Cursus Thai  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Cursus Thai
taalapp4 ERK%20logo
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€199,00
179,10
of 
12 x €16,65
4/5

Beoordeeld door 11 student(en)

 • Nu met gratis Taal-app
 • Kies voor begeleiding van Thai docent
 • Met luister-& spreekoefeningen
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Thais leren: ga praktische aan de slag met de cursus Thai

Tijdelijk gratis Taal-app bij deze cursus

Thais leren? Lijkt moeilijk, valt best mee. Na de cursus Thai voer je al snel een gesprek en maak je gemakkelijk contact met de vriendelijke bevolking van Thailand. Deze taalcursus geeft jou een uitstekende basis!

   Leer Thais op ERK-niveau A1 (beginners) of B1 (gevorderden)
   Studeer met hulp
van een ervaren vakdocent
 
 Inclusief gratis Taal-app

Thailand is een van de populairste vakantielanden in Azië. Niet zo verwonderlijk, want Thailand is een adembenemend mooi land dat veel te bieden heeft. Uitgestrekte jungle, prachtige tropische eilanden, mystieke tempels en de altijd bruisende metropool Bangkok.

Contacten leggen in de Thaise taal

Dankzij de vriendelijke bevolking staat Thailand bekend als ‘het land van de glimlach’. Lijkt het je leuk om echt in gesprek te komen met de gastvrije Thai? Met de taalcursus Thai leer je snel hoe je goed kunt communiceren in het Thais.

De Thaise taal lijkt best ingewikkeld, maar met het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM heb je Thais snel in je systeem. De grammatica is betrekkelijk eenvoudig en je krijgt in de cursus Thai helder uitleg over de manier waarop je specifieke Thaise woorden in zinsverband gebruikt.

De cursus Thai voor Beginners is ontwikkeld op ERK-niveau A1. In deze cursus leer je stap voor stap de basis van de Thaise taal kennen. De cursus Thai voor Gevorderden is ontwikkeld op ERK-niveau B1. Deze cursus is geschikt als je jouw taalkennis verder wilt verbeteren.
 

"Ik ben erg blij met de feedback van mijn docente"

Ton de Ridder (67) volgt de cursus Thai voor Beginners:
"Ik begon aan deze cursus om het Thai nu eens goed onder handen te nemen. Een certificaat behalen leek me daarbij een leuk streven. De lesstof wordt gestructureerd aangeboden met een goede opbouw. In de cursus wordt ook veel aandacht besteed aan de Thaise cultuur en het idioom.

Tot en met les 26 ben ik met veel plezier samen opgegaan met een studiemaatje. Ook ben ik erg blij met de feedback van mijn docente. Af en toe prijst ze mijn doorzettingsvermogen, dat motiveert mij om door te gaan. Inmiddels heb ik de cursus dan ook bijna afgerond!"

 

Thais leren spreken

Thai is een zogenaamde toontaal. Dit betekent dat een woord een andere betekenis krijgt wanneer je het op een andere toonhoogte uitspreekt. De Thaise vocabulaire krijgt zo een extra dimensie. Het is even wennen, maar de compacte thuisstudie maakt Thais leren wel extra leuk en uitdagend.

We kunnen ons voorstellen dat je graag begeleiding wilt bij het leren van de Thaise taal. Hier kun je voor kiezen wanneer je de cursus via NHA volgt. Je krijgt dan een persoonlijke vakdocent toegewezen die jouw huiswerkopdrachten controleert, en vervolgens feedback geeft. Ook kun je bij je docent terecht wanneer je vragen hebt. Dit maakt een cursus Thai bij NHA zeker de juiste keuze!
 

Gebruik Thais in alledaagse situaties

In de cursus Thai komen alle facetten van de Thaise taal aan bod. De nadruk ligt op het praktische gebruik. Je oefent op de juiste uitspraak en je vergroot vlot je woordenschat.
 

Cursus Thai: ook geschikt voor je werk

De cursus Thai is een goede keuze wanneer Thailand je favoriete reisbestemming is. Ook wanneer je beroepshalve met Thailand en Thaise bedrijven te maken krijgt en je dus kennis van de Thaise taal nodig hebt voor je werk is de cursus Thai erg geschikt om te volgen. Thais leren is voor bepaalde functies een belangrijke aanvulling op je CV.

Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin je te maken hebt met internationale klanten en/of collega’s. Door deze cursus te volgen vergroot je jouw algemene inzetbaarheid en verbeter je jouw sociale vaardigheden.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Thaise taal

Thai voor Beginners

Tijdens de cursus Thais voor Beginners komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • de grondbeginselen van het Thai;
 • vragen en antwoorden;
 • even voorstellen;
 • grammatica;
 • in het restaurant;
 • het verkeer;
 • uitgaan.

