Cursus Portugees  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Cursus Portugees
taalapp4 ERK%20logo
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€199,00
179,10
of 
12 x €16,65
4.5/5

Beoordeeld door 41 student(en)

 • Nu met gratis Taal-app
 • Kies voor begeleiding van Portugees docent
 • Met luister-& spreekoefeningen
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Leer de taal van Portugal en Brazilië: volg de cursus Portugees

Tijdelijk gratis Taal-app bij deze cursus

Is het jouw droom om Portugees te leren? Met een taalcursus Portugees sla je twee vliegen in één klap: je kunt zowel in Portugal als in Brazilië een goed gesprek aanknopen met de gastvrije bevolking. Start vandaag nog en ga direct aan de slag met Portugees leren!

   Leer Portugees op ERK-niveau A2 (beginners) of B2 (gevorderden)
   Studeer met hulp
van een ervaren vakdocent
   
Inclusief video's, woordentrainingen en geluidsfragmenten

Portugal is een fantastisch vakantieland en een belangrijke handelspartner van veel Nederlandse bedrijven. De laatste jaren is de handel met Portugese bedrijven sterk toegenomen. De taal begrijpen en spreken is echt een must.

Leg contact met de Portugezen

Portugezen staan bekend om hun gastvrijheid. Dat merk je wanneer je dit zonnige land bezoekt. De Portugezen praten graag en vaak over hun cultuur en gebruiken. Wat is het dan leuk als je de taal spreekt. Je maakt gemakkelijker contact en je geniet nog veel meer van de fantastische verhalen.
 

Leer Portugees en kies zelf je niveau

Spreek je nog helemaal geen Portugees? In de cursus Portugees voor Beginners start je vanaf de basis en leer je de taal stap voor stap. Deze cursus is ontwikkeld op ERK-niveau A2.

Heb je al basiskennis van het Portugees, maar wil je meer leren? De gevorderdencursus is ontwikkeld op ERK-niveau B2. Na afloop van deze cursus kun jij je dus prima redden in allerlei situaties.
 

Ontdek ook het Portugees van Brazilië

Brazilianen spreken ook Portugees. Hun taal wijkt iets af van het Europese Portugees, maar is met de cursus Portugees prima te begrijpen. Het verschil beperkt zich tot een aantal typische woorden en uitdrukkingen.
 

Eenvoudig Portugees leren

Portugees lijkt misschien moeilijk omdat er weinig bekende klanken in zitten. Toch valt het mee. Door middel van het unieke en beproefde EASY-LEARNING-SYSTEM heb je de Portugese taal snel onder de knie.

Ook vind je in deze cursus Portugees interactieve woordentrainingenvideo’s en geluidsfragmenten. Daardoor krijg jij de taal nog sneller onder de knie! Je zult zien dat je woordenschat verrassend snel groeit. Al na de eerste lessen kom je veel verder dan 'bom dia’ en 'obrigada'.
 

Verbeter je CV met een cursus Portugees

De cursus Portugees is ook erg geschikt om te volgen wanneer je kennis van de Portugese taal nodig hebt voor je werk. Het is een wereldtaal, en Portugees leren is voor bepaalde functies een belangrijke aanvulling op je CV.

Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin je te maken hebt met internationale klanten en/of collega’s. Door deze cursus te volgen vergroot je jouw algemene inzetbaarheid en verbeter je jouw sociale vaardigheden. 
 

Aan de slag met grammatica in de cursus Portugees

Portugees is een praktische en levendige cursus. De grammatica blijft eenvoudig en toegankelijk. Je leert wat je kunt zeggen in veel voorkomende en herkenbare situaties. Aan de hand van moderne en actuele onderwerpen vergroot je gemakkelijk je spreek- en luistervaardigheid.

Met de cursus Portugees neemt je woordenschat al snel toe. Schrijf je nu in en ga direct aan de slag met Portugees leren! 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Portugees

Portugees voor Beginners

Tijdens de cursus Portugees voor Beginners komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • het voeren van gesprekken:
  - begroeten;
  - afscheid nemen;
 • schrijven (van brieven/ansichtkaarten);
 • in de winkel;
 • grammatica;
 • het openbaar vervoer;
 • het weer;
 • het vliegveld;
 • de auto;
 • de familie.

Portugees voor Gevorderden

Heb je de cursus Portugees voor Beginners afgerond? Of is jouw basiskennis Portugees al op een redelijk niveau en wil je meer weten? NHA biedt je de mogelijkheid om jouw talenkennis verder te ontwikkelen.

