Gratis studiegids

Italiaans voor dummies

Bijna iedereen kent de uitdrukking “la dolce vita” wel. Maar bij velen houdt de kennis van de Italiaanse taal daarbij op. Dat is jammer, want Italiaans is een prachtige, levendige taal. De taal lijkt misschien moeilijk omdat het weinig op ons Nederlands lijkt en de Italianen in een rap tempo spreken. Toch is het niet moeilijk om het te leren wanneer je Italiaans voor dummies, oftewel een cursus Italiaans leren voor beginners, volgt.

 

Italiaanse woorden leren: handig op vakantie

Veel toeristen die naar het zonnige Italië op vakantie gaan spreken maar enkele woordjes Italiaans. Op zich is dit niet een heel groot probleem. Veel Italianen, en dan met name de jongere generatie, spreken namelijk tegenwoordig een aardig mondje Engels.

 Italiaanse woorden leren


Maar het is natuurlijk veel leuker als jij je koffie of pizza in het Italiaans kunt bestellen. De Italianen staan bekend als behulpzame mensen en zijn altijd bereid je te helpen als je moeite doet om hun taal te leren. Zo wordt Italiaanse woorden leren met de dag leuker.

Het is natuurlijk nog handiger om, voordat je naar Italië op vakantie gaat, een cursus Italiaans voor dummies te volgen. De handige beginnerscursus begint bij de ultieme basis, waardoor je zonder enige voorkennis kunt beginnen. In deze cursus Italiaans voor dummies komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Italiaanse uitspraak;
 • begroeten;
 • de weg vragen/tijdsaanduidingen;
 • in de keuken;
 • begrippen. 


Tijdens de cursus ga je handige en nuttige Italiaanse woorden leren die je goed van pas gaan komen tijdens je vakantie in Italië. Met behulp van de cursus Italiaans voor dummies kun je dus nog meer genieten van dit prachtige land en zijn mooie taal en cultuur.

 

Werk of studie

Als jij al wat basiskennis van de Italiaanse taal hebt, dan kun je na de cursus Italiaans voor dummies, kiezen voor de cursus Italiaans voor gevorderden van NHA. Deze cursus is niet alleen handig voor op vakantie, maar ook een waardevolle toevoeging voor werk of studie.

Met deze cursus leer je jouw taalgebruik verbeteren en perfectioneren. Uiteraard ga je nog meer Italiaanse woorden leren, zodat geen enkel gesprek, krantenartikel of boek nog een probleem is. Tijdens deze cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • hoofd- en bijzinnen;
 • diverse tijdsvormen;
 • werkwoorden en voornaamwoorden;
 • in het restaurant.

 

 

Italiaans voor dummies & gevorderden: voordelige combicursus

Het is ook mogelijk een combi cursus te volgen bij NHA: Italiaans voor beginners gecombineerd met de gevorderdencursus. Deze combicursus combineert de onderwerpen van de cursus Italiaans voor dummies met de onderwerpen uit de cursus voor gevorderden. Door de overlapping is de totale cursusduur korter én je spaart een flink bedrag uit.

Wanneer je kiest voor Italiaans voor dummies leren via NHA ontvang je tijdelijk de GRATIS Taal-app. De gratis app biedt ruim 50 uur aan extra oefenmateriaal middels leuke quizzen en oefeningen.  

Met het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM van NHA heb jij de Italiaanse taal snel onder de knie. Italiaans leren waar en wanneer jij wilt! Twijfel je nog? Kies dan voor een gratis proefles.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Nu met gratis Taal-app 
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
5/5

Heb net een cursus afgerond en ben nu met de volgende cursus bezig. goede service bij vragen en snel antwoord, zowel bij vragen aan de NHA als antwoord van de docent. Erg fijn!

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!