Thai voor Gevorderden

Heb je de cursus Thais voor Beginners afgerond? Of is jouw basiskennis Thai al op een redelijk niveau en wil je meer weten? NHA biedt je dan de mogelijkheid om jouw talenkennis verder te ontwikkelen.

Met de cursus Thai voor Gevorderden verbeter en perfectioneer je jouw taalgebruik. Ook worden jouw woordenschat en idioom flink uitgebreid, zodat uiteindelijk geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem voor je is.

Tijdens de cursus Thais voor Gevorderden komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • het park;
 • uitgaan;
 • diefstal;
 • grammatica;
 • eten en drinken;
 • de stad;
 • vrienden;
 • liefde;
 • feesten en gebruiken.

Thais leren voor Beginners + Gevorderden: combi

Als je je meteen inschrijft voor de combinatiecursus Beginners + Gevorderden is de totale cursusduur maar vijftien maanden. Dit komt door een overlapping van beide cursussen.

Je spaart met de combicursus ook een heel bedrag uit. En met slechts drie maanden extra heb je dan bovendien de cursus voor gevorderden gevolgd.

Ook jij kunt in enkele maanden Thais leren spreken door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Cursus Thai, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Thai voor Beginners + Gevorderden

Alles staat duidelijk uitgelegd. De cursus is uitgebreid, ook met cultuur referenties. En de docent is erg snel en fijn om erbij te hebben.

8/10
Thai voor Beginners + Gevorderden

Goed tot zeer goed Alleen zou de respons op huiswerk sneller kunnen Maar dat kan aan mij liggen want ik wil eigenlijk meteen het resultaat weten Voor de rest zeer tevreden

8/10
Thai voor Beginners + Gevorderden

Er staat dat je ongeveer 3-5 uur oer week nodig hebt voor 1 les. Maar als je het goed wilt leren kost het veel meer tijd. De cursus zou wel wat met zn tijd mee mogen want de stof is vrij oudbollig geschreven. De docente is wel erg aardig.

8/10
Thai voor Beginners + Gevorderden

Op zich Parkman cursus maar is moeilijk digitaal. Zou fijn zijn één op één contact met een leraar/lerares te hebben.

DIPLOMA

Diploma Thai

Bij NHA rond jij je Cursus Thai af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen

Deze taalcursus kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Na afloop van de Cursus Thai kun je voor € 29,- een NHA-getuigschrift aanvragen, wanneer je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor gemiddeld een voldoende (5,5 of hoger) hebt behaald.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Vooropleiding

Beginners
Voor deze cursus is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.

Gevorderden
Deze cursus is bestemd voor wie al over enige kennis van de vreemde taal beschikt.

Beginners + gevorderden
Voor deze gecombineerde Cursus Thai is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Cursus Thai valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de Cursus Thai uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd de Cursus Thai leren op de manier die het beste bij jou past.

Met digitale geluidsbestanden voor luister- en spreekoefeningen!

De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen. Een belangrijk hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. De geluidsbestanden (luisteroefeningen) vind je digitaal terug in jouw online leeromgeving: NHA Plaza. Je kunt deze geluidsbestanden afspelen op je computer of tablet of kopiëren naar jouw smartphone. Dat maakt een taal leren bij NHA nog leuker.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met deze cursus, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

Studiemateriaal NHA

STUDIEDUUR

Studieduur

Cursus Thai voor Beginners

12 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Cursus Thai voor Gevorderden

12 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Cursus Thai voor Beginners + gevorderden: combi

15 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 077-30 67 000. We helpen je graag!

TAAL-APP

Gratis Taal-app bij de Cursus Thai  

Schrijf je nú in voor de Cursus Thai en krijg óók nog eens vijf jaar gratis toegang tot onze mobiele Taal-app. Met de meer dan 50 onderwerpen, zoals reizen, eten, familie, ontvang je meer dan 50 uur extra oefenmateriaal: lezen, bekijken, horen en nazeggen. Oefenen waar en wanneer jij wilt.

Deze app maakt de uitgebreide NHA-taalcursus nog completer!

Extra's: 

 • heel veel oefeningen voor op jouw tablet, telefoon, laptop of desktop;
 • ook ideaal voor op vakantie;
 • ruim 50 onderwerpen;
 • maar liefst 5 jaar toegang;
 • ter waarde van € 50,-. 

LESGELD

Lesgeld

Thai voor Beginners
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€259,00 €233,10
of  12x 21,60
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp

€199,00 €179,10
of  12x 16,65
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Thai voor Gevorderden
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€259,00 €233,10
of  12x 21,60
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp

€199,00 €179,10
of  12x 16,65
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Thai voor Beginners + Gevorderden
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€369,00 €332,10
of  15x 24,75
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp

€319,00 €287,10
of  15x 21,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Nu met gratis Taal-app 
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Alles staat duidelijk uitgelegd. De cursus is uitgebreid, ook met cultuur referenties. En de docent is erg snel en fijn om erbij te hebben.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!