Gratis studiegids

Talen

Een taalcursus is iets waar je de rest van je leven iets aan hebt. Ongeacht of je dit doet voor zakelijke doeleinden of puur als hobby. Met de juiste kennis van een vreemde taal zet je een goede stap in je zelfontwikkeling. Van een Hongaarse taalcursus tot Spaans en van een taalcursus Japans tot Engels. Of wil jij je liever verdiepen in het Fries? De keuze is geheel aan jou. Ga jij de uitdaging aan? 

Engels leren?

Volg de cursus Engels van NHA

Droom je van Engels praten onde de Big Ben of gewoon je middelbareschooldiploma halen? Volg een van de cursussen van NHA en leer in 12 maanden Engels. En ja, Engels leren is meer dan alleen Engelse woorden leren. Bij NHA leer je de taal echt te doorgronden.

Engels oefenen?

Oefen je Engelse taalvaardigheid emt de cursussen van NHA

Engels is wereldwijd een van de invloedrijkste talen. Wil je Engels leren praten? Sluit je aan bij 1,8 miljard mensen die ook Engels lezen, schrijven en spreken.

De Franse taal leren?

Onder de Eiffeltoren een gesprekje in het Frans voeren met een fransman of française? E-mails schrijven en lezen met Franstalige zakenpartners? Vergroot je kennis van de Franse taal met de cursussen van NHA.

De Tour de France, het Louvre, de Champs Elysee: iedereen kent Frankrijk. Een strandvakantie aan de Middelandse Zee of skieën in de Franse Alpen. Maar niet iedereen kijkt de film Intouchables zonder ondertitels en snapt waar de film over gaat.

De Italiaanse taal leren?

De Italiaanse taal leren is gemakkelijker dan je denkt met de cursus Italiaans van NHA.

Een pizza bestellen in Florence? In Venetië een praatje maken met gondeliers? Begrijpen waar de schoenverkoper in Milaan het over heeft? Via een cursus Italiaans leren maakt alleen je vakantie al zoveel interessanter.  Maar het kan ook handig zijn wanneer je vanuit je werk veel met Italië of Italianen te maken hebt.

Zoek je een taalcursus Spaans? Kies voor Spaans leren bij NHA

Een Spaanse taalcursus volgen en in 12 maanden Spaans leren spreken? NHA bidet een online taalcursus Spaans voor beginners en gevorderden.

Spaans is een wereldtaal. Volg een taalcursus Spaans online of offline en leer de taal van Spanje en grote delen van Zuid-Amerika. In landen als Chili, Peru en Argentinië is Spaans de moedertaal. Alleen Brazilianen spreken geen Spaans maar Portugees.

Leer vloeiend Zweeds in 12 maanden!

Kies voor de taalcursus Zweeds van NHA

Zweden: het land van ABBA en Björn Borg. Het land van Saab en Volvo. Wil je beter uit de voeten kunnen in Zweden en de Zweedse taal begrijpen, schrijven en spreken? Volg dan de cursus Zweeds leren van NHA.

Zoek je een taalschool?

Van Pools tot Cambodjaans: Kies uit ruim 60 taalcursussen van de NHA Taalschool

Wil je vloeiend Kroatisch leren spreken of liever een cursus Thai? Van Baskisch tot Italiaans: verbeter nu je talenkennis. Benut de meerwaarde van taal. School jezelf en je hebt een streepje voor op anderen. Zowel zakelijk als privé, een taalcursus bij de taalschool komt altijd van pas!

Wil je Arabisch leren?

Volg een taalcursus Arabisch en leer in 12 maanden lezen, schrijven en spreken in het Arabisch

Arabisch leren voor beginners is binnen handbereik middels onze cursus Arabisch. Ook voor gevorderden hebben we een cursus beschikbaar. Uiteraard krijg je voldoende begeleiding en wordt je huiswerk nagekeken door een vakdocent. 

Spaans leren spreken - volg een cursus Spaans bij NHA

Snel Spaans leren en je woordenschat vergroten: kies voor een cursus van NHA

Het Spaans heeft een omgekeerd vraagteken voor een vraag (en een vraagteken achter de vraag). Soms komt er bovenop de n een kringeltje. In de titel van het liedje van Enrique Iglesias El Baño zie je dat bijvoorbeeld.Het Spaans heeft overeenkomsten met andere Europese talen. Net als Frans, Roemeens, Italiaans en Portugees is het een Romaanse taal.

Spaans oefenen - benut het EASY-LEARNING-SYSTEM van NHA

Iedereen weet: spaans leer je niet uit een boek. Een boek helpt. Maar Spaans spreken oefenen verzekert dat je de taal onder de knie krijgt.

Hoe leer je een taal? Films kijken en de ondertiteling uitzetten? Dat is goed om te leren begrijpen wat anderen zeggen. Weinig mensen leren zo een taal spreken. Woordjes leren. Rijtjes stampen. Spaans oefenen. Sommige mensen doen het fluitend, andere mensen vinden het lastig. Maar alle methodes werken met woorden leren en de taal oefenen.

