zelfstandig interieurstylist. Ga voor je eigen klanten aan de slag met het geven van advies en het maken van een styling plan. Of bedien zakelijke klanten: denk aan hotels, restaurants, kantoren en scholen. Overal weet jij de juiste sfeer neer te zetten middels interieurstyling.

Ga je liever in loondienst? Na het afronden van deze Interieurstyling opleiding ben je een aanwinst voor (grote) woonwinkels, waar je klanten kunt adviseren bij de aanschaf van meubels en accessoires.

Na de opleiding tot interieurstylist weet jij straks als geen ander hoe je specifieke wensen en behoeften van klanten vertaalt naar een uniek en passend interieur.

Jouw docent

Mijn naam is Colet; ik ben één van de docenten van deze cursus Interieurstylist. Aangezien interieurstyling altijd een hobby van mij was, leek het mij leuk en leerzaam om daar verschillende cursussen voor te volgen. In 2012 ben ik voor mijzelf begonnen. Een bedrijf voor interieur en vastgoedstyling. Aangezien ik al verschillende werkzaamheden deed bij NHA kwam de vraag of ik docent wilde worden. Ik doe dit met veel plezier en creativiteit.

 

Geef jouw klanten creatief advies

Een groot onderdeel van je toekomstige werkzaamheden is het geven van interieurstyling advies. Tijdens de opleiding Interieurstylist leer je dan ook hoe je een passend advies opstelt en overbrengt.

Je gaat aan de slag met alle aspecten van het interieur, van vloeren tot wanden en van grote meubels tot accessoires. Alles moet optimaal op elkaar aansluiten en één geheel vormen. Uiteraard houd je rekening met het budget van je klant. Ten slotte giet je je advies in een mooi plan zodat de klant er zelf praktisch mee aan de slag kan.

Functioneel en stijlvol inrichten met de opleiding Interieurstylist

Heb jij de ambitie om als (zelfstandig) interieurstylist aan de slag te gaan? Wil je jouw kennis van dit vakgebied vergroten en jouw interesse in interieurstyling professioneel inzetten? Dan is de Interieurstylist opleiding zeker geschikt voor jou.

Na afronding van deze opleiding kun jij aan de slag als gediplomeerd stylist. Jij richt woon- en werkruimtes mooi, functioneel en stijlvol in op basis van je eigen creativiteit én de wensen van je klanten.
 

Combinatie Interieurstylist & SketchUp (3D tekenen)

Wil jij meteen leren hoe je op professionele wijze een 3D-ontwerp van een woning maakt? Veel cursisten volgen naast de opleiding Interieurstylist ook de cursus SketchUp (3D tekenen). Deze thuisstudies sluiten goed op elkaar aan en vormen een logische combinatie. Als je de combinatie van Interieurstylist en SketchUp aanschaft, studeer je bovendien extra voordelig
 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Deze Interieurstylist opleiding is ontzettend praktijkgericht opgezet. Je start dus niet alleen met de theoretische basis, maar gaat ook direct aan de slag met de praktische toepassing ervan. Zo worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

 • mindmaps en moodboards maken;
 • hoe kleuren overkomen op mensen, hoe je kleuren het beste kunt combineren (hoofd- en accentkleuren) en hoe je een colorkey maakt;
 • de praktische eigenschappen én effecten van diverse soorten vloeren, wandbekledingen en raambekledingen;
 • verlichting en het effect ervan op het interieur, hoe maak je een lichtplan?;
 • accessoires en wat ze toevoegen aan een ruimte;
 • het ontwikkelen van complete concepten, het inrichten van ruimtes en hoe je dit visueel maakt;
 • plattegronden maken en uitwerken in kleur;
 • een portfolio maken en vullen.

 

Projectopdrachten

Nadat je het gestructureerde lesprogramma hebt gevolgd, krijg je 2 projecten. Hierin ga je aan de slag met het maken van een compleet interieuradvies voor zowel een particuliere als een zakelijke klant.

