Gratis studiegids

Cursus Plantenkennis: word een expert op plantengebied

Heb jij groene vingers en geniet je van een mooi aangelegde tuin? Of wil je juist meer leren over planten en groen? Dan is een cursus Plantenkennis de beste manier om je kennis uit te breiden! Je leert hierin alles over verschillende soorten planten en bomen, de verzorging en meer. Of je nu voor je plezier of beroepsmatig meer wilt leren over planten, bij NHA vind je altijd een cursus die bij je past!
 


Wil jij de plantenkennis die je opdoet vooral toepassen in jouw eigen tuin? Dan is onze cursus Tuinarchitectuur zeer geschikt voor jou! Maar ook de cursus Moestuinieren echt iets voor jou zijn. Wil je liever beroepsmatig aan de slag met planten? Bekijk dan onze Hovenier opleiding

   Gratis Tuinplanten Bijbel

   Met begeleiding van een ervaren vakdocent

   15 dagen gratis op proef


Bekijk hier direct de opleidingen:

 

Wat leer ik in de cursus Plantenkennis?

Kies je voor onze thuisstudie Tuinarchitectuur, dan kies je voor een uitgebreide cursus Plantenkennis die jou alle geheimen van het tuinieren leert. In 48 lessen leer je niet alleen alles over planten maar doe je ook veel nuttige achtergrondinformatie op.

Je leert bijvoorbeeld meer over verschillende grondsoorten, de invloeden van het klimaat en het ontwerpen van een volledige tuin. Je leert hoe je op een slimme manier een tuin indeelt. Hoeveel ruimte nemen planten in beslag als ze groeien? En wanneer moet je snoeien? Je ontdekt het in de cursus Plantenkennis.

Ook leer je meer over onderwerpen als bemesting, grondverbetering en tuingereedschap. Daarnaast komt ook de naamgeving, oftewel taxonomie, van planten aan bod in deze Plantenkennis cursus. Je leert alles over bomen, coniferen, heesters, vaste planten, kruiden en grassen.
 

Bekijk de cursus! »

 

 

Cursus Plantenkennis voor je beroep?

Wil jij beroepsmatig aan de slag met planten? Dan is onze opleiding Hovenier geschikt voor jou. In deze opleiding komt alles wat met groenonderhoud te maken heeft uitgebreid aan bod.

Je verdiept je in onderwerpen als plantenbiologie, bodemonderhoud en onkruidbestrijding. Ook leer je meer over gazons, erfelijkheidsleer en ziekten bij planten. Na afloop van de opleiding weet jij alles wat je moet weten om tuinen aan te leggen en te onderhouden.

Als hovenier kun je bijvoorbeeld aan de slag in tuinen van particulieren of in (binnen)tuinen van bedrijven of instellingen. Maar denk ook aan werk binnen een kwekerij of als tuinarchitect. Wil je aan de slag als zelfstandig hovenier? In deze opleiding vind je ook 10 lessen over ondernemen.

 

Bekijk de opleiding! »

 

Leer moestuinieren!

Droom jij van iedere dag verse groenten uit eigen tuin? Onze cursus Moestuinieren kan die droom werkelijkheid maken! Deze uitgebreide cursus is ontworpen om zowel beginners als meer ervaren tuiniers de fijne kneepjes van het moestuinieren bij te brengen, met een focus op alles van moestuin indeling tot specifieke tuiniermethodes zoals de verticale moestuin.

Je leert hoe je een moestuin plant, onderhoudt en optimaliseert voor maximale oogst en schoonheid. We beginnen met de basisprincipes van de bodemkunde en werken vervolgens door naar geavanceerdere technieken zoals gewasrotatie en natuurlijke plaagbestrijding. Een speciaal onderdeel van de cursus is gewijd aan de indeling van de moestuin, waarbij je leert hoe je de beschikbare ruimte efficiënt kunt gebruiken en welke plantencombinaties het beste resultaat geven.

 

Bekijk de cursus! »

 

Breid je plantenkennis uit met een thuisstudie!

Bij NHA ben je aan het juiste adres voor een cursus Plantenkennis als thuisstudie. Het voordeel van een thuisstudie is dat je zelf bepaalt waar en wanneer je studeert. En je staat er tijdens jouw opleiding nooit alleen voor. Je wordt namelijk vakkundig begeleid door een ervaren docent. Je ontvangt 3 jaar lang studiebegeleiding, dus je kunt volledig in je eigen tempo studeren.

Ook ontvang je zowel bij de opleiding Hovenier als de cursus Tuinarchitectuur een gratis Tuinplanten Bijbel! Deze bijbel bevat 5.000 afbeeldingen van planten voor binnen én buiten. Een handig naslagwerk voor tijdens en na je studie.

 

Vraag nu je gratis proefles aan

Nog niet overtuigd van de voordelen van een thuisstudie? Vraag dan nu je gratis proefles aan van onze cursus Plantenkennis en ervaar zelf hoe prettig deze manier van studeren werkt! Schrijf je je in voor de cursus Plantenkennis? Dan krijg je jouw opleiding 15 dagen gratis op proef

Anderen bekeken ook:

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Met persoonlijke begeleiding
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!