De Portugese taal leren

Kies voor een van de cursussen van NHA

De Portugese taal leren? Je slat twee vliegen in een klap: je kunt zowel in Portugal als Brazilië een goed gesprek voeren. Bijzonder handig voor vakantie, maar nog veel nuttiger als je internationaal zaken doet.

Duits voor beginners

Kies voor een van de cursussen van NHA

Kaiserschmarren bestellen op een Oostenrijkse Alp of een vergadering – volledig in het Duits – bijwonen? Duits leren voor beginners doe je in je eigen tempo bij NHA. Je kunt overigens ook kiezen voor de cursus Duits voor Gevorderden, of de complete beginners + gevorderden cursus Duits.

Spaans voor beginners

5 redenen waarom Spaans leren belangrijk is

Pablo Picasso, Salvador Dalí en stierenvechten: iedereen weet wel iets typisch Spaans te noemen. Waarom wil je meer weten over Spanje? Waarom volg je een cursus Spaans, voor beginners of gevorderden?

Doventolk/Gebarentolk

Doventolk opleiding volgen bij NHA

Wist je dat de term doventolk niet helemaal correct is? Er wordt namelijk niet alleen getolkt voor doven, maar ook voor slechthorende en doofblinde mensen. Aan de hand van gebaren maakt een "gebarentolk" of "tolk NGT" communicatie mogelijk. Wil jij de eerste stap zetten naar een carrière als gebarentolk? Volg dan de cursus Gebarentaal bij NHA!

Italiaans voor beginners

Kies voor een van de cursussen van NHA

Foutloos meezingen met Italiaanse liedjes of een vergadering – in het Italiaans – bijwonen? Volg een cursus Italiaans voor beginners in je eigen tempo.

Pools voor beginners

Kies voor en van de cursussen van NHA en leer in 12 maanden of sneller Pools spreken en schrijven

In Polen wonen ongeveer 40 miljoen mensen. Het land staat op de 23e plaats als het gaat om sterke economieën en is lid van de EU. Polen is niet voor niets een sterke handelspartner van Nederland, dus een cursus Pools volgen is zeker een goede stap!

Nederlands leren – kies voor een van de cursussen van NHA

De Nederlandse taal leren? Foutloos een e-mail schrijven of een pitch voor een vergadering voorbereiden? Nederlands leren doe je bij NHA.

Nederlands is soms best ingewikkeld. Waarom schrijf je zacht met ‘ch’en spreek je ‘ch’uit als een harde ‘g’? En waarom schrijf je chanson als je het over een Frans liedje hebt met ‘ch’ en spreek je deze ‘ch’uit als ‘sj’?

Een spoedcursus Frans - spreken en schrijven?

Kies voor een van de cursussen van NHA.

Direct je woordenschat uitbreiden, snel Frans leren spreken. Begrijpen en schrijven? Leer Frans in je eigen tempo met bijvoorbeeld een spoedcursus Frans online.

Een spoedcursus Spaans?

"¿quieres una cerveza? Een biertje bestellen in het Spaans? Leer Spaans spreken bij NHA en volg een spoedcursus Spaans.

Ken je het liedje Despacito van Luis Fonsi? De Puerto Ricaanse zanger zingt in deze zomerhit over een meisje met wie hij graag wil dansen. En Enrique Iglesias, waarover zingt hij in het liedje El Baño? Als je iets van de Spaanse taal weet, dan snap je dat het over een bad gaat.

Een spoedcursus Nederlands - bepaal je eigen tempo bij NHA

De Nederlandse taal zo snel mogelijk leren? Volg de cursus Dutch for foreigners van NHA.

Is Nederlands niet je moedertaal, maar wil je Nederlands net zo goed of misschien zelfs beter spreken dan je moedertaal? Wil je een uitstekende woordenkennis hebben en woorden correct uitpspreken? Volg dan de cursus.

Cambridge Engels cursus

Wat is het voordeel van een Cambridge Engels cursus? Hoe leer je het beste Engels?

Een officieus erkend diploma, een council die de examens controleert en de lesstof sluit aan bij het Europees Referentiekader talen.

Engels leren bij NHA?

Online bestellen en direct aan de slag.

How do you do? Wil je het gesprek kunnen voeren dat volgt op de vraag ‘How do you do’, volg dan een engelse les. Online of gewoon op papier, dat maakt niet uit.

Spaans leren spreken 

Online bestellen en direct aan de slag bij NHA.

Spaans leren spreken en schrijven bij NHA? Leer de taal van Spanje en Latijns-Amerika. Start met een cursus Spaans. Online gratis de basis Spaans leren? Dat kan. Maar voor het echte werk ben je echt aangewezen op een cursus Spaans. Online leer je spelenderwijs bij. Het beste van meerdere werelden.

