Je hebt nog geen opleiding als favoriet toegevoegd.

077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis studiegids

Nagelstyling

Nagelstyling
Gratis proefles
Inschrijven
9x
39,00
of ineens
€319,00
5/5

Beoordeeld door 15 student(en)

ALGEMEEN

Leer alles over nagelstyling met deze opleiding tot nagelstyliste

In de opleiding Nagelstyling leer je nagels verzorgen, nagels verlengen met acrylnagels, gelnagels zetten en nagels verfraaien. Of je nu een nagelstudio wilt beginnen of nagelstyliste wilt worden: de opleiding Nagelstyling is dé ideale eerste stap.

Met de stap voor stap aanpak in het fullcolour cursusmateriaal leer je alle nagelverzorgingstechnieken en de geheimen van nailart op de juiste wijze. De privédocent ondersteunt je.

Praktijkdag

Bij deze thuisstudie hoort ook een praktijkdag. Tijdens de praktijkdag verfijn en optimaliseer je alle vaardigheden samen met ervaren nagelstylistes.

Opleiding Nagelstyling met acryl- en/of geltechniek

Je kunt kiezen voor acryltechniek of geltechniek. Als je kiest voor de combinatiecursus acryl én gel, dan leer je met vier extra maanden (acht extra lessen) beide technieken.

Nagelstyling met Gel (incl. vijf extra instructiefilms)

Het voordeel van gelnagels? Ze zien er natuurlijker uit. Je brengt de gel in drie lagen op de nagels aan en laat de nagels met een UV-lamp (gratis in het materialenpakket) uitharden. Daarna verfraai je de nagels.

Je leert in de cursus alles over gelnagels: hoe je ze aanbrengt, verfraait, onderhoudt en weer verwijdert. Bovendien leer je als nagelstyliste een French manicure aanbrengen.

Nagelstyling met Acryl (incl. vier extra instructiefilms)

Acrylnagels zijn sterker en blijven daardoor langer goed zitten. Vooral voor mensen waarvan de nagels snel afbreken is dit een uitkomst.

Je leert alles over acrylnagels: hoe je ze aanbrengt, verfraait, onderhoudt en weer verwijdert. Ook hier leer je een French manicure aanbrengen.

Combicursus Nagelstyling acryl én gel

Bespaar tijd en geld. Met de combicursus verdubbel je in vier maanden extra je kennis en vaardigheden. Een aantal lessen uit de cursussen zijn identiek.

De voordelen van de combicursus:

 • met acht extra lessen leer je beide technieken: acryl en gel;
 • je ontvangt twee materialenpakketten met meerdere instructiefilms, deze films laten de handelingen die in de oefenstof al stap voor stap met foto’s worden getoond, ook nog eens zien met bewegende beelden;
 • je neemt deel aan de gratis praktijkdag en leert beide technieken.

 
De combinatiecursus bestaat uit twee deelzendingen. Bij de tweede zending ontvang je het tweede materialenpakket.

 

Gratis materialenpakket

Met het professionele materialenpakket t.w.v. € 150,- start je direct met de opleiding tot Nagelstyliste.

PROGRAMMA

Studieprogramma Nagelstyling

In deze praktijkgerichte cursus komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod.

 • manicure: voorbereiding, behandelingen , adviezen en oefeningen;
 • nagellaktechnieken: materialen, voorbereiding, reinigen, div. laktechnieken, beschermen, tips & tricks;
 • anatomie van de nagel: kennis van de nagel, groei en verzorging;
 • nagelvoorbereiding: oppervlakte- en dieptereiniging, vijltechnieken, houdbaarheid;
 • productkennis: poeder-, vloeistofsystemen, uithardingsproces, acrylpenselen, enz;
 • verwerkingstechniek: oefentechnieken voor mengverhouding en styleren op kaart en tips. Eerst oefen je op diverse oefenkaarten, dan op de bijgeleverde oefenvinger met tips en vervolgens op de vinger van een model;
 • veiligheid & hygiëne: omgang met chemicaliën, hygiënische maatregelen, allergieën, EHBO;
 • nagelversteviging: natuurlijke nagels verstevigen met acryl, stap voor stap;
 • tips en tipverlenging: kennis van tips, aanbreng- en vijltechnieken, verlenging met versteviging;
 • nagelapplicatie in zones en French manicure: styleren in twee kleuren op de diverse nagelzones;
 • diagnose stelling: klant- en nagelanalyse, behandelingsmethode, klantenkaart;
 • afwerking: werken in fasen en zones, vijl- en polijsttechnieken, thuisverzorging;
 • nabehandeling: bescherming natuurlijke nagels, perfectie en snelheid, volgorde en productgebruik;
 • Nail Art: 2-dimensionaal met meerdere kleuren nagellak en met decoraties gemaakte kunst;
 • Design-Nails: 2 & 3-dimensionaal met acryl gemaakte vormen, zoals bloemetjes, dierenprints, e.d.

Gratis praktijkdag

Tijdens de cursus kun je deelnemen aan de gratis praktijkdag. Deze vindt centraal in Nederland plaats. Hier oefen je de technieken en wordt je begeleid door professionals. Ook maak je op deze gezellige, leerzame dag kennis met medecursisten.