Met de cursus Portugees voor Gevorderden leer je jouw taalgebruik te verbeteren (perfectioneren). Een ander doel is het vergroten van jouw woordenschat, zodat geen enkel gesprek, boek of krantenartikel nog een probleem voor je is.

Tijdens de cursus Portugees voor Gevorderden komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • telefoneren;
 • het restaurant;
 • boodschappen doen;
 • eten/drinken/koken;
 • grammatica;
 • aangifte doen;
 • cultuur;
 • muziek;
 • de dokter/apotheek/EHBO;
 • brieven schrijven.

Portugees voor Beginners + Gevorderden: combi

Als je je meteen inschrijft voor de cursus “beginners + gevorderden” samen, is de totale cursusduur maar vijftien maanden. Dit komt door een overlapping van beide cursussen.

Je spaart zo een heel bedrag uit. En met slechts drie maanden extra heb je dan bovendien de cursus voor gevorderden gevolgd.

Ook jij kunt in enkele maanden de taal van jouw keuze spreken door het unieke EASY-LEARNING-SYSTEM.

Video's, geluidsfragmenten en interactieve woordentrainingen

Aan de hand van video's en geluidsfragmenten leer jij de uitspraak van de Portugese taal. Daarnaast bevat een deel van de lessen woordenlijsten die je interactief kunt oefenen, waardoor je spelenderwijs de woorden leert kennen, spellen en spreken. Ook ideaal om onderweg te oefenen! 

REVIEWS

Dit zijn specifieke reviews over Cursus Portugees, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Portugees voor Beginners + Gevorderden

Het is een goed opgezette en duidelijke cursus, die je stap voor stap in het leren van een taal begeleid. Ook de thema's in de opeenvolgende lessen sluiten prima bij elkaar aan: 1. begroeten & afscheid nemen, 2. een kaart/ brief of appje versturen en hoe iets te vragen/iemand uit te nodigen. 3. de namen van div. winkels, bep. oefenvormen en de uitspraak van bep. letters. De cursus heeft een duidelijke indeling: tekst, vocabulaire, idioom, uitleg, uitspraak, oefen- en huiswerkopgaven. Kortom: ik vind het een heel prettige combinatie! Graag wil ik z.s.m. doorgaan in een goed, pittig tempo [zoals ik ook begonnen was: 1 les per week] maar t.g.v. mijn recente "subarachnoïdale bloeding" [d.d. 23-04-2024 geconstateerd] belandde ik in het ziekenhuis en moest ik noodgedwongen rustig aan doen. Ik mocht mijn taalstudie Portugees ook niet zomaar oppakken - een serieuze pauze was noodzakelijk. Inmiddels ben ik geleidelijkaan de eerste lessen aan het herhalen, en hoop zelfs -deze week nog- les IV af te ronden... Deze had ik bijna af, toen ik -geheel onverwacht- op de "intensive braincare unit" belandde. ***, hartelijk dank voor je opkikker! Deze kwam goed van pas / had ik nodig! Het gaat al beter!

8/10
Portugees voor Beginners

Ik vind de cursus erg praktisch en gestructureerd opgesteld en de begeleiding goed (maar het is optioneel om voor de begeleiding te kiezen) . De verhaaltjes zijn afwisselend, hoewel hier en daar niet helemaal meer bij de tijd. In de eerste les gaat het over ansichtkaarten sturen: dat kan beter vervangen worden door e-mail of whats-app :-) De mogelijkheid om de uitspraak van de Portugese taal in verhaaltjes en de losse woordjes steeds opnieuw te beluisteren helpen deze onder de knie te krijgen. Je kunt zelf je tempo bepalen en versnellen of vertragen.

8/10
Portugees voor Gevorderden

Heel fijn om op je eigen tempo te leren en feedback te krijgen van een persoonlijke leraar.

8/10
Portugees voor Beginners + Gevorderden

De cursus zit goed in elkaar. De tijd die je per week nodig zou hebben is te weinig omdat de hoeveelheid woordjes per keer om te leren veel te veel is. Ik zou graag meer alledaagse woordjes willen leren. Het is nu nog al gericht op vakantie ( maar misschien verandert dat nog). Ik leer Portugees omdat ik er wil gaan wonen en heb dus meer behoefte aan alledaagse onderwerpen

DIPLOMA

Diploma Portugees

Bij NHA rond jij je Cursus Portugees af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen

Deze taalcursus kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Na afloop van de Cursus Portugees kun je voor € 29,- een NHA-getuigschrift aanvragen, wanneer je al je huiswerk hebt ingezonden en hiervoor gemiddeld een voldoende (5,5 of hoger) hebt behaald.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Vooropleiding

Beginners
Voor deze cursus is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.