Cursus Latijn

Latijn leren met hulp van een docent

Wist je dat Latijn de officiële taal is van Vaticaanstad? Daarnaast is de taal een basis voor veel andere moderne talen zoals Portugees en Frans. Kennis van Latijn opdoen en je persoonlijke ontwikkeling een boost geven? Volg de gratis proefles of schrijf je meteen in voor de cursus Latijn!

Bestel een cursus Frans

Online bestellen en je krijgt het studiemateriaal direct thuis.

Parlez-vous français? Oui. Croissant. Kom je niet verder dan standaard ontbijttermen? Bestel dan een cursus Frans online en leer de fijne kneepjes van de taal en het favoriete vakantieland van veel Nederlanders.

Een Nederlandse taalcursus?

Kies voor NHA.

De Nederlanse taal leren? Bij NHA vind je de beste cursus. De Nederlanse taal leer je in overzichtelijke modules.

Op zoek naar een zomercursus Spaans?

‘Vacila que la vid ava veloz’, zingt Enrique Iglesias. Maak wat van je leven, het is zo voorbij. Volg nu dus een van de cursussen van NHA. 

Een hangmat tussen twee palmbomen op een Zuid-Spaans strand. Een bar met rieten dak op een steenworp afstand. De wuivende wind. De stralen van de zon. Het ruisen van de zee. Is dat een zomercursus Spaans? Op je hoofd een hoofdtelefoon. Met een fruitcocktail in je hand oefen je Spaanse woordjes en zinnen. En je brengt je nieuwe kennis direct in de praktijk.

Spaanse les?

¿No hablas español? - Hoog tijd voor Spaanse les bij NHA. Volg Spaanse lessen bij NHA en leer de taal van meer dan 400 miljoen wereldburgers.

Spanje: het land van de Sierra Nevada (besneeuwde bergketen) en de Pyreneeën. Het land dat zich uitstrekt van Ceuta en de Canarische eilanden in de buurt van Marokko tot Frankrijk in het Noorden.

Een cursus Frans voor beginners

Kies voor een van de cursussen van NHA

Wijn bestellen - in het Frans – in een brasserie of foutloos meezingen met Franse chansons? Leer Frans spreken in je eigen tempo en volg een cursus Frans voor beginners. Binnen de kortste keren wet je waar de fascinatie van Matthijs van Nieuwkerk voor Jacques Brel vandaag komt.

Engels leren praten

Oefen je Engelse taalvaardigheid met cursussen van NHA

Engels is wereldwijd een van de invloedrijkste talen. Wil je Engels leren praten? Sluit je aan bij 1,8 miljard mensen die ook Engels lezen, schrijven en spreken.

Taalcursus in het buitenland

Ga goed voorbereid!

Ga jij voor een taalcursus naar het buitenland? Maak je tijd in het buitenland efficiënt door eerst een beginners taalcursus te volgen vanuit thuis. Zo weet jij al het een en ander over grammatica, woordenschat en gespreksvaardigheden voordat je vertrekt.

NT2 cursus

Volg een cursus Nederlands als Tweede Taal

Spreek je nog niet zo goed Nederlands, maar wil je dit wel leren? Kies dan voor een taalcursus Nederlands als Tweede Taal. Deze NT2 cursus leert je de taal op A2 niveau, wat tegelijkertijd het niveau is dat wordt vereist bij inburgering. 

Nederlands voor buitenlanders

Nederlands leren middels een thuisstudie

Wil je inburgeren, of wil je om een anders reden jouw kennis van de Nederlandse taal vergroten? Kies dan voor een taalcursus Nederlands die specifiek is toegespitst op buitenlanders. Middels een bewezen methode leer je de Nederlandse taal op A2 niveau. 

Taal-app bij je taalcursus

Een taal leren wordt zo leuker én gemakkelijker

Wil jij op een leuke manier een nieuwe taal leren? Van Spaans tot Chinees tot Thai: welke taal je ook wil leren, het wordt leuker en gemakkelijker met de gratis Taal-app die je bij je cursus ontvangt. Met meer dan 50 uur extra oefenmateriaal leer jij sneller en beter!

Italiaans voor dummies

Italiaans leren vanaf de ultieme basis

Bella Italia: het land van de wijn, pasta en designermerken. Wil jij Italiaans voor dummies leren? Vanaf nul leer je je in het Italiaans voorstellen, de weg vragen, bestellen in cafés en restaurants, en praten over het weer. Vijzel je Italiaanse taalkennis op met een cursus van NHA

Cursus Latijn

Latijn leren met hulp van een docent

Wist je dat Latijn de officiële taal is van Vaticaanstad? Daarnaast is de taal een basis voor veel andere moderne talen zoals Portugees en Frans. Kennis van Latijn opdoen en je persoonlijke ontwikkeling een boost geven? Volg de gratis proefles of schrijf je meteen in voor de cursus Latijn!

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Nu met gratis Taal-app 
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!