Nagelstyling EXTRA UITGEBREID

Naast de cursus Nagelstyling bieden wij ook de cursus Nagelstyling EXTRA UITGEBREID aan. Deze extra uitgebreide cursus duurt vier maanden langer en bevat acht extra lessen. Je ontwikkelt je nóg verder en leert nog meer technieken en mogelijkheden middels UV-gelnagels. In deze EXTRA UITGEBREIDE cursus worden o.a. de volgende EXTRA onderwerpen behandeld gericht op het maken van UV-gelverstevigingen en UV-gelverlengingen:

 • productkennis: productkennis UV-gel algemeen, UV-gelsystemen, UV-Licht, gel-penselen, enz;
 • verwerkingstechniek: voorbereiding, de verwerking van UV-gel, styleertechnieken oefenen. Eerst oefen je op de bijgeleverde oefenvinger met tips en vervolgens op de vinger van een model;
 • nagelversteviging: gelijkmatige productverdeling, natuurlijke nagels verstevigen met UV-gel, gelnagels verwijderen. Alles stap voor stap;
 • tipverlenging: kennis van tips, aanbreng- en vijltechnieken, verlenging met UV-gelversteviging, afwerking voor perfectie;
 • French manicure: wat is een smile-lijn? Verdeling van de nagelplaat, French manicure  applicatieoefeningen, French manicure nagelverlenging, 'Reverse' French manicure technieken;
 • afwerking: goede materialen en gereedschappen, kennis van vijltechnieken, afwerkingsformule, thuisverzorging;
 • nabehandeling: bescherming natuurlijke nagels, perfectie en snelheid, volgorde en productgebruik, 3-zones nabehandeling stap voor stap, probleemoplossende methoden;
 • Design-Nails: interne designs = 2-dimensionaal en externe designs = 3-dimensionaal, met meerdere kleuren UV-gel, het verwerken van acrylverf, stempeltechnieken en met decoraties gemaakte kunst!


Deze extra uitgebreide cursus bestaat uit twee deelzendingen. Bij de tweede zending ontvang je nog een extra tweede materialenpakket t.w.v. € 100,-.

DIPLOMA

Diploma Nagelstyling

Je kunt examen doen voor het NHA-instituutsdiploma.

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Persoonlijke begeleiding via internet

Wanneer je kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er niet alleen voor.  Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les voorzien van eventuele vragen. Deze stuur je per post of via internet naar jouw docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een beoordeling. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt deze beroepsopleiding compleet thuis. Je bepaalt dan zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze beroepsopleiding kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Lesmateriaal

Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Daarnaast ontvang je gratis een fraaie ringband om je lessen in te bewaren. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Nagelstyling met Acryl duurt 9 maanden bij een gemiddeld tempo van 2 lessen per maand. De cursus Nagelstyling met Gel duurt 9 maanden bij een gemiddeld tempo van 2 lessen per maand. De cursus Nagelstyling Acryl + Gel duurt 13 maanden bij een gemiddeld tempo van 2 lessen per maand.

Je kunt ook minder of meer lessen per maand bestuderen. Zo bepaal je jouw eigen studietempo. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

MATERIALENPAKKET

Materialenpakket

Inclusief professioneel materialenpakket t.w.v. € 150,-

Bij de cursus Nagelstyling ontvang je een materialenpakket,
zodat je meteen met de oefeningen aan de slag kunt.
Dit pakket bevat o.a. de volgende producten:

Nail-it acrylvloeistof en poeders, 150 tips, oefenvinger, nagelriemolie, PhBond, vijlen, tipknipper, metalen bokkenpoot, glazen vloeistofhouder, lotion, topcoat, basecoat, beautycase, meerdere nagellakken enz.

Ook na de cursus kun je met deze materialen professioneel aan de slag!

De meest complete cursus Nagelstyling in zijn soort! Inclusief heldere lesstof, studiebegeleiding, materialen-pakket, praktijkdag, Design-Nails & Nail-Art!
Hier ga je je leven lang plezier aan beleven.

Wanneer je kiest voor de cursus Nagelstyling EXTRA UITGEBREID, dan ontvang je bij de tweede leszending nog een extra tweede materialenpakket t.w.v. 100 euro.

Profiteer van een mooie korting bij H&H Cosmetic Supplies

De NHA werkt voor deze opleiding samen met H&H Cosmetic Supplies B.V.
Als NHA-cursist krijg je 10% korting op professionele nagelproducten uit de webshop van H&H.
Ook na je opleiding blijf je van deze korting profiteren!

REVIEWS

Reviews

5/5
Nagelstyling

meer praktijk les is hiervoor wel nodig

5/5
Nagelstyling

Werkt erg leuk. Veel begeleiding en goede leerstof.

5/5
Nagelstyling

super goede uitleg ,en ook goede dvd instructie hele leuke cursus om te doen

5/5
Nagelstyling

Meer praktijk begeleiding zou voor deze cursus beter zijn.

LESGELD
Nagelstyling met Acryl
9x €39,00 of ineens €319,00
Inschrijven
Met hulp
9x 39,00
of ineens €319,00
Inschrijven
Nagelstyling met Gel
9x €39,00 of ineens €319,00
Inschrijven
Met hulp
9x 39,00
of ineens €319,00
Inschrijven
Nagelstyling met Acryl + Gel
13x €41,00 of ineens €479,00
Inschrijven
Met hulp
13x 41,00
of ineens €479,00
Inschrijven
Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen op proef
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt

Nagelstyling
5/5

meer praktijk les is hiervoor wel nodig

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!