Gevorderden
Deze cursus is bestemd voor wie al over enige kennis van de vreemde taal beschikt.

Beginners + gevorderden
Voor deze gecombineerde Cursus Portugees is geen speciale vooropleiding vereist. We gaan ervan uit dat je weinig of geen kennis van de vreemde taal hebt als je aan deze cursus begint.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Cursus Portugees valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de Cursus Portugees uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd de Cursus Portugees leren op de manier die het beste bij jou past.

Met digitale geluidsbestanden voor luister- en spreekoefeningen!

De lessen zijn voorzien van luister- en spreekoefeningen. Een belangrijk hulpmiddel bij het leren van de juiste uitspraak. De geluidsbestanden (luisteroefeningen) vind je digitaal terug in jouw online leeromgeving: NHA Plaza. Je kunt deze geluidsbestanden afspelen op je computer of tablet of kopiëren naar jouw smartphone. Dat maakt een taal leren bij NHA nog leuker.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland!

Wanneer je start met deze cursus, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

Studiemateriaal NHA

STUDIEDUUR

Studieduur

Cursus Portugees voor Beginners

12 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Cursus Portugees voor Gevorderden

12 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Cursus Portugees voor Beginners + gevorderden: combi

15 maanden bij een gemiddeld tempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: 077-30 67 000. We helpen je graag!

TAAL-APP

Gratis Taal-app bij de Cursus Portugees  

Schrijf je nú in voor de Cursus Portugees en krijg óók nog eens vijf jaar gratis toegang tot onze mobiele Taal-app. Met de meer dan 50 onderwerpen, zoals reizen, eten, familie, ontvang je meer dan 50 uur extra oefenmateriaal: lezen, bekijken, horen en nazeggen. Oefenen waar en wanneer jij wilt.

Deze app maakt de uitgebreide NHA-taalcursus nog completer!

Extra's: 

 • heel veel oefeningen voor op jouw tablet, telefoon, laptop of desktop;
 • ook ideaal voor op vakantie;
 • ruim 50 onderwerpen;
 • maar liefst 5 jaar toegang;
 • ter waarde van € 50,-. 

LESGELD

Lesgeld

Portugees voor Beginners
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€259,00 €233,10
of  12x 21,60
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp

€199,00 €179,10
of  12x 16,65
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Portugees voor Gevorderden
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€259,00 €233,10
of  12x 21,60
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp

€199,00 €179,10
of  12x 16,65
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Portugees voor Beginners + Gevorderden
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€369,00 €332,10
of  15x 24,75
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp

€319,00 €287,10
of  15x 21,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Nu met gratis Taal-app 
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Het is een goed opgezette en duidelijke cursus, die je stap voor stap in het leren van een taal begeleid. Ook de thema's in de opeenvolgende lessen sluiten prima bij elkaar aan: 1. begroeten & afscheid nemen, 2. een kaart/ brief of appje versturen en hoe iets te vragen/iemand uit te nodigen. 3. de namen van div. winkels, bep. oefenvormen en de uitspraak van bep. letters. De cursus heeft een duidelijke indeling: tekst, vocabulaire, idioom, uitleg, uitspraak, oefen- en huiswerkopgaven. Kortom: ik vind het een heel prettige combinatie! Graag wil ik z.s.m. doorgaan in een goed, pittig tempo [zoals ik ook begonnen was: 1 les per week] maar t.g.v. mijn recente "subarachnoïdale bloeding" [d.d. 23-04-2024 geconstateerd] belandde ik in het ziekenhuis en moest ik noodgedwongen rustig aan doen. Ik mocht mijn taalstudie Portugees ook niet zomaar oppakken - een serieuze pauze was noodzakelijk. Inmiddels ben ik geleidelijkaan de eerste lessen aan het herhalen, en hoop zelfs -deze week nog- les IV af te ronden... Deze had ik bijna af, toen ik -geheel onverwacht- op de "intensive braincare unit" belandde. ***, hartelijk dank voor je opkikker! Deze kwam goed van pas / had ik nodig! Het gaat al beter!

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!