Gratis studiegids

Zoek jij een Nederlandse taalcursus? Kies voor NHA

Wil je moeiteloos de Nederlandse taal onder de knie krijgen? Met een Nederlandse taalcursus van NHA leer je Nederlands in behapbare modules, gewoon vanuit het comfort van je eigen huis, maar mét persoonlijke begeleiding van een ervaren docent!

 

 

Volg een Nederlandse taalcursus voor anderstaligen

Is Nederlands niet jouw moedertaal en wil je graag Nederlands leren? Of wil je jouw Nederlands verbeteren? Bij NHA bieden we een Nederlandse taalcursus aan voor anderstaligen. In deze cursus leer je al in slechts 9 maanden de taal op NT2 niveau. Bekijk hieronder de informatie over deze cursus in het Nederlands of in het Engels. 

 

Bekijk direct de Nederlands cursus voor anderstaligen: 

  

Nederlands leren vanuit 28 verschillende talen

Het voordeel van deze cursus bij NHA is dat je Nederlands kunt leren vanuit 28 verschillende talen. Zo wordt het leren nog gemakkelijker! De Nederlandse taalcursus voor Anderstaligen is beschikbaar in de volgende talen:

Engels, Turks, Pools, Duits, Spaans, Frans, Portugees, Roemeens, Russisch, Arabisch, Bulgaars, Chinees, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koerdisch, Litouws, Oekraïens, Perzisch (Farsi), Servisch, Thai, Tigrinya, Tsjechisch, Vietnamees en Zweeds.

REVIEW

Cursus Nederlands voor Anderstaligen
"De leerstof is erg goed! Het is goed om te luisteren, schrijven, lezen. Ik ben zo blij
dat er een leraar is die mijn huiswerk nakijkt!"

 

Andere Nederlandse taalcursussen bij NHA

Ben je op zoek naar een andere Nederlandse taalcursus? Bij NHA hebben we verschillende cursussen op het gebied van de Nederlandse taal. 

We bieden voor elk wat wils: van het perfectioneren van je schrijf- en spreekvaardigheden tot een cursus Gebarentaal en van zakelijk Nederlands tot het volgen van een VMBO, HAVO of VWO vak Nederlands. Start vandaag nog met jouw taalavontuur en ontdek zelf het gemak van een thuisstudie Nederlands. 

Of je nu Nederlands leert als buitenlander of je zakelijk Nederlands wilt verbeteren, NHA heeft altijd een geschikte Nederlandse taalcursus voor jou! 

 

Leer werkwoorden vervoegen in een intensieve cursus Nederlands

In een intensieve Nederlandse taalcursus staan werkwoorden centraal. Deze werkwoorden zijn een essentieel onderdeel van elke taal. Je kunt onderscheid maken tussen regelmatige en onregelmatige werkwoorden.

De overgrote meerderheid van de Nederlandse werkwoorden zijn regelmatige werkwoorden. Dat betekent dat die werkwoorden allemaal dezelfde vervoeging krijgen. 

Laten we bijvoorbeeld kijken naar de vervoeging van het werkwoord 'maken' in de tegenwoordige tijd:

- Ik maak
- Jij maakt
- Hij maakt
- Wij maken
- Jullie maken
- Zij maken

Het beheersen van de vervoeging van regelmatige werkwoorden, zoals 'maken', stelt je in staat om ongeveer 90 procent van de werkwoorden in het Nederlands correct te gebruiken. Het leren van deze regelmatige patronen helpt je dus om de taal beter te beheersen!

 

De basis van een cursus Nederlands

Taal bestaat uit veel verschillende aspecten. Dat kan verwarrend zijn, zeker als je net begint met het leren van de taal. Wat moet je van al deze aspecten als eerste leren?

Je wilt je woordenschat vergroten, je wilt de werkwoorden kennen, maar je wilt ook de juiste zinsvolgorde leren. Met deze drie ingrediënten ben je in staat een Nederlands gesprek te volgen en te begrijpen.

Van foutloos e-mails beantwoorden tot een brief van de Belastingdienst begrijpen: de praktische toepassing staat voorop binnen een cursus Nederlands bij NHA. Je vindt bij ons een doelgerichte cursus waarin maximale efficiëntie voorop staat.

 
 

Wil je alvast een eerste les van een Nederlandse taalcursus?

Het werkwoord geeft aan of iets in het heden of het verleden speelt. Maak je vandaag iets of maakte je gisteren iets? Ben je klaar voor een rondje taallessen Nederlands?

Staat de zin in de verleden tijd, dan vervoeg je het werkwoord 'maken' als volgt:

 • Ik maakte
 • Jij maakte
 • Hij maakte
 • Wij maakten
 • Jullie maakten
 • Zij maakten

 

De vervoeging van het werkwoord in de verleden tijd

In het Nederlands zijn er twee soorten werkwoorden:

 • Onregelmatige werkwoorden
 • Regelmatige werkwoorden

Staat een zin in de verleden tijd en is het een regelmatig werkwoord? Dan zijn er twee mogelijkheden. Je kunt hiervoor het ezelsbruggetje van 't kofschip gebruiken.

Hoe werkt het ezelsbruggetje 't kofschip?

De eindklank van de stam van het hele werkwoord eindigt wel of niet op een klank die in 't kofschip voorkomt. De stam kun je bepalen door '-en' van het hele werkwoord af te halen. In het geval van 'maken' is de stam dus 'mak'. Bekijk ook eens onderstaande voorbeelden: 

Voorbeeld - regelmatige werkwoorden die eindigen op een klank uit 't kofschip:

 • Hele werkwoord: maken
 • Hele werkwoord min -en: mak / en (de eindklank 'k' zit in 't kofschip)
 • Vervoeging in de verleden tijd: 'te' of 'ten' --> maakte of maakten

Voorbeeld - regelmatige werkwoorden die niet eindigen op een klank uit 't kofschip:

 • Hele werkwoord: halen
 • Hele werkwoord min -en: hal / en (de eindklank 'l' zit niet in 't kofschip)
 • Vervoeging in de verleden tijd: 'de' of 'den' --> haalde of haalden

Staat een zin in de verleden tijd, dan vervoeg je halen dus als volgt:

 • Ik haalde
 • Jij haalde
 • Hij haalde
 • Wij haalden
 • Jullie haalden
 • Zij haalden

 

Kies voor een Nederlandse taalcursus bij NHA

Wil jij graag Nederlands leren? Kies dan voor een Nederlandse taalcursus van NHA. Je maakt je de Nederlandse taal eigen in overzichtelijke lessen die je helemaal in je eigen tempo volgt. Zo kun je studeren waar en wanneer het jou het beste uitkomt.

Heb je vragen over een les? Stel ze aan je persoonlijke docent. Zo haal jij optimaal rendement uit jouw taaltraining Nederlands!

 

Ontdek de wereld van taal bij NHA

Is de Nederlandse taal niet wat je zoekt? Dan hebben we nog meer opties. Met meer dan 600 thuisopleidingen bij NHA vind je vast de opleiding die aansluit op jouw interesses en ambities!

Of je nu droomt van een Sportpsychologie opleiding of een cursus Spaans, wij hebben waar jij naar op zoek bent. En dat is nog niet alles! Waarom niet beginnen met een gratis proefles? Zo kun je zelf ervaren of de opleiding bij je past. 

Waar ligt jouw interesse? »

Bekijk alle voordelen van studeren bij NHA

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!