 

Combinatiecursus Interieurstylist + SketchUp

Tijdens de combinatiecursus Interieurstylist + SketchUp ga je niet alleen aan de slag met bovengenoemde onderwerpen, maar ga je ook dieper in op de belangrijkste onderdelen van SketchUp. Je leert daarom meer over o.a. de volgende onderwerpen:

 • Tekenen van een eenvoudig en complexer huis
 • Tekenen van een flatgebouw
 • Tekenen van een tafel
 • Tekenen van een slaapkamer
 • Tekenen van een museumzaal
 • Tekenen van een tuin
 • Tekenen van een woning met interieur

 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Interieurstylist, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

6/10
Interieurstylist + SketchUp

De lesstof is helder, de opdrachten veelal leuk, alhoewel de opdrachten van les 5,6 en7 bijna gelijk zijn. Commentaar van docente is mager en niet altijd begrijpelijk. Ik vind het een gemis dat er alleen gebruik gemaakt wordt van een tekstboek/tekst online. De cursus leent zich enorm voor een toevoeging met filmpjes e.d., wat het leuker en leerzamer en mogelijk interactiever zou maken

10/10
Interieurstylist + SketchUp

Heel fijn om de map te hebben met alle lesstof uitgeprint en de online leeromgeving vind ik ook erg fijn! Goede, snelle feedback van de docent en interessante leerstof! Erg tevreden!

8/10
Interieurstylist + SketchUp

ik vind het een goede opleiding en vind het contact met de docenten erg goed.

8/10
Interieurstylist + SketchUp

Fijn dat er voldoende ruimte is om vragen te stellen en dat je via het huiswerk echt feedback krijgt. Die combinatie met de lesstof zorgt ervoor dat ik ontzettend veel leer.

DIPLOMA

Diploma Interieurstylist

Je kunt de opleiding Interieurstylist afsluiten met een diploma van het examenbureau EHCB of met een NHA-getuigschrift. EHCB is een erkend, onafhankelijk en landelijk opererend examenbureau dat examens afneemt en diploma’s uitreikt op het gebied van de creatieve beroepen.


Diploma EHCB

Het examen van examenbureau EHCB bestaat uit een mondeling en een schriftelijk deel. Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar EHCB.


Het mondelinge deel

De eindopdracht omvat het uitwerken van 2 stylingsplannen. In het mondelinge deel van het examen presenteer je deze stylingsplannen.


Het schriftelijke deel

Het schriftelijke deel bestaat uit meerkeuzevragen en open vragen.

Je kunt je voor dit examen aanmelden bij:
EHCB
Postbus 422
7000 AK Doetinchem
E-mail: [email protected]
Internet: www.ehcb.nl

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Combinatiecursus Interieurstylist + SketchUp

Heb je de bovengenoemde examens van het onderdeel Interieurstylist met succes afgerond en heb je al het huiswerk van het onderdeel SketchUp ingezonden en met een voldoende afgerond, dan kun je het overkoepelende NHA Instituutsdiploma Interieurstylist + SketchUp aanvragen.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Interieurstylist valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Interieurstylist uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Interieurstylist, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Interieurstylist heeft een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Combinatiecursus Interieurstylist + SketchUp

Voor de combinatiecursus Interieurstylist + SketchUp (3D tekenen) staat een studieduur van 11 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

CREATIES

Creaties van cursisten

Gemaakt door cursist(e) Iris Oudendijk 

 Gemaakt door cursist(e) Elonka Olvers

 Gemaakt door cursist(e) Elly

Gemaakt door cursist(e) Geanne Bouman-Vos

Gemaakt door cursist(e) Madelon Moen

Gemaakt door cursist(e) Robson Lima 
 

Gemaakt door cursist(e) Bianca Kunnen
 

Gemaakt door cursist(e) Inge Blackburn

LESGELD

Lesgeld

Interieurstylist
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€459,00 €413,10
of  6x 76,05
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp

€389,00 €350,10
of  6x 64,35
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Interieurstylist + SketchUp
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€779,00 €701,10
of  11x 70,20
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp

€619,00 €557,10
of  11x 55,80
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Heel fijn om de map te hebben met alle lesstof uitgeprint en de online leeromgeving vind ik ook erg fijn! Goede, snelle feedback van de docent en interessante leerstof! Erg tevreden!

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!